Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία για τον κορωνοϊό

Κοινοποίηση

Συζήτηση για προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού

Ενημερωτική σύσκεψη συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, με αντικείμενο τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, καθώς και τις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Η κα. Σαλμά τόνισε την ανάγκη για ορθή τήρηση των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε ό,τι αφορά τα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας. Παράλληλα ανέφερε ότι η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και γενικότερα η Περιφέρεια λειτουργεί βάσει των όσων προβλέπονται απ’ το Υπουργείο Υγείας και την αρμόδια επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που έχουν αναλάβει την ευθύνη για το συνολικό σχεδιασμό των μέτρων.

Ακολούθησε παρουσίαση του ενημερωτικού φυλλαδίου της Περιφέρειας σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 και μετά τις τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας και αρμόδιου για θέματα υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου, αλλά και του Υποδιοικητή 6ης Υ.Π.Ε Παναγιώτη Μάλλιου, η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε: «Δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε εφησυχασμός. Πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και όλοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, όχι μόνο για την ατομική μας προστασία, αλλά για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και κυρίως τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Στη σύσκεψη παρέστησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αιτωλοακαρνανίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, του υγειονομικού κόσμου της περιοχής, των Σωμάτων Ασφαλείας, της εκπαίδευσης, των παραγωγικών φορέων, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: