Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι από τον σεισμό τα ξημερώματα (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Κατέρρευσαν παλιά σπίτια, ζημιές σε πολλά σπίτια που κατοικούνται

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:49 τα ξημερώματα, 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας, η οποία ξύπνησε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 10 χιλιόμετρα, ενώ το ίδιο επίκεντρο είχε και ο σεισμός των 4,3 βαθμών που σημειώθηκε 21 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Τον σεισμό “ένιωσε” περισσότερο η Πρέβεζα, όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Μάλιστα, στο Καναλάκι Πρεβέζης, έχουν προκληθεί αρκετές και σοβαρές υλικές ζημιές. Έχουν καταρρεύσει κάποια παλιά σπίτια, βιτρίνες καταστημάτων έχουν σπάσει, πράγματα πεσμένα από τα ράφια, ενώ έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια που κατοικούνται. Επίσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Ζημιά προκλήθηκε και στον ηλεκτροφωτισμό, που αποκαταστάθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το news247.gr, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και συνεργεία των Δήμων της περιοχής βγήκαν στα χωριά, προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασης μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Δείτε φωτογραφίες από το mypreveza.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λένε για τον σεισμό Λέκκας και Χουλιάρας

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: