Και κρούσμα ελονοσίας στην Θράκη | xronos.gr
"ΧΤΥΠΗΣΕ" 5ΟΧΡΟΝΗ

Και κρούσμα ελονοσίας στην Θράκη

28/08/18 - 10:00

Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, η ασθένεια μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 50χρονη γυναίκα που προσβλήθηκε από ελονοσία στον οικισμό του Πόρου των Φερών στον Έβρο, όπου είναι και μόνιμη κάτοικος. Η ελονοσία ως γνωστόν μεταδίδεται με τσίμπημα κουνουπιού και κατά την άποψη του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πόρου Θανάση Πεμούση, για την εμφάνισή της ευθύνονται οι παράτυποι μετανάστες που διέρχονται από την περιοχή λόγω της γειτνίασης της με τον ποταμό Έβρο.

Στον οικισμό πάντως έχει γίνει ψεκασμός με ειδικό εντομοαπωθητικό. Κατά τη διάρκειά του οι κάτοικοι απουσίασαν υποχρεωτικά από τα σπίτια τους, ενώ στο προσεχές μέλλον η διαδικασία θα επαναληφθεί αφού φυσικά ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατοίκων. 

Το κρούσμα έχει θορυβήσει τις τοπικές αρχές καθώς αν συνοδευτεί από εμφάνιση δεύτερου, τότε όλη η δημοτική ενότητα των Φερών θα τεθεί σε καραντίνα. Αυτό θα έχει πολλαπλές συνέπειες λέει ο κος Πεμούσης, όμως χειρότερη όλων θα είναι αυτή του αποκλεισμού των κατοίκων από την αιμοδοσία, την ώρα που οι Φέρες έχουν πετύχει υψηλά ποσοστά προσφοράς αίματος σε συνάρτηση πάντα με τον πληθυσμό τους.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που καταγράφεται κρούσμα της νόσου στην περιοχή των Φερών. Πριν από μερικά χρόνια άλλοι δύο άνθρωποι είχαν προσβληθεί από την -πλέον- σπάνια ασθένεια και τότε η περιοχή είχε ζήσει τον εφιάλτη της καραντίνας.

Δύο νέα κρούσματα του Δυτικού Νείλου στον Έβρο
Εν τω μεταξύ στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης πέρα από την 50χρονη με την ελονοσία νοσηλεύεται και ένας ασθενής με επιπλοκές από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Επίσης ένας ακόμη ασθενής σε αντίστοιχη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr