Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι κινήσεις Φαρμάκη για το τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο

Κοινοποίηση

Τηλεφωνική επικοινωνία Φαρμάκη με Κεραμέως και συνάντηση με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στον απόηχο της αναστολής έναρξης λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο και Επιστημών Φυσικής Αγωγής – Αθλητισμού στον Πύργο.

Η Υπουργός ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι “ο κύριος λόγος που τα δύο τμήματα σε Αγρίνιο και Πάτρα οδηγούνται σε αναστολή έναρξης λειτουργίας είναι ότι δεν είχε προηγηθεί έκφραση γνώμης από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ)”. Η κα. Κεραμέως διαβεβαίωσε μάλιστα ότι τα τμήματα δεν καταργούνται, ενώ υπογράμμισε ότι “εφόσον τηρηθούν οι σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις, θα δρομολογηθεί η έναρξη λειτουργίας τους”.

Ο κ. Φαρμάκης επικοινώνησε επίσης με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, με την οποία συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου. Οι δυο τους συζήτησαν εκτενώς τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να δρομολογηθεί η λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων. Η Πρύτανις μετέφερε την πρόθεση του Πανεπιστημίου να προχωρήσει άμεσα σε επαρκή τεκμηρίωση, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των Τμημάτων.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τη στήριξη στην λειτουργία και στο έργο του Πανεπιστημίου, επαναβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συντρέξει με κάθε τρόπο την ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη του κορυφαίου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της περιοχής.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: