Ηρακλής-ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι στο Ιβανώφειο ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της EKO Basket League. Εντός έδρας αγωνίζονται ο Προμηθέας, το Περιστέρι και η ΑΕΚ.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται με έξι αναμετρήσεις σήμερα (28/12) και μία αύριο (29/12).

Ο Ηρακλής υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον αλλαγμένο Ιωνικό, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Προμηθέα κόντρα στον Άρη.

Αναλυτικά οι αγώνες με χρονολογική σειρά:

15.30 Ρέθυμνο Cretan Kings-Κολοσσός H Hotels

Το τελευταίο ντέρμπι νησιωτών θα γίνει στην Κρήτη εκεί όπου το Ρέθυμνο Cretan Kings θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό H Hotels. Οι Κρητικοί προέρχονται από την ήττα το ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, αλλά μετρούν τέσσερις νίκες ως γηπεδούχοι απέναντι σε ΑΕΚ, Προμηθέα, Άρη και Ιωνικό Affidea. Οι Ρόδιοι από την άλλη πλευρά, προέρχονται από την άνετη εντός έδρας επικράτηση επί του Περιστερίου Winmasters.

15.45 Προμηθέας-Άρης

Οι τρεις συνεχόμενες νίκες στα ματς με Λαύριο Megabolt, Ηρακλή και ΠΑΟΚ και το 9-3 στο οποίο ανέβηκε, επέτρεψαν στον Προμηθέα να βρεθεί μόνος στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην ΕΚΟ Basket League. Η αχαϊκή ομάδα υποδέχεται τον Άρη που με τη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί του Λαυρίου Megabolt, “έπιασε” ΠΑΟΚ και Λάρισα στο 3-9.

Παράλληλα, ο Άρης συμφώνησε με τον 19χρονο γκαρντ, Χρυσόστομο Σανδραμάνη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Καρδίτσα.

15.45 Περιστέρι Winmasters-Ήφαιστος Λήμνου

Η ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό H Hotels άφησε το Περιστέρι Winmasters στις οχτώ νίκες (8-4) πριν το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της ΕΚΟ Basket League. Οι “κυανοκίτρινοι” περιμένουν τον Ήφαιστο που μετά τις δύο διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί του Κολοσσού H Hotels και του Ηρακλή, ανέβηκε στο 7-5.

15.45 Λαύριο Megabolt-Λάρισα

Σε ισορροπημένο απολογισμό βρίσκεται το Λαύριο Megabolt μετά την ήττα του στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη (6-6) πριν υποδεχτεί τη Λάρισα. Η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες από Πανιώνιο Su Casa και ΑΕΚ, με τις οποίες περιορίστηκε στο 3-9 και στην τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΟΚ και Άρη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

17.00 ΑΕΚ-Ιωνικός Νίκαιας Affidea

ΑΕΚ-Ιωνικός

Έχοντας το μεγαλύτερο ενεργό σερί νικών που άρχισε στις 2 Νοεμβρίου και έχει φτάσει τους επτά αγώνες, η ΑΕΚ περιμένει τον Ιωνικό Affidea. Η ομάδα της Νίκαιας προέρχεται από τη νίκη επί του Πανιωνίου Su Casa, ενώ στην εβδομάδα που πέρασε, άλλαξε τον προπονητή της (Καλαφατάκης αντί Βετούλα), απέκτησε τον Βαγγέλη Σακελλαρίου που έμεινε ελεύθερος από τον Άρη, πρόσθεσε στο ρόστερ τους Κάλαχαν, Μαραγκίδη και αποχαιρέτησε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που κατέληξε στον Προμηθέα.

Πάντως, ο Καλαφατάκης δεν θα κάτσει στον πάγκο του Ιωνικού κόντρα στην ΑΕΚ, αφού υπήρξε άδοξο τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωσή της συμφωνίας τους, λόγω διαφωνίας στο σχεδιασμό των μεταγραφών!

Η ομάδα της Νίκαιας θα έχει σήμερα στην άκρη του πάγκου της τους Άκη Παπαδάκη και Βαγγέλη Μάγειρα, οι οποίοι θα αναλάβουν χρέη υπηρεσιακού προπονητή, ενώ ο Ιωνικός αναζητά πάλι head coach…

17.45 Ηρακλής-ΠΑΟΚ

Οι δύο διαδοχικές ήττες από Προμηθέα και Ήφαιστο περιόρισαν τον Ηρακλή στο 5-7 και περιμένει στο Ιβανώφειο τον ΠΑΟΚ που προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες, γεγονός που τον έχει αφήσει στο 3-9 και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με Άρη και Λάρισα.

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές, οι κομισάριοι και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 13ης αγωνιστικής της EKO Basket League:

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Μ. Μερκούρη 15.30 Ρέθυμνο Cretan Kings-Κολοσσός H Hotels Σχινάς-Σώμος-Ταρενίδης Στ. (Μαγγανάς) BLSHOW ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay1

Δ. Τόφαλος 15.45 Προμηθέας-Άρης Ψαριανός-Θεονάς-Τζιοπάνος (Πίγκας) BLSHOW ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay2

Περιστερίου 15.45 Περιστέρι Winmasters-Ήφαιστος Λήμνου Καρακατσούνης-Τσαρούχα-Ξενικάκης (Τζουβάρας) BLSHOW ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay3

Λαυρίου 15.45 Λαύριο Megabolt-Λάρισα Αναστόπουλος Π.-Παναγιώτου-Τσώνος (Μουζάκης)  BLSHOW ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay4

ΟΑΚΑ 17.00 ΑΕΚ-Ιωνικός Νίκαιας Affidea Διαμαντής-Μαλαμάς-Καλογερόπουλος Λ. (Ντάβαρης)  COSMOTE SPORT 4HD

Ιβανώφειο 17.45 Ηρακλής-ΠΑΟΚ Πουρσανίδης Γ.-Τζαφλέρης-Καλδίρης (Γκούμας) ΕΡΤ SPORTS

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

Σοφία Μπεφόν 17.00 Πανιώνιος Su Casa-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Κορομηλάς-Ανδρικόπουλος-Αναστόπουλος Αντ. (Βιδάλης) ΕΡΤ SPORTS

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Basket League 2019-2020: Πρόγραμμα – Αποτελέσματα

Basket League 2019-2020: Η Βαθμολογία