Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναύπλιο-Artiva συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου

Στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναύπλιο-Artiva συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου

Στο 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVA , συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Βουλευτικού, υπό την διεύθυνση του μαέστρου μας Θεοδόση Αντωνιάδη.

 

Στο πιάνο συνόδευσε την Χορωδία η Ελένη Μπέλεση.

Το Φεστιβάλ είναι πενθήμερο από 6-10 Νοεμβρίου, με διαγωνιστικό και ελεύθερο πρόγραμμα και συμμετέχουν 27 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και πάνω από 800 χορωδοί.

Στη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ έλαβαν μέρος:
• Η δημοτική χορωδία Μεγαρέων.
• Η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας “Η ΑΡΜΟΝΙΑ”.
• Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου.

Οι φίλοι του χορωδιακού τραγουδιού που βρέθηκαν στο Βουλευτικό, απόλαυσαν ωραίες μελωδίες από τις χορωδίες που συμμετείχαν.

Όπως αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θεοδόσης Αντωνιάδης στο χαιρετισμό του: “ ……….Όμως, πάντοτε η επιτυχία ενός φεστιβάλ ανήκει στους ίδιους τους χορωδούς και τις χορωδίες, που με τη διαρκή προσπάθειά τους όλη τη χρονιά και την καλλιτεχνική τους προετοιμασία, για την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης παρουσίας, στέλνουν πάντοτε τα πιο ισχυρά θετικά καλλιτεχνικά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Η χορωδία στην πολυφωνική της μορφή αποτελεί την πιο υψηλή ομαδική φωνητική λειτουργία. Οι καλές χορωδιακές πράξεις, δημιουργούνται μόνο από καλές δημιουργικές προσπάθειες. Η επιβράβευση των προσπαθειών τους είναι πρώτα απ’ όλα το χειροκρότημά μας! ”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ