allstarbasket.gr

Περισσότερα από 240 κορίτσια από Δημοτικά σχολεία της Χαλκίδας συμμετείχαν στο διήμερο πρόγραμμα “Her World, her rules” υπό τη FIBA και την ΕΟΚ για τη διάδοση του μπάσκετ στα κορίτσια! 

Ήταν η τρίτη φορά που το Her World, her rules, έρχεται στην Ελλάδα έπειτα από τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη!

Αυτή τη φορά επελέγη η Χαλκίδα, στην οποία θα διεξαχθεί στις 17 Νοεμβρίου ο δεύτερος αγώνας της Εθνικής Γυναικών, για τα προκριματικά του Eurobasket 2021.

Τα περισσότερα από 240 κορίτσια, από το 2ο, το 5ο, το 25ο και το 26ο Δημοτικό Σχολείο πέρασαν δύο πρωινά στο παρκέ.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πρωινές προπονήσεις από δύο ώρες για κάθε ηλικιακή ομάδα: Κορίτσια Γεννημένα 2011 και 2010 (Γ΄ και Δ΄ Τάξη) και κορίτσια γεννημένα 2009 και 2008 (Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξη).

Το πρόγραμμα είναι μια συνδιοργάνωση της FIBA και της ΕΟΚ και έγινε με την αρωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της ΕΣΚΑΣΕ, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας και το Δήμο Χαλκίδας.

Αρμόδιος από την ΕΣΚΑΣΕ ήταν ο Χ. Μελετίου και τοπικός συντονιστής ο Π. Μιχαήλ και συνεργάτες οι Κουβάρας Ανάργυρος, Πιτσίκας Λεωνίδας, Σπυροπούλου Μαρία, Κοροβέση Κωνσταντίνα, Βαφειάδη Αρτζίνα, Xαρατσής Γεώργιος, Αλεξίου Ιωάννης.

Κεντρικός συντονιστής είναι ο Θωμάς Χάρμπαλης, υπεύθυνος προγράμματος ο Δημήτρης Μπακογεώργος και στην κεντρική ομάδα προπονητών οι Δ. Καλέντζου, Π. Ανδρουτσόπουλος, Κ. Σωτηρίου και Στ. Καλτσίδου.