ΔΕΚΑ-Κάλυμνος

Με εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο η ΔΕΚΑ του Νίκου Χατζηβρέττα επικράτησε με 70-33 της Καλύμνου στο πρώτο της παιχνίδι για το 46ο Πανελλήνιο Παίδων στο Μέτσοβο.

Οι δύο ομάδες εναλλασσόταν στην πρωτοπορία σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Στις αρχές της δεύτερης η ομάδα από την Κάλυμνο με εύστοχο σουτ του Σάββα Τρικοίλη προηγήθηκε με 14-19, όμως άμεση ήταν η απάντηση των Θεσσαλονικιών που με σερί 11-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ.


Με ένα νέο σερί 8-0 στο πρώτο ενάμιση λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ έγινε 40-25. Η διαφορά έφθασε τους 20 πόντους λίγο πριν τα τέλη της περιόδου (48-28) με καλάθι από τον Γιάννη Τσιροπούλη. Στην τελευταία περίοδο η ομάδα από τα Δωδεκάνησα δεν μπόρεσε να παλέψει το παιχνίδι και έτσι η ΔΕΚΑ έφθασε εύκολα στην πρώτη της επιτυχία.

Δεκάλεπτα: 14-14, 32-25, 50-28, 70-33
Διαιτητές: Ζαχαρής-Τσιαπλής
ΔΕΚΑ (Χατζηβρέττας): Νούσκαλης 3, Τσιμερίκας 9(1), Τσιροπούλης Ι. 12, Τσιροπούλης Μ. 7(1), Μπόλδογλου 17, Δασκαλόπουλος, Ρέμπας 4, Φωταρούδης, Χατζηιωάννης, Λίλης 3(1), Σαμοντούροβ 8, Καλαποθαράκος 7.
Κάλυμνος (Καλαϊτζίδης): Τρικοίλης Ν., Χειλάς, Κουλιανός 10(1), Σισώης 5(1), Πελεκάνος, Οικονόμου 3(1), Ηλιάδης, Ρογαλίδης 13(2), Χαντζάρας, Λαμπρινός, Πλάτσης, Τροικίλης Σ. 2

Τα στατιστικά του αγώνα:

https://www.sportstats.gr/eokbasket/tournaments/gamedetails/id/13706

Ο προπονητής της ΔΕΚΑ Νίκος Χατζηβρέττας τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ανεβάσαμε την απόδοσή μας και φθάσαμε εύκολα στη νίκη».

Από τη μεριά του ο προπονητής της Καλύμνου Χρήστος Καλαϊτζίδης ανέφερε: «Σταθήκαμε ανταγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο η κούραση, η απειρία από τόσα συνεχόμενα παιχνίδια και τα ύψη των αντιπάλων μας έφεραν το τελικό αποτέλεσμα».

Η τελετή έναρξης

Πανελλήνιο Παίδων: Η τελετή έναρξης

Οι έξι ομάδες παρατάχθηκαν στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου. Ο Δήμαρχος Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας που έλαβε πρώτος το λόγο, καλωσόρισε τις αποστολές στην πόλη, ευχαρίστησε την ΕΟΚ για την εμπιστοσύνη και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία. Το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρος Σαββίδης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την ανάληψη των αγώνων και τους παράγοντες του Σπάρτακου Ιωαννίνων για την συμβολή τους στη διοργάνωση και κήρυξε την έναρξή τους.