ΑΕΚ-Χολαργός

Ξεκινούν σήμερα τα playoffs της Betshop Basket League, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τρεις αγώνες, αφού το ντέρμπι “αιωνίων” έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα (20/5, 19:00). Για την πρόκριση στους ημιτελικούς απαιτούνται δύο νίκες.

Μαζί ολοκλήρωσαν τα περσινά πλέι οφ, μαζί αρχίζουν τα φετινά. Ο Προμηθέας υποδέχεται στις 17:00 τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας αφού τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου και ο αντίπαλος του στην 5η. Ο Δικέφαλος θα παραταχθεί με μόλις 6 επαγγελματίες παίκτες…

Η επιστροφή του στην Betshop Basket League μετά από απουσία πέντε σεζόν, έγινε με τον ιδανικότερο τρόπο για το Περιστέρι Βίκος Cola, που μπαίνει στα πλέι οφ από τη 2η θέση και φιλοξενεί τον Ήφαιστο. Η ομάδα της Λήμνου προέρχεται επίσης από εντυπωσιακή πορεία στην κανονική περίοδο, μέσα από την οποία κατόρθωσε στην πρώτη σεζόν της στην κατηγορία, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, μπαίνοντας έτσι με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Betshop Basket League. Η προσπάθεια της σε αυτά αρχίζει στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Χολαργό, που θα γίνει μία από τις έξι πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα αγωνιστεί στα πλέι οφ. Επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα της Ένωσης για τους Γιορκ και Εμπάκουε.

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι κομισάριοι των πρώτων αγώνων των playoffs

Σάββατο 18 Μαϊου

Τόφαλος 17.00 Προμηθέας Πάτρας-ΠΑΟΚ Καρακατσούνης-Τσώνος-Θεονάς (Πίγκας) ΕΡΤ Sports HD

Ανδρέας Παπανδρέου 19.30 Περιστέρι Βίκος Cola-Ήφαιστος Λήμνου Σχινάς-Παναγιώτου-Τζαφλέρης (Ντίνος) ΕΡΤ Sports HD

ΟΑΚΑ 19.30 ΑΕΚ-Χολαργός Πουρσανίδης Γ.-Βαρδάλος-Πουρσανίδης Κ. (Μουζάκης Στ.) COSMOTE SPORT 4HD

Δευτέρα 20 Μαϊου

ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός Αναστόπουλος-Μάνος-Διαμαντής (Ελευθεριάδης-Ντάβαρης) COSMOTE SPORT 4HD