Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Δημοτικό Βουλιαγμένης: Ένα ταξίδι γνώσης και ευαισθητοποίησης σε 6 χώρες

Τον απολογισμό ενός εξωστρεφούς εκπαιδευτικού προγράμματος που ένωσε τους μαθητές από 6 χώρες παρουσίασε το Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

Μαθητές, γονείς, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι τοπικές αρχές και η τοπική κοινωνία μοιράστηκαν τα πορίσματα από το διετές πρόγραμμα (2017-2019) Erasmus+ με τίτλο “Students Against Violence in Europe, SAVE” . Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι χώρες: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία.

Στόχος του προγράμματος, όπως ανέπτυξε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, Σοφία Κακάτση, ήταν η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών. Επίσης ο σεβασμός της διαφορετικότητας (ΑμεΑ), η διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση και ο διάλογος μεταξύ διαφόρων εθνοτήτων, θρησκευτικών ομάδων, μεταναστών και προσφύγων.

Κατά την παρουσίαση εκτέθηκαν όλα τα πεπραγμένα των 2 τελευταίων ετών, που περιελάμβαναν τρεις συναντήσεις εκπαιδευτικών (στη Βουλγαρία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο) και τρεις συναντήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών (στην Ουγγαρία, στην Ιταλία και στην Ισπανία).

Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν καθημερινά σε εργαστήρια σχετικά με το θέμα του προγράμματος, συναντήθηκαν με φορείς (όπως κοινοβούλια, την Ύπατη Αρμοστεία κ.ά.) και ξεναγήθηκαν στις πόλεις ώστε να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό των χωρών φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οργανώθηκαν ακόμα δράσεις όπως:

Δημιουργία logo, mascot, παρουσιάσεις PPT, μπλουζάκια με συνθήματα ειρήνης, αφίσες, ημερολόγιο, εκθέσεις ζωγραφικής, δημιουργία video, θεατρικά δρώμενα, επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Λαυρίου, παρακολούθηση συναυλιών (El Sistema, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών), επίσκεψη-συζήτηση στο σχολείο ατόμου με προβλήματα όρασης, συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, συμμετοχή σε μίνι Ολυμπιακούς Αγώνες στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης, διοργάνωση Food Festival με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις.

Στο τέλος της παρουσίασης οι εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια του Σχολείου, Αλεξάνδρα Σταθοπούλου, εξέφρασαν ευχαριστίες προς τους γονείς που βοήθησαν με κάθε τρόπο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μάλιστα βραβεύτηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας (που ήταν η συντονίστρια χώρα) ως εξαιρετικό Erasmus+! Δείτε την πορεία του προγράμματος βήμα βήμα στην ιστοσελίδα του σχολείου.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement