slider

Η οικονομική εφορία σφράγισε σήμερα το πρωί ένα κατάστημα στην Ξάνθη

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Κλιμάκιο της οικονομικής εφορίας έχει φτάσει στην πόλη της Ξάνθης και όπως μαθαίνουμε θα είναι εδώ για ελέγχους έως και την Κυριακή. Ήδη ένα εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της Ξάνθης εντοπίστηκε να έχει κάποια προβλήματα φορολογικά και έτσι οι υπάλληλοι της οικονομικής εφορίας το έβαλαν λουκέτο για λίγες μέρες

Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει αρκετά και σιγά-σιγά θα πρέπει όλοι να συμμαζευτούμε μιας και τα πρόστιμα αλλά και οι κυρώσεις οι οποίες μπαίνουν είναι αρκετά δυσβάστακτες…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο κυρίως σε παραλιακές περιοχές του νομού Ξάνθης αλλά και στο εμπορικό ιστό της πόλης μας.

Και σύμφωνα  με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ τουλάχιστον 12.650 ελέγχους προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν το 2018 οι Υπηρεσίες Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ).

 Αυτό προβλέπει απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.
 Ειδικότερα στην απόφαση προβλέπεται ότι από τις ΥΕΔΔΕ θα διενεργηθούν τουλάχιστον 450 έλεγχοι – έρευνες καθώς και 4.200 στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι και 8.000 έλεγχοι στη διακίνηση. Η κατανομή των ελέγχων αυτών θα ορισθεί με το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ όπως διευκρινίζεται στην σχετική απόφαση. Σημειώνεται ότι το σύνολο των φορολογικών και άλλων ελέγχων που προγραμματίζει η ΑΑΔΕ για το 2018 ανέρχεται σε 24.750 και αφορούν κατά προτεραιότητα στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των τελευταίων ετών.

 

Σχετικά Άρθρα