Asopichos Logo
06-05-2024
Asopichos Logo
414

|

Σκόνη, Καθημερινά Τετάρτη 24/4/2024

< 8 λεπτά
24.04.24 • 08:21

«Τελικά, είμαστε η μοναδική Αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους»

Ακόμη μία ημέρα που οι περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στα νότια, δείχνουν απόκοσμες από την αφρικανική σκόνη.

asopichos.gr 2442024 skoniΗ αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να μειώνεται από το σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι  λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ ο καιρός θα είναι βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό η μεταφορά αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει τη χώρα μας βαθμιαία από το πρωί θα αρχίσει να μειώνεται.

asopichos.gr 2442024 skoniΕπισημαίνεται όμως ότι αξιόλογη μείωση των συγκεντρώσεων προβλέπεται από το μεσημέρι και μετά οπότε και θα περιοριστεί στα ανατολικά. Η αφρικανική σκόνη, η οποία επισκέπτεται τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, έχει σκεπάσει ήδη αρκετές περιοχές, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τους κατοίκους.

Σε πολλές πόλεις η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ και η ορατότητα είναι περιορισμένη, με το φαινόμενο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη να κορυφώνεται.

Τελικά, όπως έλεγε και ο Χάρι Κλιν … «είμαστε η μοναδική Αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους»

asopichos.gr 2442024 skoniΤο κοινοβούλιο του Τενεσί, πολιτείας του αμερικανικού Νότου, υιοθέτησε χθες Τρίτη πρόταση νόμου που προβλέπει ότι εκπαιδευτικοί, διευθυντές και άλλα μέλη του σχολικού προσωπικού θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν ατομικό οπλισμό, έναν χρόνο έπειτα από σφαγή μέσα σε σχολείο.

Σήμερα, περίπου δεκαπέντε αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν την οπλοφορία του σχολικού προσωπικού, κάτι πάντως που είναι στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών διευθύνσεων, με φόντο τον πολλαπλασιασμό των αιματηρών βίαιων επεισοδίων με τη χρήση όπλων μέσα σε σχολεία και πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια

asopichos.gr 2442024 skoniΤην αλλαγή των προστίμων για όσους καθυστερούν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο. Τα νέα πρόστιμα θα τεθούν σε ισχύ το 2025 και αφορούν, όπως είπε ο ΥΠΕΘΟ Κ. Χατζηδάκης, όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Με το νέο σύστημα τα πρόστιμα θα είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης πληρωμής των τελών.

asopichos.gr 2442024 skoniΤο Μεξικό είναι η παγκόσμια «πρωταθλήτρια» χώρα σε ό,τι αφορά την παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης της φαιντανύλης, σκευάσματος το οποίο σκοτώνει χιλιάδες τοξικοεξαρτημένους στις ΗΠΑ, αναγνώρισε χθες Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος των μεξικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη 24/4 Απριλίου το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. 

asopichos.gr 2442024 skoniΤο μέτρο πρόκειται να έχει διάρκεια μέχρι και τις 4 Μαΐου 2024 ενώ σε ισχύ έως τις 4 Μαΐου βρίσκεται και το «Καλάθι της Σαρακοστής». Αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε να αποτελέσει μία επιπλέον διέξοδο για τους καταναλωτές.

Στις εκλογικές τους περιφέρειες θα βρεθούν υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το Πάσχα και θα έχουν την ευκαιρία  να συνομιλήσουν με τους ψηφοφόρους στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές. Οι «γαλάζιοι» θέλουν να προβάλουν ένα θετικό αφήγημα, ωστόσο παράλληλα γνωρίζουν πως θα ακούσουν και παράπονα για θέματα της επικαιρότητας.

asopichos.gr 2442024 skoniΝα υπηρετήσει ως πρωθυπουργός για δύο θητείες επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Alpha σε συνέντευξη που θα προβληθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Αστυπάλαια όπου παρέμεινε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών του Instagram, επενδύοντας στην «αδιαμεσολάβητη» επαφή με το ακροατήριο, το οποίο διαβεβαίωσε: «Ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν θα σας προδώσω». 

asopichos.gr 2442024 skoniΤην τελική λίστα των κομμάτων που θα δώσουν την μάχη των ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου θα ανακοινώσει σήμερα (24/4) το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου. Το βλέμμα φυσικά είναι στραμμένο στο κόμμα του Βασίλη Στίγκα.

Μετά τα υπομνήματα που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, ζητώντας να αποκλειστούν από τις Ευρωεκλογές, οι Σπαρτιάτες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με νομικούς κύκλους να προεξοφλούν την απαγόρευση καθόδου τους στην εκλογική διαδικασία, με βάση το νόμο περί «πραγματικής ηγεσίας» κομμάτων.

asopichos.gr 2442024 skoniΣε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Γιάννης Καλλιάνος, καθώς ο πατέρας του γνωστού μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας μετά από χειρουργείο που έκανε.

Παράλληλα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook καταγγέλλει γνωστό νοσοκομείο και καθηγητή ιατρό για τη διαχείριση στο πρόβλημα υγείας του πατέρα του.

asopichos.gr 2442024 skoniΣήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίου Αχιλλέα Ιερομάρτυρος, Αγίου Δούκα, Πασικράτους και Βαλεντίωνος Μαρτύρων, Οσίας Ελισάβετ θαυματουργού, Οσίου Θαυμαστού.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ γιορτάζουν: Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλλιος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα, Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα, Ζέττα, Έλλη, Βέτα, Μπέττυ, Ελισσάβετ, Θαυμαστός, Θαυμαστή.

Καλημέρα σας, να χαμογελάτε, κάνει καλό στην υγεία και προβληματίζει τους εχθρούς σας (...αν έχετε). Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ασώπιχο τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης www.asopichos.gr χωρίς δεσμεύσεις. Και, για τους βιαστικούς, διαβάστε τα Καθημερινά στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

#Tagsκαθημερινά #καθημερινάasopichos.gr/tag/kathimerina

asopichos googleΑκολουθήστε το asopichos.gr στο  Google News ΟΛΑ με μια ματιά εύκολα και γρήγορα 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle