Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΕρμιόνη: Δεύτερη ευκαιρία για το ιστορικό ξενοδοχείο Hydra Beach

Ερμιόνη: Δεύτερη ευκαιρία για το ιστορικό ξενοδοχείο Hydra Beach

Ερμιόνη: Δεύτερη ευκαιρία για το ιστορικό ξενοδοχείο Hydra Beach

Βάρη και προσημειώσεις αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ φέρει το ξενοδοχείο το πέντε αστέρων και 659 κλινών, Hydra Beach της “Τουριστικαί και ξενοδοχειακαί επιχειρήσεις ακτή Ύδρας”, του οποίου ο προγραμματισμένος για τα μέσα Νοεμβρίου πλειστηριασμός αναστάλθηκε με δικαστική απόφαση.

Πλέον, ως νέα ημερομηνία εκποίησής του έχει οριστεί η 21η Μαρτίου και μένει να φανεί εάν, έως τότε, ο ιταλικός όμιλος Santoni, ως ιδιοκτήτης της μονάδας, θα καταφέρει να προχωρήσει σε ρύθμιση των υποχρεώσεων της, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται υπό τη διαχείριση, από τον Μάιο του 2013, της Barceló Hotels & Resorts θα τεθεί σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό στις 21 Μαρτίου, με τιμή πρώτης εκκίνησης ύψους 22,8 εκατ. ευρώ.

Μακρά ιστορία

Στο Hydra Beach κινηματογραφήθηκαν ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου, με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και εκεί διέμεινε το καλοκαίρι του 2013 η Βαλερί Τριερβελέρ, η, τότε, σύντροφος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Όπως αναφέρει στο Capital.gr, ο πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας του Hydra Beach Δημήτρης Αντωνακάκης, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε το 1965 από τον επιχειρηματία Νίκο Κωνσταντινίδη. “Έχοντας διαβλέψει από πολύ νωρίς τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, μας ζήτησε να σχεδιάσουμε, σε πρώτη φάση, στην έκταση στη Θερμησία, απέναντι από την Ύδρα, 50 οικίσκους, οι οποίοι θα συμπληρώνονταν με εστιατόριο και το κτήριο της διοίκησης” εξηγεί.

Και προσθέτει: “αφότου αναπτύχθηκαν στην έκταση τα μπανγκαλόου, χωρίς να κοπεί κανένα δέντρο, προστέθηκαν πτέρυγες δωματίων και κατασκευάστηκε η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων που διέθετε ένα εντυπωσιακό βατήρα. Η ονομασία του ξενοδοχείου Ηydra Βeach, που ήταν το πρώτο στην Ελλάδα με οργανωμένο παιδότοπο, η λειτουργία υπαίθριου κινηματογράφου και η διοργάνωση αθλητικών αγώνων αστείου χαρακτήρα με γαϊδουράκια αποτέλεσαν ορισμένα από τα συστατικά επιτυχίας του ξενοδοχείου” αφηγείται ο κ. Αντωνακάκης.

Τη δεκαετία του 1970 ο ιδιοκτήτης του Hydra Beach κατασκεύασε δίπλα σε αυτό, το ξενοδοχείο Porto Hydra. Τότε, επειδή τα υλικά με τα οποία είχε κατασκευαστεί το ιστορικό θέρετρο ήταν χαμηλού κόστους, εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα που απαιτούσαν την υλοποίηση άμεσων εργασιών αποκατάστασης. “Ωστόσο, η διαχείριση του Hydra Beach, που αποτελούσε, ουσιαστικά, ένα μικρό χωριό, ήταν κοστοβόρος, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που ανέκυπταν να μην επιλύονται γρήγορα” σημειώνει ο κ. Αντωνακάκης.

Τελικά, το Porto Hydra πουλήθηκε το 2011 από την οικογένεια Κωνσταντινίδη σε επιχειρηματικό όμιλο, ενώ το Hydra Beach, τα τελευταία εννιά χρόνια βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ιταλικού ομίλου Santoni, ο οποίος το 2009 ανακαίνισε το ιστορικό ξενοδοχείο ως ένα πέντε αστέρων θέρετρο με 343 δωμάτια, τέσσερα εστιατόρια, πέντε μπαρ, spa 1.600 τ.μ. και δύο πισίνες (ανοιχτή και κλειστή). Το 2013 τη διαχείριση του ξενοδοχείου ανέλαβε η Barceló Hotels & Resorts.

 

Φωτογραφία εποχής
Πηγή: Atelier 66 The Architecture of Dimitris and Suzana Antonakakis

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ