Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Κατερινούς στη Γαβαλού

Κοινοποίηση

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας της Κατερινούς για τη μεγάλη εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας. Μετά τον Εσπερινό, από 22:00 έως 01:00, θ’ ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία στο καθολικό της Μονής.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 θα τελεστούν η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 19:00, παρακλητικός κανών της Παναγίας Κατερινιώτισσας. Θ’ ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα της εορτής των Μακρυνείων, με θέμα ομιλίας: «Αειφόρος Τριχωνίδα – Η Λίμνη μας ενώνει για το Μέλλον», με τον κ. Γιάννη Σελιμά, Περιβαλλοντολόγο, M.Sc Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη.

* Στον Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία θα ψάλλουν μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος».

* Το πολιτιστικό πρόγραμμα διενεργείται με τη συνεργασία του Προέδρου της Κοινότητος Γαβαλούς και του Συλλόγου Π.Ε.Σ.Α.Γ.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Περιεχόμενα άρθρου

Διαβάστε επίσης: