Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Φωτο-ξενάγηση στους χώρους του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης δεν είναι ένα κοινό ξενοδοχείο.

Αποτελεί ένα εμβληματικό συγκρότημα, που συνδέεται άρρηκτα με τη φυσιογνωμία του ελληνικού τουρισμού στην ιστορική του διαμόρφωση από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, ενώ αποτελεί και τοπόσημο για τη Βουλιαγμένη και τα νότια προάστια.

Ταυτόχρονα, η ριζική ανακαίνισή του που ήρθε μετά την αλλαγή στην ιδιοκτησία, σηματοδότησε τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στη χώρα, ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τις 29 Μαρτίου το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens δέχεται επισκέπτες, ξεκινώντας μια πραγματικά νέα περίοδο σε αυτή την πορεία των 6 δεκαετίων λειτουργίας του.

“Βιώσιμη ανάπτυξη, διαφύλαξη πολιτιστικής κληρονομιάς και σεβασμός στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας”, είναι οι αξίες του Αστέρα, όπως τις παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Στέλιος Κουτσιβίτης, στους εκπροσώπους του Τύπου την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας ήταν ο στόχος του νέου σχεδιασμού που κράτησε τα δύο ξενοδοχεία, Αρίων και Ναυσικά, διατηρώντας στο καθένα μια διακριτή ταυτότητα. Η αυτοτέλεια του Astir Beach παραμένει, με στοιχεία που θα αναβαθμίσουν ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ενώ σε εξέλιξη ακόμη βρίσκεται το μεγάλο κατασκευαστικό project των 13 νέων κατοικιών στη θέση του ξενοδοχείου Αφροδίτη, που δεν υπάρχει πλέον.

Τα πεύκα κυριαρχούν στους υπαίθριους χώρους, δημιουργώντας την αίσθηση του νησιού, ενώ έγινε εμφανής προσπάθεια να φυτευτούν μόνο θάμνοι, λουλούδια και δέντρα της αττικής χλωρίδας, γεμάτα γνώριμα χρώματα και μυρωδιές.

Το τυπικό δωμάτιο διακοσμείται λιτά, με φωτεινά χρώματα και άνετους χώρους

Στο μπαλκόνι μιας από τις νέες lux σουίτες του Αρίωνα, επιφάνειας 250 τετραγωνικών, όπου δεν βρίσκεται τίποτα το εξεζητημένο ή προκλητικό

Η γνώριμη θέα από το ξενοδοχείο Ναυσικά στην πισίνα και τη φυσική παραλία που δεν άλλαξαν πολύ

Οι καμπάνες ανακαινίστηκαν, διατηρώντας πλήρως το αρχιτεκτονικό σχέδιο που τις κατέστησε μνημείο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής (στο βάθος το bungalow όπου διέμεινε ο Μπαράκ Ομπάμα)

Λιτές γραμμές και σύγχρονος εξοπλισμός παραλίας για τα …heavy duty σημεία του ξενοδοχείου, όπου θα προσφέρονται όλα τα θαλάσσια σπορ

Απέριττη διακόσμηση τραπεζιού στο ιταλικό εστιατόριο του Αστέρα, Mercato

Άνεση, αδρές γραμμές και γήινα χρώματα στο λόμπι του Ναυσικά

Η εντυπωσιακή μπάρα του Avra με τους state of the art πολυελαίους

Άποψη από το Aristotles Cigar Bar, για όσους απολαμβάνουν ένα καλό πούρο μαζί με κονιάκ ή ουίσκι

Η μοναδική αίσθηση της “ριβιέρας” από κάθε γωνία του ξενοδοχείου μαζί με το γεγονός ότι η απόσταση από τον Παρθενώνα και το κέντρο της πόλης είναι μόλις 30 λεπτά, δίνει ένα ασύγκριτο διεθνώς πλεονέκτημα στον Αστέρα

Η παραλία του Αστέρα το φετινό καλοκαίρι θα διαθέτει νέο beach bar και αισθητική εμπνευσμένη από τα 60’s

Ο διευθυντής του Four Seasons Athens, Sam Ιωαννίδης, εξήγησε ότι φιλοσοφία του νέου ξενοδοχείου είναι να ανοιχτεί στην κοινωνία της Αθήνας, θεωρώντας όλους τους επισκέπτες ξεχωριστούς και ευπρόσδεκτους, προσφέροντας προσιτή πολυτέλεια σε όλους (και καφέ με 3 ευρώ!)

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόους, κέντρο spa υψηλής αισθητικής και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου. Παράλληλα, προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες, που αναβαθμίζουν τη γαστρονομική ταυτότητα του Αστέρα.

To ξενοδοχείο περιλαμβάνει επίσης υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις συνεδρίων και εκδηλώσεων, ενώ ένα σύγχρονο ελικοδρόμιο είναι επίσης διαθέσιμο για τις ανάγκες των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

Επιπρόσθετα –εκτός από τις νέες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του ξενοδοχείου– υψηλού επιπέδου επιλογές εστίασης, διασκέδασης αλλά και κορυφαίοι οίκοι με παρουσία σε άλλους διεθνείς προορισμούς ενισχύουν την κοσμοπολίτικη ταυτότητα της Astir, ενώ η συνεργασία με επιλεγμένους πολιτιστικούς φορείς, όπως το Μουσείο Μπενάκη που λειτουργεί πωλητήριο, προωθεί την πλούσια κληρονομιά της χώρας.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement