Άγγελος Τσάμης

Γέννημα θρέμμα της Αχαΐας ο Άγγελος Τσάμης, μετά από μια πλούσια καριέρα σε Ελλάδα και Γαλλία, μετά την Αχαγιά επέλεξε και φέτος να μείνει κοντά στο τόπο καταγωγής του για να αγωνιστεί στον Απόλλωνα Πάτρας και στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Ο πολύπειρος και δεινός σκόρερ δηλώνει απόλυτα προσγειωμένος στο site της ΕΟΚ (basket.gr), παρά τις 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες για τον Απόλλωνα: “Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και να παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε αρχικά να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία όσο πιο σύντομα γίνεται και να μην βρεθεί η ομάδα όπως πέρσι στα πλέι άουτ. Εφόσον γίνει αυτό θα κοιτάξουμε να μπούμε στα πλέι οφ και να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε”. 

Για την επιθετική πολυφωνία που παρουσιάζει φέτος η ομάδα της Πάτρας: “Δείχνει η ομάδα να δουλεύει πολύ καλά. Μαζί με τον προπονητή επιδιώκουμε το γρήγορο παιχνίδι και από το μπουκ του κόουτς προσπαθούμε να έχουμε επιθετικό προσανατολισμό. Θέλουμε να παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ και για τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο για να μας στηρίξει. Τα πάμε αρκετά καλά, υπάρχει πλουραλισμός στην επίθεση, ωστόσο μέσα από την ομάδα δεν ξεχωρίζουν μόνο 3-4, αλλά όλοι οι παίκτες και ξεχωρίζουν και προσφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα. Όμως όλα αυτά αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς από μια νίκη ή από μια ήττα εξαρτάται αν θα βρεθεί μια ομάδα να προσπαθεί για την άνοδο ή για την παραμονή. Γι αυτό θέλει μεγάλη προσοχή”. 

Το Σάββατο ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει στην Ελευθερούπολη την τοπική ομάδα: “Πολύ δύσκολο παιχνίδι και ένα μακρινό ταξίδι. Η Ελευθερούπολη είναι σοβαρή ομάδα. Αν και δεν έχει κάνει νίκη, σίγουρα θα είναι καλά διαβασμένη. Εμείς θα κατέβουμε με την ίδια σοβαρότητα, θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό που έχουμε και σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη”. 

Για το πώς βλέπει το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ μέσα και από την ενασχόλησή του με την ακαδημία που έχει δημιουργήσει: “Μόνο μέσα από τις μικρές ηλικίες μπορεί να γίνει σωστή δουλειά. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα παιδιά, κύριο μέλημα μου ήταν και είναι, πέρα από το να βγουν καλοί αθλητές, να είναι και καλοί ως χαρακτήρες. Εκεί ακριβώς ξεχωρίζει ένας αθλητής, από τον χαρακτήρα που έχει. Η οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Σίγουρα υπάρχουν μάνατζερ που θέλουν να κερδίσουν στις πλάτες των παιδιών και αργότερα των αθλητών. Πολλών τα μυαλά παίρνουν αέρα, κυρίως των γονιών που θέλουν το παιδί τους να γίνει Διαμαντίδης ή Σπανούλης. Ωστόσο θα πω αυτό που αποτελεί την χαρακτηριστική φράση του Παναγιώτη Γιαννάκη: Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή. Κανείς δεν πάει χαμένος όταν δουλεύει σκληρά και έχει επιμονή σε αυτό που κάνει. Στο τέλος θα βγει κερδισμένος”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α2 2019/20

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α2 2019/20

Α2: ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ