Το Ναύπλιο τίμησε αυτούς που του χάρισαν την ελευθερία του …

Με κωδωνοκρουσίες και την Φιλαρμονική να παιανίζει στους δρόμους της πόλης ξεκίνησε η σημερινή ημέρα στο Ναύπλιο. Η Πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος γιορτάζει την 197η επέτειο από την απελευθέρωση της. Τιμά τους ήρωες και καταθέτει στεφάνια στο άγαλμα του Πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου.

- Advertisement -

 

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

 

Ενωρίς το πρωί τιμητικό στρατιωτικό άγημα παρέλαβε από το Δημερχείο το πορτρέτο του οπλαρχηγού Στάϊκου Σταϊκόπουλου και την πήγε στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου έγινε επίσημη δοξολογία. Η εκφώνηση του Πανηγυρικού έγινε από την κα Πατούρα Κωνσταντίνα φιλόλογο 1ου Λυκείου ΄Αργους.

Στην συνέχεια το μεσημέρι έγινε Επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Πορθητού Στάϊκου Σταϊκόπουλου. Στεφάνια κατάθεσαν ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ. Γιάννης Μαλτέζος, οι Βουλευτές Νομού Αργολίδας κ.κ. Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών, Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ναυπλίου, ο Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημλητρης Κωστούρος, η Εκπρόσωπος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Δ/ντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, ο Λιμενάρχης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

 

- Advertisement -

________________