Follow us

Kia: Ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2019: To Ceed παραμένει το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της Kia στην Ευρώπη. Ποιο είναι το πρώτο;

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Kia: Ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2019

Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Kia στην Ευρώπη, μιας και ταξινόμησε 132.174 μονάδες, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξεως του 0,6%.

Σύμφωνα, με τα τελευταία στοιχεία της ACEA (European Automobile Manufacturers Association), αυξημένο ήταν και το μερίδιο της αγοράς (3,2%, έναντι 3,1%), με τον Γενικό Επιχειρησιακό Διευθυντή της μάρκας στην Ευρώπη, Emilio Herrera, να αποδίδει την ανοδική πορεία στην ολοκαίνουρια οικογένεια μοντέλων του Ceed.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019, εντυπωσιακή προβάλλει η εμπορική πορεία του νέου ProCeed μιας και ταξινομήθηκαν 3.908 μονάδες, αριθμός σχεδόν πενταπλάσιος (459,9%) απ’ αυτόν που σημείωσε τους τρεις πρώτους μήνες του 2018 ο προκάτοχός του. Μόνο το Μάρτιο οι πωλήσεις του νέου ProCeed ισοφάρισαν τις πωλήσεις του προκατόχου του καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2018. Χαμόγελα στη Huyndai, επίσης, χαρίζει και η εμπορική πορεία των Ceed hatchback και Sportswagon.

Το Ceed παραμένει το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της Kia στην Ευρώπη, πίσω από το SUV Sportage που κατασκευάζεται επίσης στην Ευρώπη και οι πωλήσεις του το πρώτο τρίμηνο του 2019 έφτασαν τις 32.354 μονάδες.

Στροφή στα ηλεκτρικά

Αξιοσημείωτο είναι, παράλληλα, το γεγονός πως 1 στα 8 Kia που πωλούνται στην Ευρώπη φέρουν εξηλεκτρισμένο σύστημα μετάδοσης, με τις πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων μοντέλων να αυξάνονται κατά 1/3, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Το πιο δημοφιλές εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Kia, αναδείχθηκε το Niro, με τις τριμηνιαίες πωλήσεις του σε σχέση με πέρυσι, να αυξάνονται κατά 49,6%, στις 15.965 μονάδες.

Kia: Ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2019

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα