Ανακαλύπτουν και διαφημίζουν τον ορεινό όγκο της Ροδόπης | xronos.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ανακαλύπτουν και διαφημίζουν τον ορεινό όγκο της Ροδόπης

07/11/19 - 10:00

Η παρουσία 31 μελών από τον ΕΟΣ Βόλου στη Ροδόπη αποδεικνύει τη δυναμική του τόπου για «εναλλακτικό τουρισμό» σύμφωνα με τον Γ. Πετροσιάν

Ανακαλύπτουν και διαφημίζουν τον ορεινό όγκο της Ροδόπης μέλη και φίλοι του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής και τον προτείνουν ως ιδανικό τόπο για «εναλλακτικό τουρισμό» όπως λέει στον «Χ» ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Πετροσιάν. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής είναι από τους πιο δραστήριους πανελλαδικά και πραγματοποιεί πολύ συχνά αναβάσεις, για μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και προχωρημένους.

Με χαρά παρατηρεί πως «έχουμε και καινούργιο κόσμο» ο κος Πετροσιάν, ο οποίος μεταφέρει και τις εντυπώσεις όσων ανακαλύπτουν για πρώτη φορά τον ορεινό όγκο του νομού: «Όταν έρχονται ενθουσιάζονται, κυρίως οι φοιτητές από άλλους νομούς, γνωρίζουν την φύση μας και περπατούν τον ορεινό όγκο του νομού που είναι κάτι ξεχασμένο». Εκεί θα δουν ποτάμια, ποικιλία δέντρων και την φύση που μαγεύει, γι’ αυτό και συνήθως όποιος πάει σε μία ανάβαση, ακολουθεί και σε επόμενη.

Από τον Βόλο στην Κομοτηνή
Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, 31 άτομα από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, ήρθαν στο νομό Ροδόπης όπου τους υποδέχθηκαν τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, τους συνόδευσαν από ‘Μαχαίρα’ έως το καταφύγιο του ΕΟΣ. Υπεύθυνοι ήταν οι Δημήτρης Τσολάκης, Γιάννης Γκαϊτατζής και Σοφία Μιχαηλίδου. Ο υπεύθυνος του καταφυγίου Κώστας Μπραντής και ο Γιώργος Πετροσιάν τούς περίμεναν στο καταφύγιο ανήμερα 28ης, Δευτέρα, ενώ ο Κώστας Σαραντάκος τούς συνόδευσε σε μία μαγευτική ανάβαση στα Θρακικά Μετέωρα.

Μικροί και μεγάλοι στην Άνω Βυρσίνη
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου μικροί και μεγάλοι αναβάτες, συνολικά 28 άτομα, με υπεύθυνους τους Γιώργο Πετροσιάν και Κώστα Μπραντή ανέβηκαν με υπομονή κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στα όρη της Βυρσίνης που εντυπωσιάζουν τον αναβάτη. Τα παιδιά που ακολούθησαν στην ανάβαση συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Παίζω-Πορία» του ΕΟΣ Κομοτηνής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr