Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜε επιτυχία η ημερίδα στο Άργος για την “Εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά...

Με επιτυχία η ημερίδα στο Άργος για την “Εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών”

Ολοκληρώθηκε η 3η Ημερίδα της Γ΄Λυκείου Αργολίδας, με τίτλο “Εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών”, την Τρίτη 5/2/2019 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα τέχνης Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος.

ΒΙΝΤΕΟ: 

 

Την διοργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας “ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ” σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Το θέμα της ημερίδας ήταν θέμα της ζωής, της αλληλεγγύης της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και κινήθηκε μέσα σε ένα κλίμα έντονων συναισθημάτων, όπως συγκίνηση και προβληματισμό.

Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να ακούσουν προσωπικές ιστορίες από ανθρώπους, όπου είτε βρέθηκαν στην ανάγκη να ψάξουν για αίμα και την δυσκολία που είχε αυτό, είτε κάποιοι που νόσησαν από Λευχαιμία και βρέθηκε αυτός ο ένας που τους χάρισε την ζωή. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την Ημερίδα και η επιστημονική πλευρά.

Γι αυτό, οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους καλεσμένους στην εκδήλωση, όπου χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα και αυτοί είναι η κα Κατοίκου Ευσταθία, που είναι επισκέπτρια Υγείας, MSc του Τομέα προσέλκυσης Εθελοντών Αιμοδοτών ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας), ο κ. Σιούτης Δημήτριος, υπεύθυνος διοικητικών υπηρεσιών του κέντρου ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών ΚΕΔΜΟΠ-‘’Χάρισε Ζωή’’, η κα Ντανιέλλα Δαμιανίδου όπου είναι  η εμπνεύστρια της ταινίας μικρού μήκους  ‘’Λευκό Αίμα’’ που παρακολουθήσαμε για πρώτη επίσημη προβολή  μετά την βράβευση της ταινίας της και τέλος τους ανθρώπους που μας έκαναν να καταλάβουμε την ανάγκη στο να κάνουμε κάτι σπουδαίο και να ‘’Χαρίσουμε Ζωή’’,  που μας διηγήθηκαν τις ιστορίες τους και είναι ο κ. Σπύρος Φωτιάδης, η κα Λένα Κοροβίλα και η κα Χριστίνα Καρακωνσταντή.

ΦΩΤΟ:

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ