Με λαμπρότητα τίμησαν την Προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 4/12/2018 - 17:12
Μικρογραφία

Tην μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας και προστάτιδας Αγίας του Πυροβολικού, τίμησε σήμερα η Εθνική Φρουρά. Ο επίσημος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Λχία (ΠΒ) Σ. ΑΒΗΒΟΥ», στα Πολεμίδια και παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος, το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Γεώργιος Κάρουλλας, η Ηγεσία του ΓΕΕΦ, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, πολιτειακοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, Διοικητές Σχηματισμών και Συγκροτημάτων της ΕΦ, καθώς και ξένοι Στρατιωτικοί Ακόλουθοι στην Κύπρο.

λλλλλλ

κκκκ

Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στατική έκθεση οπλικών μέσων και συστημάτων.

λλλλ

ιιιι

κκκκ

Ο βίος της Αγίας Βαρβάρας

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Βαρβάρα, παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε ειδωλολατρικό περιβάλλον, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Για το λόγο αυτό βασανίστηκε και τελικά αποκεφαλίσθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της. Μάλιστα, κατά την παράδοση, καθώς αυτός απομακρύνονταν από το χώρο της «σφαγής» της θυγατέρας του, τιμωρήθηκε από τη Θεία Δίκη, η οποία έλαβε τη μορφή κεραυνού και τον κατέκαψε. Αυτόν τον «τιμωρό» κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού, του οποίου καθιερώθηκε ως Προστάτιδα η Μεγαλομάρτυς Αγία Βαρβάρα.