Follow us

Ζώδια: Έκλειψη ηλίου και Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 21 Αυγούστου

Saros 145 είναι μια οικογένεια εκλείψεων που αποτελείται από 77 Ηλιακές εκλείψεις που επαναλαμβάνονται κάθε 18 χρόνια και 11 μέρες.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Ζώδια

Οι εκλείψεις αυτές ξεκίνησαν στις 4/1/1639 και θα ολοκληρωθούν στις 17/4/3009. Τη μεγαλύτερη διάρκεια θα την έχει η έκλειψη στις 25/6/2522 (7 λεπτά και 12 δεύτερα). Η έκλειψη στις 21/8 έχει διάρκεια 2 λεπτά και 40 δεύτερα. Θα είναι ορατή στην Αμερική και όχι στη χώρα μας. Θα διασχίσει 14 πολιτείες μέσα σε 2 ώρες. Οι παρατηρητές θα βρεθούν σε πλήρες σκοτάδι βλέποντας πλανήτες και αστέρια στον ουρανό καθώς και το Ηλιακό στέμμα. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η Σελήνη θα περάσει ανάμεσα από τον Ήλιο και τη Γη και θα σχηματίσει σκιά πλάτους 110 χλμ η οποία θα μετακινηθεί από το Όρεγκον, στις 10.15πμ τοπική ώρα στην Νότια Καρολίνα. Η σκιά της έκλειψης θα ταξιδέψει με ταχύτητα ανάμεσα στα 2.128χλμ και στα 3.600χλμ την ώρα.


Η οικογένεια Saros 145 συνδέεται με μεγάλα γεγονότα του 20ου αιώνα. Ενδεικτικά:
9/7/1945: Ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, Β’ Παγκόσμιος πόλεμος.
20/7/1963: Σεισμός στα Σκόπια (1.100 νεκροί), ο Joe Walker είναι ο πρώτος άνθρωπος που πιλοτάρει όχημα προσγειώσεως για τη Σελήνη.


1/7/1981: 700 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν τη γαμήλια τελετή του Κάρολου και της Νταιάνας (έκλειψη με συμμετοχή Ποσειδώνα). Ένας παραμυθένιος γάμος με εφιαλτικό τέλος.


11/8/1999: Σεισμός στην Αθήνα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν γίνεται πρωθυπουργός στη Ρωσία και πριν τελειώσει η χρονιά, αναγορεύεται σε πρόεδρό της.


Τι θα συμβεί στην Αμερική ή στις γειτονικές χώρες το 2017;
Το 1918 που η έκλειψη ήταν ορατή στην Αμερική, ξέσπασε η Ισπανική γρίπη που γρήγορα μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Κράτησε 18 μήνες, διάστημα αρκετό για να εξοντώσει εκατομμύρια ανθρώπους.


Οι εκλείψεις της κάθε χρονιάς δεν συνδέονται μεταξύ τους, αντίθετα, οι εκλείψεις της οικογένειας Saros συνδέονται στενά μεταξύ τους. Το όνομα Saros δόθηκε από τον Έντμουντ Χάλλευ το 1691 και το πήρε από το Λεξικό του Σουίδα. Η λέξη Sar ήταν μονάδα μετρήσεως στην αρχαία Μεσοποταμία.


Ο Ντέιβιντ Μιντ, στο βιβλίο του «Πλανήτης Χ» είναι πεπεισμένος πως αυτή η Ηλιακή έκλειψη είναι η αρχή της συντέλειας του κόσμου που θα ολοκληρωθεί στις 23/9/2017. Την έκλειψη θα ακολουθήσει η σύγκρουση του πλανήτη Νιμπίρου ή πλανήτη Χ με τη Γη 33 μέρες μετά. Βλέπει τα σημάδια των γραφών…. Η ΝΑΣΑ το διαψεύδει. Ο Μιντ είχε ισχυριστεί κάτι αντίστοιχο και τον περασμένο Οκτώβριο.


Ας μιλήσουμε όμως πιο ρεαλιστικά καθώς το πιο πιθανό είναι η έκλειψη αυτή να φέρει μεγάλα γεγονότα που θα αναστατώσουν την ψυχολογία του Αμερικάνικου λαού, τρομοκρατικό χτύπημα; Πόλεμο; Να τονίσω πως τα γεγονότα αυτά μπορεί να μην συμβούν την ημέρα της έκλειψης αλλά και μήνες μετά, θα έχουν διάρκεια 2,5 χρόνια.


Δυο Αμερικανικά αεροσκάφη θα παρατηρήσουν την έκλειψη τραβώντας φωτογραφίες. Όσοι βρεθούν στον Βόρειο Ατλαντικό δεν θα δουν ανατολή καθώς η έκλειψη θα έχει ήδη ξεκινήσει. Ο δορυφόρος της ΝΑΣΑ είναι ο μόνος που θα παρακολουθήσει το φαινόμενο στην ολότητά του. Το διαστημικό σκάφος DSCOVR θα παρακολουθήσει την έκλειψη από το διάστημα από απόσταση 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας. Όσοι τυχεροί βρεθούν εκεί για να απολαύσουν το θέαμα, θα πρέπει να προμηθευτούν ειδικά γυαλιά. Οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν τη ΝΑΣΑ στέλνοντας μετρήσεις θερμοκρασίας και νέφωσης από κει που βρίσκονται. Τα στοιχεία θα συγκεντρωθούν και θα δημιουργηθεί ένα σημαντικό σύνολο πληροφοριών για τον Ήλιο και τη Γη.


Η έκλειψη αυτή συντελείται στην 29 μοίρα του Λέοντα, στον Regulus, στο φωτεινό αυτό αστέρα, τον βασιλικότερο των βασιλέων, που δίνει πλούτο, δόξα, ψηλές θέσεις αλλά και βία και καταστροφή. Η πτώση ή η απώλεια αρχηγών κρατών ή πρωθυπουργών είναι πιθανή ή μπορεί να εκτονωθούν καταστάσεις. Η άνοδος του Τραμπ στην εξουσία ήταν για κάποιους αναμενόμενη και για κάποιους άλλους μια δυσάρεστη έκπληξη. Η έκλειψη αυτή επηρεάζει άμεσα το χάρτη του φέρνοντας απογοητεύσεις που τον κάνουν κυκλοθυμικό και ανυπόμονο όταν κάποιοι τον στριμώχνουν με όρια και κανόνες. Θα χρειαστεί να προσέξει τους χειρισμούς του καθώς μπορεί να πέσει η δημοτικότητά του ή μπορεί να αντιμετωπίσει οικογενειακά προβλήματα.


Αυτή η νέα Σελήνη μας δίνει την ευκαιρία να ανοίξουμε νέους κύκλους. Νέες ιδέες αναδύονται, πετάμε παλιές συνήθειες, πράγματα που μας επιβαρύνουν, απομακρυνόμαστε από πρόσωπα που δεν μας προσφέρουν τίποτα πια. Ας δούμε τη ζωή με νέα ματιά και ας αποφασίσουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε.


Ο Ήλιος στο Λέοντα σχετίζεται με την εξουσία και κάποια πρόσωπα ίσως νιώσουν πως χάνουν τον έλεγχο και θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τη δύναμή τους. Θέματα ηγεσίας αλλά και οι αποφάσεις της θα μας απασχολήσουν έντονα.


Οι πλανήτες που συμμετέχουν στην έκλειψη είναι ο Άρης σε σύνοδο και ο Κρόνος με τον Ουρανό σε τρίγωνο. Σύνοδο με Ήλιο και Σελήνη σχηματίζει και ο Βόρειος Δεσμός. Είναι ένα δυναμικό φεγγάρι που θα φέρει μοιραίες εξελίξεις στον κόσμο. Ας χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Άρη παραγωγικά. Ουρανός με Κρόνο μας δίνουν την δύναμη για αλλαγές ρεαλιστικές μέσα από τις οποίες θα ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και θα βρούμε τον προσανατολισμό μας.


Σε προσωπικό επίπεδο, θα κυριαρχεί η αίσθηση πως θέλεις να γαντζωθείς από το γνώριμο και το οικείο για να μην χάσεις τα κεκτημένα σου, όμως ο Ουρανός θα δώσει μια διαφορετική κατεύθυνση από την αναμενόμενη. Άλλαξε τρόπο σκέψης και μην κολλάς στα συνηθισμένα από ανασφάλεια. Κυνήγησε τα όνειρά σου, άκου τη διαίσθησή σου για να εξελιχτείς. Νέες γνωριμίες, νέες φιλίες, συνεργασίες και έρωτες ευνοούνται.


Κριοί, Λέοντες και Τοξότες των τελευταίων ημερών καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια στο τελευταίο δεκαήμερο ανοίξτε τους ορίζοντές σας στο νέο που έρχεται. Ταύροι, Σκορπιοί και Υδροχόοι των τελευταίων ημερών μείνετε ψύχραιμοι, πάρτε το χρόνο σας σχεδιάζοντας και οργανώνοντας στόχους που θα σας οδηγήσουν στον επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα μεγαλύτερα εμπόδια τα βάζετε μόνοι σας.

Δες τα ζώδια στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα