Follow us

Πόνος στο λαιμό: 10 εύκολες θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις

Εδώ θα βρεις 10 εύκολες θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις αν νιώθεις το λαιμό σου τραχύ, να σε γρατζουνάει όταν καταπίνεις ή απλά νιώθεις άρρωστη.

Shape
ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE
iStock-1148830458

Πονόλαιμος; Έτσι θα τον ανακουφίσεις πιο γρήγορα!

Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι το πρώτο σύμπτωμα ενός κρυολογήματος, μια παρενέργεια καταπονημένων φωνητικών χορδών ή ένδειξη για κάτι πιο σοβαρό (όπως στρεπτόκοκκος).

Παρά την αιτία, αυτό που σε ενδιαφέρει πρώτα όταν σε πονάει ο λαιμός σου είναι πώς θα ανακουφιστείς, γρήγορα.

Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να τρέξεις στο γιατρό σου, μερικές όμως από τις καλύτερες θεραπείες είναι σπιτικές και φάρμακα που δίνονται χωρίς συνταγή, λέει η Jeffrey Linder, M.D., παθολόγος στο Brigham and Women’s Hospital, στη Βοστόνη.

Εδώ θα βρεις 10 εύκολες θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις αν νιώθεις το λαιμό σου τραχύ, να σε γρατζουνάει όταν καταπίνεις ή απλά νιώθεις άρρωστη. Έτσι αντιμετωπίζεται ο πονόλαιμος:

Αντιφλεγμονώδη
Μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τον πονόλαιμο βρίσκεται πιθανότατα ήδη στο φαρμακείο του σπιτιού σου. Ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο χωρίς στεροειδή που δίνεται χωρίς συνταγή γιατρού.

“Αυτά τα φάρμακα είναι συνδυασμός παυσίπονων και αντιφλεγμονωδών έτσι θα σε κάνουν να νιώσεις πιο γρήγορα καλύτερα και επίσης θα μειώσουν λίγο το πρήξιμο που σχετίζεται με τον πονόλαιμο”, λέει η Dr. Linder. “Αν εκτός από τα άλλα συμπτώματα έχεις και πυρετό θα σε βοηθήσει και σε αυτό”.

Δες περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Tags

Διαβάστε Ακόμα