Οι Νίκος Βετούλας και Σούλης Μαρκόπουλος μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του Άρη με τον Ιωνικό, όμως ο έμπειρος τεχνικός των ”κιτρίνων” πέρασε από… ανάκριση, σχετικά με τα πολλά θέματα που ταλανίζουν την ομάδα.

Βετούλας: ”Σημαντική η απουσία του Μόρις, ήμασταν και λίγο τυχεροί”

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Ιωνικού Νίκαιας:Η ομάδα μου πέτυχε σήμερα μία πολύ σπουδαία νίκη, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Είχε μία μεγάλη απώλεια, με τον Μόρις. Θεωρώ με αυτή την έννοια ότι ήμασταν και λίγο τυχεροί. Από εκεί και πέρα, προσπαθήσαμε με την άμυνα να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε. Θέλαμε να αρνηθούμε τα σουτ του Γκετσεβίτσιους.

Δεχθήκαμε κάποια εύκολα καλάθια στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε ότι θέλαμε βελτίωση. Όλα τα παιδιά μας έδωσαν τη νίκη. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο, από το 27′ μέχρι το 35′, μας βοήθησαν όταν η μπάλα έκαιγε. Πήραμε μία διαφορά, την οποία κρατήσαμε μέχρι τέλους, αν και πιστεύω θα έπρεπε να κερδίσουμε πιο εύκολα δεδομένης της εμπειρίας. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Άρη.

Μαρκόπουλος: ”Οι απώλειες που έχουμε είναι μεγάλες…” 

Ο προπονητής του Άρη υποστήριξε αρχικά:Σήμερα (19/10) ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα μας. Δεν μπορώ όμως να μην πω συγχαρητήρια στα παιδιά, που προσπάθησαν πάρα πολύ, υπερέβαλλαν εαυτούς. Οι απώλειες που έχουμε είναι μεγάλες. Σε αυτή του Μποχωρίδη προστέθηκε και του Μόρις. Η περιφέρεια μας έχει αδειάσει και δίνει την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να πιέσει πάρα πολύ και να μας δημιουργεί προβλήματα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Άρης πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να βρει παίκτες να στελεχώσουν την ομάδα. Το κενό φαίνεται αρκετά μεγάλο. 

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, θα μπορούσαμε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε μεγαλύτερη διαφορά. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά. Πιστεύω ότι σ’ εκείνο το χρονικό διάστημα έπαιξε ρόλο και η διαιτησία. Μας έδωσε φάουλ με άλλα κριτήρια και οι βολές ήταν υπέρ του Ιωνικού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχαμε δυνάμεις. Οι περισσότεροι παίκτες ζητούσαν αλλαγή. Συγχαρητήρια στον Ιωνικό για τη νίκη του.

Ρωτήθηκε τι αλλαγές περιμένει να κάνει η ομάδα και απάντησε:Δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή για παίκτες που έχουμε. Πρέπει να τους υποστηρίζουμε για όσο διάστημα είναι στην ομάδα. Η απώλεια του Μόρις είναι πάρα πολύ μεγάλη. Απ’ ότι λένε οι γιατροί τουλάχιστο για άλλες 15 μέρες θα είναι εκτός. Δεν θα είναι με τον Παναθηναϊκό και ελπίζουμε να τον έχουμε με τον Κολοσσό. Του Μποχωρίδη η απουσία είναι δύσκολο να αναπληρωθεί. Είναι ένας παίκτης που δεν μπορείς να τον βρεις στην αγορά.

Για τον λόγο που δεν έχει βρει παίκτες ο Άρης μέχρι σήμερα για να προχωρήσει σε αλλαγές του ρόστερ, τόνισε:Δεν είναι τόσο εύκολα τα θέματα. Είναι θέματα που συζητούνται με τη διοίκηση. Πρέπει να βρεις την κατάλληλη στιγμή, τον κατάλληλο παίκτη για να κάνεις την αλλαγή.

Η ομάδα ξέρετε με ποιον τρόπο δημιουργήθηκε. Με πάρα πολλά προβλήματα όλο το καλοκαίρι. Παίκτες δεν έρχονταν για διάφορους λόγους. Υπήρχαν τα ban και οι μάνατζερ δεν μας εμπιστεύονταν μπορεί να τελειώσει αυτό το πράγμα και μας πήγαινε πίσω τον σχεδιασμό μας.

Παίκτες που ήταν καλοί και θέλαμε να αποκτήσουμε, δεν έρχονταν για διάφορους λόγους. Τελειώνοντας με τα ban, ίσως να μην ήταν η ομάδα έτσι όπως την θέλαμε, αλλά ίσως το πρόβλημα να μην ήταν αυτό που παρουσιαζόταν γιατί βγήκαν δύο αθλητικοί παίκτες από την ομάδα. Το 30% του μπάτζετ είναι αυτοί οι δύο παίκτες.

Ας ξεπεράσουμε, όμως τα οικονομικά θέματα. Αγωνιστικά ο Μποχωρίδης μέχρι να τραυματιστεί είχε μέσους όρους 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 8 κερδισμένα φάουλ. Συν ότι και κρατούσε και την υπόλοιπη άμυνα. Στη λειτουργία της ομάδας δύσκολα βρίσκεις τέτοιο παίκτη σαν τον Μποχωρίδη. Πρέπει να κάνεις άλλους συνδυασμούς, οι οποίοι σίγουρα θα πονέσουν την ομάδα.

Το θέμα είναι ότι η ομάδα έχει ξοδέψει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να καλύψει τα ban και δεν ξέρω αν μπορεί να έχει την ευχέρεια για να προχωρήσει σε αλλαγές, εκτός κι αν πάρει παίκτες που είναι της ίδιας οικονομικής βάσης με αυτούς που θα αντικαταστήσει.