Χανιά | 30.000 περιστατικά στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου σε 3 μήνες | Καταρρέουν τα Επείγοντα

χανιά-30-000-περιστατικά-στα-τεπ-του-νοσοκο-170692

???????????????????????????????Στα όρια τους πλέον λειτουργούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Χώρας καθώς το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό που τα στελεχώνει βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η παραπάνω τραγική αποτύπωση της πραγματικότητας σε ο,τι αφορά  τον συγκεκριμένα κρίσιμο τομέα της υγείας έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την 2η Διημερίδα Επείγουσας Ιατρικής που πραγματοποιείται στα Χανιά, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής κ. Παναγιώτη Αγγουριδάκη.

???????????????????????????????Αιτία αυτής της κατάστασης όπως είπε ο κ. Αγγουριδάκης η μεγάλη αύξηση της προσέλευσης ασθενών στα ΤΕΠ, που φθάνει το 15% με 20%. που σε συνδυασμό με το μειωμένο προσωπικό, οδηγούν γιατρούς και νοσηλευτές στην κατάρρευση.

Συγκεκριμένα ο αριθμός ανά έτος των επειγόντων περιστατικών που διαχειρίζονται τα ΤΕΠ των νοσοκομείων της χώρας προσεγγίζει τα 6.000.000.

Σε ότι αφορά τα Χανιά ο κ. Στέλιος Καστρινάκης Υπεύθυνος Ιατρός των ΤΕΠ του νοσοκομείου των Χανίων είπε πως για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2014 είχαμε 30.000 επείγοντα περιστατικά.

???????????????????????????????Επισημαίνεται πως ο κ. Αγγουριδάκης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τα ΤΕΠ αλλά και το ΕΚΑΒ ως το δίχτυ ασφαλείας του δημοσίου συστήματος υγείας, αλλά και της ζωής των ασθενών και τόνισε πως είναι απαραίτητη η στελέχωση τους.

Αναφορικά με τη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων ο κ. Καστρινάκης είπε πως αυτή την περίοδο τα ΤΕΠ λειτουργούν με 4 γιατρούς και ένα υπεράριθμο όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται , ενώ θα έπρεπε να διαθέτουν έξι γιατρούς και 4  υπεράριθμους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ του νοσοκομείου των Χανίων κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης είπε πως η Διημερίδα είναι πολύ σημαντική και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιλογή τους να επιλέξουν τα Χανιά ως τόπο πραγματοποίησης της.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Φραγκάκης ανέφερε ότι αποτελεί τιμή για το δήμο η πραγματοποίηση αυτής της Διημερίδας στα Χανιά.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως όπως είπε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής κ. Αγγουριδάκης η επιλογή των Χανίων για την πραγματοποίηση της Διημερίδας έγινε προκειμένου να επιβραβευθεί η προσπάθεια που γίνεται από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου Χανίων, τον προϊστάμενο του τμήματος κ. Καστρινάκη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook