Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔεν πάει άλλο.... κλίμα γενικού ξεσηκωμού στην ανάστατη Νέα Κίο - Παρακράτος...

Δεν πάει άλλο…. κλίμα γενικού ξεσηκωμού στην ανάστατη Νέα Κίο – Παρακράτος οι ΡΟΜΑ

Λίγο πριν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι οι κάτοικοι της Νέας Κίου, αφού η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Οι ΡΟΜΑ της περιοχής με την ανοχή του ελληνικού κράτους είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι είδους τρομοκρατία και παραβατικότητα τους έρθει στο μυαλό.

 

Σήμερα το απόγευμα στα “καλά του καθημένου” σταμάτησαν και κτύπησαν Κιώτη που γυρνούσε στο σπίτι του από το χωράφι του στην περιοχή του νεκροταφείου. Το βραδάκι και ενώ υπήρχε κόσμος μέσα στο σχολικό συγκρότημα άρχισαν τον πετροπόλεμο με συνέπεια α σπάσουν τζάμια και να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση.

Πολλοί παράγοντες της Νέας Κίου κατά καιρούς έχουν ζητήσει προστασία. Έχουν με ειρηνικό τρόπο ζητήσει από τις αρχές να εφαρμόζουν το νόμο. Έχουν ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να μην “χαϊδεύουν” τους ΡΟΜΑ. Δεν έχει γίνει τίποτα.

Οι κλοπές είναι καθημερινές. Οι βρισιές είναι συνεχείς. Οι παραβιάσεις του οικογενειακού ασύλου των κατοίκων είναι συνεχείς. Οι ΡΟΜΑ ειδικά της περιοχής Νέας Κίου καθημερινά απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό με διακίνηση ναρκωτικών, τρομοκρατία, κλοπές αυτοκινήτων και μηχανών, διαρρήξεις καταστημάτων, αφαίρεση αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού των σκαφών, απειλές σε βάρος κατοίκων, επικίνδυνους αυτοσχέδιους αγώνες στους δρόμους, ηχορύπανση, κλοπές ρεύματος και λοιπού εξοπλισμού και πολλές ακόμη παραβάσεις..

Ο πρόεδρος του χωριού κ. Νίκος Σαρηγιάννης, ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος και άλλοι παράγοντες και κάτοικοι της Νέας Κίου κάλεσαν την αστυνομία και κατήγγειλαν όσα έγιναν σήμερα. Η κατάσταση αυτή την ώρα μοιάζει με καζάνι που βράζει από την οργή των κατοίκων.

Εδώ και τώρα η νέα κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες. Η Νέα Κίος χρειάζεται επειγόντως πλήρως εξοπλισμένο Αστυνομικό Σταθμό. Πρέπει να προστατευτεί το δικαίωμα στη ζωή, στην περιουσία, στην ηρεμία και την πρόοδο. Δεν μπορεί το μόνιμο θέμα συζήτησης κύρια στην Νέα Κίο να είναι η παραβατικότητα των ΡΟΜΑ.

Ας ελπίσουμε οι ιθύνοντες να πάρουν το μήνυμα αυτών των γραμμών και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Δεν πάει άλλο. Υπάρχει ή δεν υπάρχει κράτος κύριοι ;;;

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ