Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενεργές εργολαβίες για το οδικό δίκτυο των Δήμων Αγρινίου και Αμφιλοχίας

Κοινοποίηση

Για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας – Τι εργασίες περιλαμβάνονται

Τρίτη σύμβαση που αφορά την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και αφορά στους Δήμους Αγρινίου και Αμφιλοχίας.

Ο Περιφερειάρχης προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΔΕ Γιώργου Σύρμου, που εξασφαλίζει την ύπαρξη ενεργής εργολαβίας έως και το 2021, ώστε ν’ αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν απρόβλεπτα προβλήματα που προκύπτουν κυρίως εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αντίστοιχες συμβάσεις έχουν ήδη υπογραφεί για τους Δήμους Μεσολογγίου – Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας, Ναυπακτίας και Θέρμου. Συνολικά πρόκειται για έργο προϋπολογισμού περίπου 2,5 εκ. ευρώ, αντικείμενο του οποίου είναι οι αποκαταστάσεις κυρίως από καθιζήσεις, καταπτώσεις, ρηγματώσεις ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από την παρόδια βλάστηση, τις εμφράξεις τάφρων κ.α..

Στις εργασίες περιλαμβάνεται η άρση καταπτώσεων, η αποκατάσταση βλαβών, η επούλωση λάκκων, ο καθαρισμός των τάφρων, των πρανών και ερεισμάτων των οδών, η κοπή των χόρτων και γενικά της παρόδιας βλάστησης.

Προτεραιότητα θα δοθεί γενικά σε εργασίες άμεσης επέμβασης αποκατάστασης βλαβών και προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μετά την εκδήλωση δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: