"Το νερό είναι πολύ πικρό", λέει ο κ. Μανώλης Λεούσης για την Κοινότητα Μεσαγρού. [upd] Παρέμβαση κ. Γιάννη Ζορμπά.


Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, μίλησε χθες το ραδιόφωνο του Aegina Portal για το μεγάλο πρόβλημα της ποιότητας του νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή της Κοινότητας Μεσαγρού.Ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, καθώς βάσει των υποδομών που λειτουργούν πια και του αγωγού του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που φτάνει μέχρι την Αγία Μαρίνα, οι περιοχές της Κοινότητας Μεσαγρού θα έπρεπε να υδροδοτούνται με καθαρό νερό. Αντίθετα η ποιότητα του νερού δεν είναι καθόλου καλή και ο κ. Μανώλης Λεούσης χαρακτηρίζει το νερό που φτάνει στις βρύσες τους πικρό.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Μανώλη Λεούση.



Όπως αναφέρθηκε ήδη σε προηγούμενη δημοσίευση, η απάντηση που έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Γιάννης Ζορμπάς για το ζήτημα που αντιμετωπίζει ο Μεσαγρός, είναι ότι οφείλεται σε πρόβλημα των ηλεκτρολογικών πινάκων στην καινούργια δεξαμενή του Λεοντίου.

Ο κ. Μανώλης Λεούσης περιγράφοντας την κατάσταση όπως είναι σήμερα, είπε ότι "για το θέμα του νερού, το πρώτο 15ημερο του Σεπτεμβρίου, μίλησα με τον κ. αντιδήμαρχο και τον ρώτησα αν θα στείλει και πάλι νερό στον Μεσαγρό". Στην συνέχεια, είκοσι ημέρες αργότερα, ζήτησε και πάλι ενημέρωση, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Αυτό που μάθαμε μέσω ραδιοφώνου και έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο κ. Μανώλης Λεούσης, πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού, δεν είχε ενημερωθεί (μέχρι και χθες) ότι η μεγάλη δεξαμενή στο Λεόντι έχει πρόβλημα.

"Ο χειμώνας είναι μπροστά και αν υπάρχει επάρκεια στην δεξαμενή του Λεοντίου, θα μπορούσε και ο Μεσαγρός και η Βαγία και η Αγία Μαρίνα να παίρνει νερό από την ΕΥΔΑΠ. Η κατανάλωση άλλωστε δεν είναι τόσο μεγάλη. Το νερό έχει γίνει πάρα πολύ πικρό" αναφέρει ο κ. Μανώλης Λεούσης, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι στις παραπάνω περιοχές.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι: "Είπαμε κάποια στιγμή να κάνουμε μια κουβέντα και ο δήμαρχος, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το θέμα".

Σε ερώτηση για την γνώμη των κατοίκων της Κοινότητας, ο κ. Μανώλης Λεούσης είπε ότι είναι διατεθειμένοι να το πληρώσουν ακριβότερα, καθώς η τιμή είναι 0.77. "Είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το νερό όσο πρέπει για να πάρουν νερό ΕΥΔΑΠ", κάτι που συζητήθηκε και σε πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινότητας.

Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν τέθηκε η τιμή του νερού ως αιτία που η μεγάλη δεξαμενή του Λεοντίου δεν τροφοδοτεί την Κοινότητα Μεσαγρού με καθαρό νερό, αλλά πρόβλημα με τους ηλεκτρολογικούς πίνακες.

[upd] Να σημειώσουμε ότι με παρέμβασή του ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, διευκρίνισε ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στην μεγάλη δεξαμενή του Λεοντίου, αλλά σε δύο δεξαμενές του βρίσκονται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Μάλιστα, στην παρέμβασή του είπε ότι το πρόβλημα στους ηλεκτρολογικούς πίνακες δεν αφορά την μεγάλη δεξαμενή στο Λεόντι, αλλά αυτές στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png