Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποτηρητής της Μητρόπολης Γλυφάδας και 3Β

Στον θρήνο έχει βυθιστεί η ορθόδοξη κοινότητα των νοτίων προαστίων με την είδηση της “κοιμήσεως” του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλου Α’. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, το σκήνωμα του ποιμενάρχη θα τεθεί σε προσκύνηση από τις 7 μ.μ. της Τρίτης 19/2 έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης 20/2 στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας και επίσης από τις 11 π.μ. της Τετάρτης 20/2 μέχρι της Εξοδίου Ακολουθίας την Πέμπτη 21/2 και ώρα 12 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Την Τρίτη 19/2 από τις 8 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας, ενώ το πρωί της Πέμπτης 21/2 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, “τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης ορίσθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος”.

Οι διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του επόμενου τριμήνου.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement