Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝίκας-Γεωργόπουλος συζήτησαν για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Ερμιονίδα

Νίκας-Γεωργόπουλος συζήτησαν για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Ερμιονίδα

Το σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ερμιονίδας, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα Τετάρτη, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος και άλλα στελέχη του εν λόγω δήμου.

 

Το πρόβλημα επιτάθηκε μετά από έρευνα που διενεργήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής στον χώρο που μεταφέρονταν τα απορρίμματα του δήμου, ο οποίος πλέον αδυνατεί να εφαρμόσει την λύση που μέχρι τώρα είχε εξεύρει.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης αναγνώρισε ότι η κατάσταση με τα απορρίμματα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά προβληματική, σημείωσε όμως ότι στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο η Περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα να συνδράμει, καθώς η υλοποίηση της κεντρικής διαχείρισης δεν αναμένεται πριν το επόμενο καλοκαίρι.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι οι διαδικασίες για την κεντρική διαχείριση θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου όσο το δυνατόν συντομότερο να αρθεί το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα με τα απορρίμματα στην Περιφέρεια.

 

 

Ανεστάλη η ισχύς των αδειοδοτήσεων λειτουργίας

στο Πράσινο Σημείο στο Κρανίδι

Νέα εξέλιξη όσο αφορά την αποκομμιδή των απορριμμάτων είχαμε στον Δήμο Ερμιονίδας, όπου η Περιφέρεια αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια της εταιρίας που είχε αναλάβει την λειτουργία του «Πράσινου Σημείου».

Να σημειώσουμε οτι τόσο το σημείο, όσο και ο Δήμος Ερμιονίδας είχαν δεχτεί αρκετά πρόστιμα για παραβάσεις των ορων λειτουργίας.

Στην απόφαση, αναφέρονται μεταξυ άλλων, τα εξής:

Μετά την απο 15/10/2019 εισήγηση του Τμ.Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Αργολίδας, η περιφέρεια αποφασίζει την λήξη ισχύος της δραστηριότητας ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ: α) Εγκατάσταση αποθήκευσης ανακυκλώσιμωβν αστικών στερεών αποβλήτων, όπως χαρτί, γυαλί, παστικό, αλουμίνιο κλπ, β) αποθήκευση μη επικινδύνων υγρών αποβλήτων σε στεγανές δεξαμενές, γ)εγκαταστάσεις αποθήκευσης και μεταφόρτωσης στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων, διότι διαπιστώθηκε οτι έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία των δηλώσεων Υπαγωγής του έργου σε ΠΠΔ όπως αυτά είχαν υποβληθεί απο την εταιρία.

Η εταιρία Ecospot Ερμιονίδας καλείται να αποκαταστήσει άμεσα το χώρο της εγκατάστασης και τυχόν απόβλητα που υπάρχουν να μεταφερθούν σε νομίμως αδειοτοδημένες εγκαταστάσεις”.

H εταιρεία έχει το δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια όργανα, αν και στην απόφαση αναφέρεται οτι δεν επιθυμεί πλέον τη συνέχιση λειτουργίας της εγκατάστασης ως Κέντρο Συλλογής-Πράσινο Σημείο και ΣΜΑ μόνο για αυστηρώς προδιαλεγμένα υλικά.

Αρα στην ουσία ανατρέπεται ο τρέχων σχεδιασμός και πρέπει να βρεθεί νεος τρόπος εναπόθεσης των συλλεγομένων απορριμμάτων.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ