in ,

Εργασία: Γυναίκα αξιωματικός

Υπάρχουν άνθρωποι, όχι άντρες ή γυναίκες, που την κάνουν καλά ή λιγότερο καλά. Η διαφορά έγκειται στο ότι μερικές γυναίκες μπαίνουν στη διαδικασία να αποδείξουν οτι μπορούν να είναι τέλειες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

D

Αξιωματικός κι εγώ, λοιπόν, με, κατά μέσο όρο, 30 άντρες υφιστάμενους και ελάχιστες γυναίκες τα τελευταία… αρκετά χρόνια.

Θέματα σεξισμού έχουν υπάρξει και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά μειώνονται ραγδαία χρόνο με το χρόνο. Είναι πολύ πιθανό, όμως να παρατηρώ κάτι τέτοιο και λόγω των δικών μου προαγωγών. Δε νομίζω ότι το επάγγελμα στον τομέα αυτό είναι το ίδιο για τις γυναίκες υπαξιωματικούς. Προσωπικά είμαι αμείλικτη στα θέματα σεξισμού και αρκετές φορές μέσα στα χρόνια έχω πάρει αποφάσεις με αυτό σαν κύριο κριτήριο.

Τώρα, όσο αφορά τη διοίκηση του προσωπικού, δεν είχα ποτέ προβλήματα κυρίως γιατί είμαι σκληρή εκεί που πρέπει και πολύ κοντά στο προσωπικό σε όλα τα υπόλοιπα. Φροντίζω να τους ξέρω όλους προσωπικά, να ξέρω τα προβλήματά τους και να εκμεταλλεύομαι το χρόνο διαλείμματος για να πιω ένα καφέ μαζί τους και να τους ακούσω σε ο,τι έχουν να πουν.

Οι απαιτήσεις φυσικής κατάστασης είναι ένα λίγο πονεμένο ζήτημα. Με ανησυχεί όσο μεγαλώνω και με άγχωσε όταν ήταν να επιστρέψω στη δουλειά αφού γέννησα. Θέλει παραπάνω δουλειά για το γυναικείο προσωπικό αλλά δεν είναι κάτι που δεν μπορεί μία γυναίκα να ανταπεξέλθει.

Στο τέλος της ημέρας, its a job. Υπάρχουν άνθρωποι, όχι άντρες ή γυναίκες, που την κάνουν καλά ή λιγότερο καλά. Η διαφορά έγκειται στο ότι μερικές γυναίκες μπαίνουν στη διαδικασία να αποδείξουν οτι μπορούν να είναι τέλειες. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Είμαι απλά ο εαυτός μου, ακριβώς όπως θα ήμουν και σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Wolfcry
Wolfcry
4 χρόνια πριν

Στη δική μου δουλειά διοικεί γυναίκα αξιωματικός. Είναι πολύ πιο ικανή, δυναμική και αποφασιστική από πολλούς συναδέλφους. Οπότε καταλήγουμε σε αυτό που έγραψες:

“Υπάρχουν άνθρωποι, όχι άντρες ή γυναίκες, που την κάνουν καλά ή λιγότερο καλά.”.

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
4 χρόνια πριν

Εγώ περίμενα σχόλια τύπου “Στρατιωτικός. (εμφατική σιωπή)” αλλά δεν τα είδα. Παραδόξως δεν απογοητεύτηκα.