Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΣημαντικά έργα εξασφαλίστηκαν με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σημαντικά έργα εξασφαλίστηκαν με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πολλά σημαντικά έργα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξασφαλίστηκαν με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την τελευταία του συνεδρίαση, μετά από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης.

 

«Το έργο μας παραμένει καθολικό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και σε όλα τα επίπεδα. Συνεχίζουμε να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις και έργα που συνεχώς βελτιώνουν τη ζωή των Πελοποννησίων πολιτών και δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας» δήλωσε ο κ. Τατούλης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα στη Λακωνία: εντάχθηκε το μεγάλο έργο της μελέτης ολοκλήρωσης της σύνδεσης του δρόμου Βελιές – Νεάπολη με το δρόμο Μονεμβασιά – Ελληνικό – Νεάπολη μέσω Αγίου Φωκά – Τμήμα Μονεμβασιά – Άγιος Φωκάς, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ περίπου και η μελέτη του αθλητικού κέντρου Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Στη Μεσσηνία: εντάχθηκαν το πολύ σημαντικό έργο του καθαρισμού της κοίτης του Αρκαδικού ποταμού, ο καθαρισμός των  ρεμάτων στο Δήμο Μεσσήνης, και η βελτίωση του δρόμου Βλασέικα – Ζιζανίκαμπος του Δήμου Μεσσήνης.

Στην Κορινθία: εντάχθηκαν  κρίσιμα έργα για τον πρωτογενή τομέα. Η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Φενεού, η αναβάθμιση του αντιλιοστασίου ΤΟΕΒ Φενεού με ηλεκτρονικές υδροληψίες, η κατασκευή δεξαμενής πολλαπλών χρήσεων περιοχής Τιτάνης, η κατασκευή αρδευτικού έργου της περιοχής Γονούσας, η κατασκευή αρδευτικού έργου της περιοχής Σουλίου, η κατασκευή δεξαμενής πολλαπλών χρήσεων Δερβενίου, η αποκατάσταση αρδευτικού έργου του ΤΟΕΒ Πασίου, η κατασκευή δεξαμενής πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή ΤΟΕΒ Καμαρίου και Λουτρού, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου περιοχής Καισαρίου, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου περιοχής ΤΟΕΒ Δερβενίου και η κατασκευή αρδευτικού έργου Ψαρίου.

Στην Αρκαδία: εντάχθηκαν επίσης πολύ σημαντικά έργα. Η αποκατάσταση βατότητας επαρχιακών οδών Τρίπολη – Νεστάνη – Σάγκα, Τρίπολη – Αρτεμήσιο – Πικέρνι, Τρίπολη – Καστρί προς Δραγούνι – Άνω Δολιανά, Μουριά – Πουρναριά και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή, Λεωνίδιο – Πούληθρα και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή, Νιοώρι – Χώρα – Ράχες, και η προμήθεια και τοποθέτηση αυτόνομης διάταξης πρόσβασης ΑΜΕΑ στην παραλία Τυρού και στην παραλία Πλάκας Λεωνιδίου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ