2ο Εργαστήριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας 29-30/11/2019, Άγιος Νικόλαος

Η Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σας καλούν να δηλώσετε συμμετοχή στο 2ο Εργαστήριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που θα διεξαχθεί στον Άγιο Νικόλαο, 29 και 30 Νοεμβρίου 2019 από το Τμήμα Κοινωνιολογίας (Εργαστήριο Φύλου) του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020».

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως κύριο στόχο να καταρτίσει γυναίκες επιχειρηματίες ιδιαίτερα του αγροτικού/αγροτοδιατροφικού τομέα στις βασικές αρχές λειτουργίας επιχείρησης και προώθησης προϊόντων. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα αναπτυχθούν βασικά θέματα οργάνωσης, διοίκησης και λογιστικής παρακολούθησης των επιχειρήσεων, εντοπισμού
οικονομικών πόρων για την υλοποίηση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, κατανόησης του κυκλώματος μεταφοράς των προϊόντων από τη βιοτεχνία στο ράφι, κυρίως δε της σημασίας των τεχνικών προώθησης πωλήσεων με σύγχρονους τρόπους μάρκετινγκ.

Στο Εργαστήριο θα καλυφθούν μεταξύ άλλων, οι εξής θεματικές:

  • Βασική λειτουργία επιχειρηματικής μονάδας (Έσοδα-Έξοδα)
  • Στοιχεία οικονομικού προφίλ επιχειρήσεων-προσδιορισμός προτεραιοτήτων
  • Είδη και διακρίσεις νομικών προσώπων – κύρια χαρακτηριστικά τους
  • Εργαλεία διοικητικής οργάνωσης και διαχείρισης πόρων
  • Εποπτεία και χρονικός προγραμματισμός εργασιών
  • Στρατηγικός σχεδιασμός και υιοθέτηση της πρακτικής “Management by Objective

Επίσης, θα αναδειχθούν «καλές πρακτικές» επιχειρηματικότητας.

Το 2ο Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια δύο (2) εξάωρων συναντήσεων την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, ώρες 09:00-15:00.

Γυναίκες οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στον αγροτικό/αγροτοδιατροφικό τομέα και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/ojyZ5Cyy3fqs68kd8 μέχρι τη Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχουσες θα ενημερωθούν εγκαίρως για της αίθουσα διεξαγωγής των Εργαστηρίων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το gender@social.soc.uoc.gr.

2ο Εργαστήριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας 29-30/11/2019, Άγιος Νικόλαος
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos