"Περιφέρεια σε Δράση" θέλει ο Κώστας Σιμιτσής | xronos.gr
Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜ-Θ

"Περιφέρεια σε Δράση" θέλει ο Κώστας Σιμιτσής

19/03/19 - 10:00

"Θα έπρεπε να είμαστε γη της επαγγελίας. Αντί γι' αυτό είμαστε πρωταθλητές της φτώχειας", το μήνυμα του υποψηφίου, ο οποίος εξήγησε ότι τα προβλήματα λύνονται αρκεί να υπάρχει μέθοδος, οργάνωση, σύστημα, γνώση, δουλειά

"Θα έπρεπε να είμαστε γη της επαγγελίας. Αντί γι' αυτό είμαστε πρωταθλητές της φτώχειας. Τα προβλήματα λύνονται. Αρκεί να υπάρχει μέθοδος, οργάνωση, σύστημα, γνώση. Και προπάντων διάθεση για δουλειά". Με αυτή του την παραδοχή να ξεχωρίζει, έκανε την πρώτη του επίσημη προεκλογική ομιλία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σιμιτσής. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 17/3, με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο, ο οποίος παρουσίασε τον συνδυασμό του "Περιφέρεια σε Δράση" και παρέθεσε ομιλία με θέση "οι περιφερειακές εκλογές του Μαΐου - προκλήσεις και ευκαιρίες για τον Έβρο και όλη την Περιφέρεια".

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη προλόγισε ο πρώην υπερνομάρχης Έβρου-Ροδόπης Γιώργος Μηνόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν οι πρώην υπουργοί Γιώργος Ντόλιος και Απόστολος Φωτιάδης, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο γιατρός Αχμέτ Κασάπ, ο δικηγόρος Χουσεΐν Χατζή Μεμέτ, ο ηλεκτρολόγος Μουσταφά Χαλήλ, μεταξύ άλλων.

Παρουσιάστηκε ως γνώστης των προβλημάτων και ως έμπειρος αυτοδιοικητικός
Την εμπειρία του 8 χρόνια ως δήμαρχος Καβάλας και 30 χρόνια δικηγόρος, πρόταξε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο υποψήφιος, διαπιστώνοντας πως "έχω αποκτήσει προσωπικά την απαραίτητη γνώση για να διοικήσω έναν πολύπλοκο μηχανισμό όπως η Περιφέρεια, και προπάντων έχω διάθεση για δουλειά". Παρουσιάστηκε ως γνώστης των πραγματικών προβλημάτων της ΠΑΜ-Θ λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είμαστε η Περιφέρεια με τα πιο πολλά πλημμυρισμένα χωράφια, με τις κατεστραμμένες αγροτικές σοδιές, με τα ερημωμένα χωριά. Είμαστε πρωταθλητές της φτώχειας και των κακών επιδόσεων. Είδαμε τα παιδιά μας να φεύγουν, να αλλάζουν πατρίδα και να δημιουργούν αλλού. Θα έπρεπε να είμαστε η πιο περιζήτητη Περιφέρεια στην Ευρώπη, αλλά αντί αυτού είμαστε πρωταθλητές στην δημογραφική αραίωση. Χάνουμε τα παιδιά, τις επιχειρήσεις, τον πλούτο, τις εθνικές δυνάμεις και το μέλλον μας".

Έστρεψε και τις βολές του στους κ.κ. Μητσοτάκη - Μέτιο, κατηγορώντας τον κο Μητσοτάκη ότι "καυχιέται για τον κο Μέτιο. Εδώ δεν υπάρχει κομματική εξάρτηση, υπάρχει προσωπική επιβολή. Προσφώνησε τον κο Μέτιο είκοσι φορές. Η επανάληψη αυτή δεν θα αποτρέψει την ήττα του κου Μέτιου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του '19". Κατόπιν, στάθηκε σε αρνητικά γνωρίσματα της νυν διοίκησης της ΠΑΜ-Θ, όπως ακούστηκαν και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. "Αναφέρθηκε ότι το φυσικό αέριο θα φτάσει σε όσο το δυνατό περισσότερες πόλεις. Αυτό ισχύει περίπου. Από την ΠΑΜ-Θ έχουν δεσμευτεί περίπου 30 εκ ευρώ για τις πρωτεύουσες των νομών και την Ορεστιάδα. 

Ακούμε πολλά λόγια, βλέπουμε έργο; Είδαμε ένα χαντάκι να σκάβεται; Δεν φτάνει που είμαστε η πιο απομακρυσμένη Περιφέρεια της χώρας, έχουμε και την πιο ακριβή ενέργεια...". Κατηγόρησε, επίσης, μεταξύ πολλών άλλων, ότι το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας είναι έτοιμο να κλείσει και πως οι κατά τόπους ΒΙ.ΠΕ. φθίνουν, για το ότι η ΠΑΜ-Θ έχει ελάχιστο τουριστικό αποτύπωμα "παρά τα εκατομμύρια που ξοδεύονται για την τουριστική προβολή, παράλογα και σπάταλα", για τις "χαμηλές επιδόσεις της Περιφέρειας στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, στα έργα υποδομών, στην ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων μας". "Αυτός που ευθύνεται έχετε ονοματεπώνυμο, και δεν αναφέρομαι μόνο στον σημερινό περιφερειάρχη, αλλά σε όλη την παράταξη που κυβερνά την Περιφέρεια εδώ και πέντε χρόνια".

Την Πέμπτη τα πρώτα ονόματα της ΠΕ Ροδόπης
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Χ" αυτή την Πέμπτη, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου στην Κομοτηνή, ο υποψήφιος αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων από την ΠΕ Ροδόπης. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr