Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση του Κώστα Καραγκούνη με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, συναντήθηκε το Σάββατο 13/01/2018 με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.  Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα στο Αγρίνιο και ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μπλέτσα Στυλιανό για θέματα που αφορούν τα έργα υποδομής του Νομού, μεγάλο μέρος των οποίων επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία των περασμένων μηνών.

Μεταξύ άλλων, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της κάθετης σύνδεση του Αγρινίου, της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, αναγκάζοντας τους πολίτες να χρησιμοποήσουν την έξοδο του Αγγελοκάστρου ή της Ρίγανης. Σημειώθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης του δρόμου Αγρινίου- Καρπενησίου, όπως και της Παραιονίας Οδού, που θα διευκολύνουν καθοριστικά τις μετακινήσεις εντός και εκτός Νομού και θα βοηθήσουν καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Επίσης, όσον αφορά το λιμάνι του Αστακού επισημάνθηκε η ανάγκη σύνδεσης του με την Ιονία Οδό.  Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ τόνισαν ότι το λιμάνι του Αστακού βρίσκεται σε κομβικό σημείο και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε “agroport», δηλαδή σε ένα λιμάνι προώθησης αγροτικών προιόντων δημιουργώντας θέσεις εργασίας αλλά αναπτύσσοντας και την τοπική αγροτική παραγωγή.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ μοιράστηκε την ανησυχία του για την κακή κατάσταση του δρόμου στην Κλεισούρα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί.  Άλλωστε, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις εικόνες ντροπής των περασμένων μηνών.
Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται και η μεταλύτερη λίμνη της Ελλάδας, η Τριχωνίδα.  Θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για όλους τους Έλληνες και προορισμός τουριστικός.  Στην πραγματικότητα αν δεν προχωρήσει η Παρατριχώνιος οδός, η Τριχωνίδα θα παραμείνει περιθωριοποιημένη και προσβάσιμη στους λίγους.
Μεγάλη συζήτηση έγινε γύρω από θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και το εξοντωτικό σύστημα εισφορών που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα δημιουργώντας μεγάλες δυσκολίες και στους μηχανικούς.  Σημειώθηκε επίσης η ανάγκη για ενιαία αντιμετώπιση των δημοσίων και ιδιωτικών έργων σε θέματα προδιαγραφών κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο