Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επιστημονική εκδήλωση για την καρδιά στο Αγρίνιο

Κοινοποίηση

«Μαθαίνοντας για την καρδιά σου, σώζεις τη ζωή σου»

Ενημερωτική – επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Μαθαίνοντας για την καρδιά σου, σώζεις τη ζωή σου» διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδας), Αναστασιάδη 1.

Ομιλητές:

-Κωνσταντίνος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος ΕΚΕ (2017-18), Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρίας Υπέρτασης (2018-19), με θέμα: Έμφραγμα και Αγγειακό Εγκεφαλικό επεισόδιο
-Δημήτριος Τσιαχρής, Διευθυντής Ηλεκτροφυσιολογίας Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με θέμα: Αρρυθμίες
-Περικλής Νταλαβούρος, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: Πως να είναι ασφαλής η άσκηση στα παιδιά
-Ελευθέριος Τσιάμης, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: Τι να προσέξω μετά από ένα ΣΤΕΝΤ στις στεφανιαίες αρτηρίες
-Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, Εκπρόσωπος Ειδικευομένων ΕΚΕ, με θέμα: Ψηφιακή καρδιολογία

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι σήμερα η συχνότερη και κύρια αιτία θανάτου τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Παρά το γεγονός ότι συχνά εμφανίζονται αιφνίδια με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των πασχόντων, στην πραγματικότητα έχουν μια μακροχρόνια υποκλινική πορεία χωρίς συμπτώματα έως ότου εκδηλωθούν κλινικά. Αυτό το στοιχείο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πρόληψη της εμφάνισης τέτοιων νοσημάτων στον πληθυσμό.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: