Follow us

Uber: Βγάζει στη φόρα τις εις βάρος της καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση!: Σύμφωνα με το CNN, οι άνθρωποι της δημοφιλούς πλατφόρμας αναγνωρίζουν πως η φήμη της εταιρείας θα επηρεαστεί

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Uber: Βγάζει στη φόρα τις εις βάρος της καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση!

Την είσοδό της στο χρηματιστήριο είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η γνωστή πλατφόρμα ιδιωτικής μετακίνησης, Uber. Παράλληλα, όμως, με τη διάθεση των μετοχών της σε δημόσια κυκλοφορία, η Uber, ενημέρωσε τους επενδυτές πως θα προχωρήσει στην έκδοση μιας έκθεσης ασφαλείας, η οποία αναπόφευκτα θα επηρεάσει την εικόνα της.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με το CNN, τα έγγραφα που κατέθεσε η Uber και αφορούν τη δημόσια κυκλοφορία των μετοχών της (IPO) γνωστοποιούν πως εντός του τρέχοντος έτους θα κυκλοφορήσει μία έκθεση ασφάλειας και διαφάνειας, η οποία θα περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- τις καταγγελίες πολλών γυναικών που φέρονται να έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από τους οδηγούς.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της Uber, όπως είναι ευλογοφανές, αναμένεται να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη φήμη της, κάτι που αναγνωρίζουν και οι ιθύνοντες της εταιρείας. «Αυτή η έκθεση διαφάνειας αναφορικά με τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στην πλατφόρμα μας ενδεχομένως να προκαλέσει την κατακραυγή από τα ΜΜΕ… κάτι το οποίο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη φήμη της εταιρείας μας», φαίνεται πως αναγράφεται στα κατατεθέντα έγγραφα της Uber, σύμφωνα με το CNN.

Πρωταρχικός στόχος της Uber ήταν η έκθεση να εκδοθεί περίπου ένα χρόνο πριν, ως απάντηση σε μία έρευνα του CNN όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 103 οδηγοί Uber, εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί είτε για σεξουαλικές επιθέσεις είτε για κακομεταχείριση των πελατών τους.

Τον περασμένο μήνα, μία γυναίκα προσέφυγε στο δικαστήριο διεκδικώντας το ποσό των 10 εκ. δολαρίων καταγγέλλοντας πως δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από έναν οδηγό στην Ουάσινγκτον. Το ίδιο χρονικό διάστημα, μήνυση για τον ίδιο λόγο υπέβαλε και μια γυναίκα από το Λος Άντζελες.

Από την πλευρά της, η Uber συνεχίζει να υποστηρίζει πως η ασφάλεια αποτελεί βασική προτεραιότητά της, πληθαίνουν, ωστόσο, οι φωνές που αναφέρουν πως η εταιρεία δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να «θωρακίσει» τους πελάτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα