Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Διακοπές ύδρευσης στον Δήμο Ξηρομέρου, δημοτών που χρωστάνε λογαριασμούς.


Την Παρασκευή 2 Μαρτίου ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετική του ανακοίνωση, καλούσε τους δημότες που χρωστάνε τα τέλη ύδρευσης να προχωρήσουν σε εξόφληση τους (δείτε εδώ), ειδάλλως θα προχωρήσει σε σφράγιση παροχών........

Πληροφορηθήκαμε ότι Δευτέρα και Τρίτη, δημιουργήθηκε αρκετά μεγάλη αναστάτωση στον Μύτικα και αιτία ήταν ότι συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου προχωρούσε σε διακοπές παροχών νερού συνδημοτών μας.
Εμείς έχοντας λεπτομερή ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβη και έχοντας μπροστά μας τον Κανονισμό Ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου θα πούμε τα εξής:
·                     Ο Δήμος ορθά πρέπει να μεριμνά ώστε όλοι οι δημότες να πληρώνουν τα τέλη ύδρευσης και αυτή η μέριμνα πρέπει να είναι διαρκής και συνεχής και όχι περιοδική και να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει και γενικά όποτε το θυμόμαστε. Δεν νοείται και είναι μέγιστη αδικία, κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι όχι και μία από τις προβλεπόμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η διακοπή του νερού.
·                     Οι ενέργειες του Δήμου πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τον κανονισμό ύδρευσης, χωρίς εξαιρέσεις σε πρόσωπα, χωρίς εξαιρέσεις σε χωριά και με εφαρμογή της αρχής της δημοσιότητας (χωρίς αναφορά προσωπικών δεδομένων). Οι ενέργειες να είναι κλιμακούμενες και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των δημοτών.
Με αυτά λοιπόν κατά νου εκφράζουμε τις παρακάτω σκέψεις - ερωτήματα:
1. Στο άρθρο 5 του κανονισμού ύδρευσης αναφέρει: «Σε περίπτωση που ο υδρολήπτης καθυστερεί την εξόφληση δυο τουλάχιστον λογαριασμών ή λογαριασμό ποσού άνω των 200 €, τότε του διακόπτεται η παροχή με το σφράγισμα του κρουνού πριν το υδρόμετρο».
Μας καταγγέλθηκε από συνδημότες μας ότι υπήρξε αφαίρεση υδρομέτρων, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται στον κανονισμό ύδρευσης. Άλλωστε τα υδρόμετρα είναι πληρωμένα από τους καταναλωτές αν δεν κάνουμε λάθος. Αληθεύει αυτό;
2. Στο άρθρο 5 του κανονισμού ύδρευσης αναφέρει: «Σε περίπτωση που η διακοπή λόγω οφειλών είναι αδύνατη εξ’ αιτίας της αρνητικής και δύστροπης συμπεριφοράς του καταναλωτή, ή τα υδρόμετρα βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο και οι δημότες εμποδίζουν την είσοδο των υπαλλήλων, γίνεται από την υπηρεσία εγγράφως προειδοποίηση με προθεσμία 5 ημερών και αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές εντός της προθεσμίας διακόπτεται η παροχή από τον αγωγό και στην εξόφληση των οφειλών υπολογίζεται από την υπηρεσία και το κόστος διακοπής και το κόστος επανασύνδεσης νερού από τον αγωγό».
Για συμπολίτες μας που αντιδρούν, εκφράζουν ενστάσεις ή δυστροπούν την ώρα που το συνεργείο έχει πάει για να διακόψει την παροχή, σύμφωνα με το κανονισμό δικαιούνται και μία τελευταία διορία 5 ημερών, αφού παραλάβουν εγγράφως και την τελευταία προειδοποίηση. Εδόθη αυτή η ύστατη τελευταία 5ήμερη προθεσμία που ο κανονισμός προβλέπει ή πήγαμε κατευθείαν σε διακοπή;
3. Για να έχει αξιοπιστία η όλη διαδικασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της δημοσιότητας. Δηλαδή μία ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου στην ιστοσελίδα του ότι συνεργεία του Δήμου Ξηρομέρου κόβουν παροχές ύδρευσης οφειλετών που χρωστάνε από 1.000 € και πάνω παράδειγμα και κόπηκαν σε κάθε οικισμό αυτός ο αριθμός παροχών. Δηλαδή στον Μύτικα πόσες παροχές κόπηκαν; Στον Αστακό; Στις Φυτείες; Στην Κανδήλα; Στο Αρχοντοχώρι κλπ; Αν κόβεις του νερού κάποιου και του παραδίπλα που είναι ίδια περίπτωση δεν το κόβεις, υπάρχει πρόβλημα. Αν κόβεις το νερό κάποιου στον Αστακό που χρωστά και για την ίδια περίπτωση στον Μύτικα και στην Κανδήλα δεν το κόβεις, υπάρχει πρόβλημα. Δημοσιότητα λοιπόν, χωρίς αναφορά προσωπικών δεδομένων.
4. Φρονούμε ότι παράλληλα με την διαδικασία της κοπής νόμιμων παροχών σε δημότες που χρωστάνε, πρέπει να γίνει σφράγιση των παράνομων παροχών νερού που είναι πάρα πολλές και μάλιστα κάποιες είναι κατευθείαν στον κεντρικό αγωγό, για να μην πούμε ότι αυτοί πρέπει να προηγηθούν για λόγους δικαιοσύνης. Εκεί λοιπόν τι κάνει η δημοτική αρχή; Πόσες παράνομες έχει κόψει και που;
Επίσης πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τις οφειλές δημοτών της Δ.Ε. Αλυζίας, που ανήκουν στην περίπτωση της υπόθεσης με το έλλειμμα στα τέλη ύδρευσης του τέως Δήμου Αλυζίας, για το οποίο κατηγορείτε και ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος Ξηρομέρου. Υπάρχουν τέτοιοι μέσα σε αυτούς που φαίνονται να χρωστάνε και κινδυνεύουν με διακοπή του νερού τους;
5. Το θέμα της διακοπής των παροχών ύδρευσης δεν πρέπει να πάρει την μορφή του σώου, της φασαρίας και ενός ιδιότυπου τσαμπουκά, με φωνές και αστυνομίες για να κάνουν κάποιοι το κομμάτι τους, να τρομάξουν συνανθρώπους μας και να αναδειχτούν, νομίζοντας με το φτωχό τους το μυαλό ότι έτσι παράγουν έργο.
Επίσης είναι ανεπίτρεπτο οι βρισιές και οι απειλές εκ μέρους εκλεγμένων και δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες. Το θα δείτε ποιος είμαι εγώ και το ένα και το άλλο, που άφρονα εκστομίζονται από κάποια χείλη και κάτι τέτοια όμορφα που μαθαίνουμε, δεν αρμόζουν, υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία.
Με εφαρμογή κατά γράμμα του κανονισμού ύδρευσης, χωρίς εξαιρέσεις προσώπων και χωριών, με εφαρμογή του κανόνα της δημοσιότητας, με διακριτική συμπεριφορά των συνεργείων διακοπής του Δήμου Ξηρομέρου, χωρίς τυμπανοκρουσίες και κουστωδίες, με τη λογική του σώου και με έσχατο μέτρο την αποστολή των οφειλών στο Δημόσιο Ταμείο, ο Δήμος Ξηρομέρου θα καταστεί αξιόπιστος σε αυτή την διαδικασία και θα καταφέρει να εισπράξει τα τέλη ύδρευσης. Γνώμη μας είναι ότι ούτε Αστυνομία χρειάζεται, ούτε τίποτα. Αποστολή στο Δημόσιο Ταμείο είναι η τελευταία λύση και εκεί ο δημότης θα έχει την επιλογή της ρύθμισης των οφειλών του σχεδόν αναγκαστικά, γιατί εκεί τα πράγματα ζορίζουν πολύ.

Τελειώνουμε αναφέροντας ξανά ότι συμφωνούμε ο Δήμος Ξηρομέρου να κάνει ενέργειες για να έχει εισπραξιμότητα στα τέλη ύδρευσης (και πολύ άργησε), γιατί είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι θα φροντίσουν να καταλάβουν άλλα από αυτά που εμείς εδώ γράφουμε, αλλά αυτό να γίνει με τον σωστό και προβλεπόμενο τρόπο, ώστε να πείσουμε και τους δημότες ότι υπάρχει δικαιοσύνη στις ενέργειες μας, ανεξαιρέτως προσώπων και οικισμών και όχι πάλι αυτοσχεδιάζοντας, κάτι για το οποίο ο Δήμος Ξηρομέρου μας έχει συνηθίσει σε πολλά από τα θέματα του.
mytikaspress

7 σχόλια:

  1. Αυτοί που μας λήστεψαν τόσα χρόνια και ειδικά στους λογαριασμούς του νερου,έρχονται τώρα να επιβάλλουν το νόμο.στελνουν τα τσιράκια τους να πάνε αυτόφωρο τους συγχωριανούς τους! ντροπή και αισχος.η χθεσινή εικόνα που περίμεναν σαν γκεσταπιτες να περασουν αυτόφωρο το συγχωριανό μας...τι να πω!ποιους ψηφιζετε μωρέ;ποιους;ξυπνήστε,ξυπνήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρετε ότι ο δήμος έχεις λογαριασμούς δύο ταχυτήτων για το άδειασμα βόθρων;70 ευρώ με απόδειξη 50 χωρίς απόδειξη.που πάνε τα λεφτά;αυτούς ψηφισατε,αυτοί σας αξίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνει ο Δήμος γιατί πολλοί πίνουν νερό τζάμπα εις βάρος σε μας που πληρώνουμε .Υπάρχουν άτομα που χρωστάνε και πάνω απο 5000 ευρώ .Ναι στη νομιμότητα καμία ανοχή στους τζάμπα μάγκες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΑΤΑΙ.ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΤΗΜΟΡΗΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας ξεκινήσει από το χωριό του πρώτα που μια μεγάλη μερίδα χρωστάει πάνω από 5000 ευρώ και μερικοί ήταν και στον συνδυασμό του υποψήφιοι και μετά να πάει στους άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο Μύτικα έκοψαν το νερό Αλλά μετά από μόνοι τους πήγαν και έκαναν επανασύνδεση μόνοι τους Μύτικα πρέπει να γίνει με αυτούς? Αυτοί που πληρώνουν τι είναι Μ...... ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά μην σκίσατε κανένα καλσόν γατάκια..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο