slider Καβάλα Τελευταία Νέα

Στην αγκαλιά του λαού ο νέος μητροπολίτης καβάλας | ένθερμη υποδοχή σήμερα κατά την ενθρόνισή του (φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Η όμορφη γειτονική μας Καβάλα, η πόλη του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Λυδίας, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στις 11 και 30, με τιμές και λαμπρότητα, τον νέο μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, κ. Στέφανο.

Το πρώτο σημείο υποδοχής στην πόλη, ήταν το μνημείο αφίξεως του Παύλου στη Νεάπολη, δίπλα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου. Εκεί, ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων τού «παρέδωσε» την Ιερά Μητρόπολη των Φιλίππων.

Έπειτα από μία σύντομη δέηση, ο μητροπολίτης Φ.Ν.Θ., συνοδευόμενος από αρχιερείς, εκπροσώπους των αρχών, κληρικούς και πολίτες, κατευθύνθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έγινε η επίσημη υποδοχή και η προσφώνηση από τη δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα  η οποία αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου και με την προσφώνηση «Άξιος!», η δήμαρχος Καβάλας παρέδωσε στον κ. Στέφανο τον σταυρό-δώρο του δήμου Καβάλας και τον κάλεσε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό.

Ο νέος Μητροπολίτης δήλωσε συγκινημένος και ευχαρίστησε τη δήμαρχο, το Δημοτικού Συμβούλιο αλλά και τον λαό της Καβάλας για την υποδοχή. Με ευχές και ευλογίες, ο λόγος του ήταν ιδιαίτερα σύντομος και περιεκτικός,

Στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση συμμετέχουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Μητροπολίτες-εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πλήθος Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, οι βουλευτές της Καβάλας, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί Καβαλιώτες.

Ακολουθούν Φωτογραφίες:

φωτογραφίες kavala post

Σχετικά Άρθρα