Το Πετρέλαιο στη Νέα Κίο βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας;;; Τι ήξεραν που δεν ξέρουμε;;; …(ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πολύ παλαιά ιστορία ήρθε σήμερα πάλι στο φως από τον Γιάννη Αθανασόπουλο για τα πετρέλαια της Νέας Κίου Αργολίδας.

- Advertisement -

 

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος βρήκε το φύλλο 98 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 8 Μαϊου 1973 και υπογραφή του Αντιβασιλέως Γεωργίου Παπαδόπουλου και ολόκληρου του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο φύλλο αυτό δημοσιεύεται η κύρωση της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας ANCAR OIL Company που εδρεύει στην Βοστώνη της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Η σύμβαση παραχωρεί στην εταιρεία το δικαίωμα ερεύνης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην χερσαία και θαλάσσια περιοχή του Βορειοανατολικού Τμήματος της Πελοποννήσου.

Με την σύμβαση αυτή στην Νέα Κίο έγιναν γεωτρήσεις. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι της Νέας Κίου ενθυμούνται το γεωτρύπανο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμωνα Νέας Κίου. Ο Γιάννης Αθανασόπουλος μάλιστα μας λέει ότι το γεωτρύπανο έφτασε σε βάθος 300 μέτρων και μάλιστα από τους σωλήνες θυμάται ότι στο τέλος έβγαινε και φωτιά.

Τι έγινε όμως μετά; Στην Ελλάδα έγινε η μεταπολίτευση. Η ANCAR του Έλληνα εξ Αμερικής Στέργιου σταμάτησε την σύμβαση, όπως έκανε και με την γεώτρηση της Ζακύνθου. Η Ελλάδα λόγω του Κυπριακού πάγωσε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η υπόθεση χρειάζεται βαθιά μελέτη, αφού είναι βέβαιο ότι το πετρέλαιο βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας εδώ στην περιοχή από Ναύπλιο προς Νέα Κίο.

Ας δούμε στο βίντεο αυτής της ανάρτησης τι είπε ο κ. Αθανασόπουλος στην κάμερα του ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ TV.

 

- Advertisement -

________________