Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αριστεροσκορπίσματα, τα ανεμομαζώματα της δημοτικής αρχής στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Γρά­φει ο ΝΕΟ-ιωνιώ­της //

Δεν ήταν η απου­σία του δημάρ­χου Ηρα­κλή Γκό­τση που σημα­το­δό­τη­σε τη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Νέας Ιωνί­ας στις 12 Μάρ­τη 2018. Η ειδο­ποιός δια­φο­ρά αυτής της συνε­δρί­α­σης απ’ τις προη­γού­με­νες, ήταν πως η δημο­τι­κή αρχή δεν διέ­θε­τε πιά, για πρώ­τη φορά μετά από εφτά χρό­νια, την από­λυ­τη πλειο­ψη­φία. Είχε μόνο 20 απ’ τους 41 συμ­βού­λους, καθώς είχε προη­γη­θεί η από­φα­ση του Ηρα­κλή Γκό­τση να δια­γρά­ψει τον αντι­δή­μαρ­χο Οικο­νο­μι­κών Φώτη Τσο­πά­νο­γλου, ο οποί­ος ανε­ξαρ­το­ποι­ή­θη­κε ακο­λου­θώ­ντας τους τέσ­σε­ρις, ήδη, ανε­ξαρ­το­ποι­η­θέ­ντες συμ­βού­λους απ’ την παρά­τα­ξη «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία».

Η συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία (26.1.2012)

Η συγκέ­ντρω­ση στη Νέα Ιωνία (26.1.2012)

Το Γενά­ρη του 2012 ο Ηρ. Γκό­τσης παρου­σί­α­σε τη Νέα Ιωνία στον Αλέ­ξη Τσί­πρα ως υπό­δειγ­μα για την «ενό­τη­τα όλων των αρι­στε­ρών, ριζο­σπα­στι­κών και προ­ο­δευ­τι­κών δυνά­με­ων του τόπου σε ένα κοι­νό πρό­γραμ­μα για έξο­δο από αυτή την άθλια πραγ­μα­τι­κό­τη­τα». Σήμε­ρα, εκεί­νη η «μεγά­λη πλα­τιά συσπεί­ρω­ση» φαί­νε­ται να οδεύ­ει «εις τα εξ ων συνετέθη».

Βέβαια, εν πρώ­τοις, οι εξε­λί­ξεις στη Νέα Ιωνία εκφρά­ζουν, τους τοπι­κούς δια­γκω­νι­σμούς για το «δημαρ­χι­λί­κι». Έχουν όμως και άμε­ση εξάρ­τη­ση απ’ τη μνη­μο­νια­κή μετάλ­λα­ξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συν­δέ­ο­νται με τις γενι­κό­τε­ρες πολι­τι­κές διερ­γα­σί­ες. Επί­σης εξε­λίσ­σο­νται με φόντο σοβα­ρές υπο­θέ­σεις υπε­ξαι­ρέ­σε­ων χρη­μά­των, τόσο στόν ίδιο το δήμο όσο και στον Ιωνι­κό Σύν­δε­μο, έναν ισχυ­ρό πολι­τι­στι­κό φορά στην περιο­χή όπου έχουν σοβα­ρή εμπλο­κή οι ίδιες πολι­τι­κές δυνά­μεις που κυριαρ­χούν στο δήμο.

Πρό­κει­ται για στοι­χεία ασύμ­βα­τα με το πάλαι ποτέ υπο­δειγ­μα­τι­κό ήθος της μαχό­με­νης Αρι­στε­ράς, που στη Νέα Ιωνία εκφρά­στη­κε απ’ τον — για 14 χρό­νια προ­δι­κτα­το­ρι­κά και μετα­πο­λι­τευ­τι­κά – κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο Γιάν­νη Δομνάκη.

Η …τρόικα της Νέας Ιωνίας!

Η «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία» συγκρο­τή­θη­κε ενό­ψει των δημο­τι­κών εκλο­γών του Νοέμ­βρη του 2010.

Βασι­κές συνι­στώ­σες της παρά­τα­ξης ήταν: Ο Ηρα­κλής Γκό­τσης, επι­κε­φα­λής της Δημο­τι­κής Αγω­νι­στι­κής Συνερ­γα­σί­ας Ιωνί­ας (ΔΑΣΙ), που απο­τε­λού­σε τον από­η­χο της δημαρ­χί­ας του Γιάν­νη Δομνά­κη (1964–1967 και 1975–1986). Ο Ηρα­κλής Γκό­τσης κέρ­δι­σε τις δημο­τι­κές εκλο­γές του 1986 με τη στή­ρι­ξη του ΚΚΕ, αλλά το 1990 ηττή­θη­κε απ’ τον Πέτρο Μπουρ­δού­κο, που εκλέ­χτη­κε δήμαρ­χος της Νέας Ιωνί­ας –και επα­νε­κλέ­χτη­κε δήμαρ­χος το 1994- με τη στή­ρι­ξη του ΠΑΣΟΚ.

Δεύ­τε­ρη συνι­στώ­σα στην παρά­τα­ξη ήταν ο Γιάν­νης Κολ­μα­νιώ­της, επι­κε­φα­λής της «Αρι­στε­ρής Όχθης», και εκφρα­στής της Ανα­νε­ω­τι­κής Αρι­στε­ράς που δρού­σε στα πλαί­σια του, τότε, ΣΥΝ. 

Τρί­τος παρά­γο­ντας ήταν ο Πέτρος Μπουρ­δού­κος, ο οποί­ος στις 15 Μαρ­τί­ου 2010 υπέ­βα­λε την παραί­τη­σή του από δημο­τι­κός σύμ­βου­λος του, τότε, δημάρ­χου Γιάν­νη Χαρα­λά­μπους, που είχε εκλε­γεί δήμαρ­χος το 2002 και το 2006 με τη στή­ρι­ξη του ΠΑΣΟΚ. Τότε ο Ηρ. Γκό­τσης άλλα­ξε, όπως δήλω­σε, πρό­ση­μο για τον Π. Μπουρ­δού­κο και «τα βρήκαν». 

Στην «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία» συμ­με­τεί­χαν και άλλες «αρι­στε­ρές δυνά­μεις» ‑όπως η ΔΗΜ.ΑΡ του Φ. Κου­βέ­λη- καθώς και η Ευαγ­γε­λία Αμα­να­τί­δου, πρώ­ην δημο­τι­κή σύμ­βου­λος με τη ΝΔ, που εκλέ­χτη­κε σύμ­βου­λος και με την Ενό­τη­τα, στη συνέ­χεια ανε­ξαρ­το­ποι­ή­θη­κε και αργό­τε­ρα κατέ­βη­κε υπο­ψή­φια βου­λευ­τής με τους «Ανε­ξάρ­τη­τους Ελλη­νες» του Π. Καμμένου.

Όμως ο βασι­κός κορ­μός της Ενό­τη­τας ήταν οι τρείς συνι­στώ­σες γι’ αυτό και ο κόσμος στην προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο του Νοέμ­βρη του 2010, αστειευό­ταν για την «Τρόϊ­κα της Νέας Ιωνί­ας» (!)

Στις δημο­τι­κές εκλο­γές (7 και 14 Νοέμ­βρη) του 2010 σημειώ­θη­καν τα εξής αποτελέσματα: 

Α’ ΓΥΡΟΣ

Β’ ΓΥΡΟΣ

Ψήφοι

Ποσο­στό (%)

Ψήφοι

Ποσο­στό (%)

Νέα Ιωνία — Νέα Άποψη
Γ. Χαραλάμπους

9.028

35,79

8.284

45,08

Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία
Η. Γκότσης

4.751

18,84

10.091

54,92

Λαϊ­κή Συσπείρωση
Π. Τσουκαλάς

4.287

17,00

Ιωνία 21ος Αιώνας
Ν. Κουκουλάρης

4.153

16,47

Νέα Ιωνία — Νέα Πνοή
Δ. Σακαλόγλου

1.282

5,00

Παρά­τα­ξη Ανε­ξάρ­τη­του Κινή­μα­τος Ά.Χατζησαββίδης

1.181

4,68

Εκτός Σχε­δί­ου
Μ. Βάσιλας

560

2,22

(Ο Γ. Χαρα­λά­μπους στη­ρί­χτη­κε απ’ το ΠΑΣΟΚ, ο Π. Τσου­κα­λάς απ’ το ΚΚΕ, ο Ν. Κου­κου­λά­ρης απ’ τη ΝΔ, ο Δ. Σακα­λό­γλου ανή­κε στο συντη­ρη­τι­κό χώρο, ο Ά. Χατζη­σαβ­βί­δης προ­έρ­χε­ται απ’ την παλιά παρά­τα­ξη του Χαρα­λά­μπους και ο Μ. Βάσι­λας είχε την υπο­στή­ρι­ξη δυνά­με­ων όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Στο δεύ­τε­ρο γύρο δημιουρ­γή­θη­κε ένα κλί­μα με σύν­θη­μα: «Όλοι Γκό­τση στη Νέα Ιωνία», που εκφρά­στη­κε και στα social media. Εκτός απ’ το ΚΚΕ, το οποίο, όπως σε όλη τη χώρα, απο­δέ­σμευ­σε τους ψηφο­φό­ρους του απ’ τους δύο μονο­μά­χους, ο Ηρ. Γκό­τσης είχε δηλώ­σεις υπο­στή­ρι­ξης απ΄τη ΝΔ, την Παρά­τα­ξη Ανε­ξάρ­τη­του Κινή­μα­τος –με προ­έ­λευ­ση απ’ το ΠΑΣΟΚ- το «Άρμα Πολι­τών – Γιάν­νης Δημα­ράς», τους Οικο­λό­γους Πρά­σι­νους. Επί­σης το Γκό­τση στή­ρι­ξαν με δηλώ­σεις τους υπο­ψή­φιοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι τόσο του Νίκου Κου­κου­λά­ρη όσο και του Δ. Σακαλόγλου.

Όπως φαί­νε­ται και στα απο­τε­λέ­σμα­τα –αλλά είναι και δια­πι­στω­μέ­νο στη Νέα Ιωνία- οι δυνά­μεις του ΠΑΣΟΚ, αφού εξέ­λε­ξαν τους συμ­βού­λους της αρε­σκεί­ας τους στον πρώ­το γύρο, στο δεύ­τε­ρο γύρο υπερ­ψή­φι­σαν το Γκό­τση και κατα­ψή­φι­σαν το Χαρα­λά­μπους, ο οποί­ος πήρε 744 ψήφους λιγότερους.

Πρό­ε­δρος στο νέο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο εκλέ­χτη­κε ο Πέτρος Μπουρ­δού­κος.

Αμφίπλευρες διευρύνσεις το 2014

Στις δημο­τι­κές εκλο­γές (18 και 25 Μάη) του 2014 η «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία» παρου­σί­α­σε νέες διευρύνσεις: 

Α. Εκ δεξιών με τον Κώστα Εξα­δά­κτυ­λο, που παραι­τή­θη­κε απ’ την παρά­τα­ξη «Ιωνία 21ος Αιώ­νας» στις 18/2/2011.

Β. Εκ του ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Μπρά­τι­μο, ο οποί­ος είχε θητεύ­σει σε διά­φο­ρες θέσεις επί δημαρ­χί­ας του Γ. Χαρα­λά­μπους. Μετά τις εσω­τε­ρι­κές εκλο­γές στην παρά­τα­ξη Χαρα­λά­μπους το  2010 ανε­ξαρ­το­ποι­ή­θη­κε και το 2011 παραι­τή­θη­κε εντε­λώς από δημο­τι­κός σύμ­βου­λος. Μάλι­στα στις 5/12/2013 ο Ν. Μπρά­τι­μος ανα­κοί­νω­σε μέσω facebook ότι στις εκλο­γές του 2014 θα κατέ­βει ως ανε­ξάρ­τη­τος δήμαρ­χος. Τελι­κά «τα βρή­κε» κι αυτός με τον Ηρ. Γκό­τση και κατέ­βη­κε υπο­ψή­φιος με την Ενότητα.

Πάντως στις 5/5/2014 ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνί­ας εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση για τις δημο­τι­κές εκλο­γές στην οποία περιε­λάμ­βα­νε μόνο 26 μέλη του απ’ τους 66 υπο­ψή­φιους της Ενό­τη­τας ανα­φέ­ρο­ντας: «Τηρώ­ντας τις δημο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες που χαρα­κτη­ρί­ζουν το κόμ­μα μας και με από­λυ­το σεβα­σμό στην κατα­στα­τι­κή μας δέσμευ­ση περί αυτο­νο­μί­ας των δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων που στη­ρί­ζει, απο­φά­σι­σε να στη­ρί­ξει την δημο­τι­κή παρά­τα­ξη “Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία” με υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο τον Ηρα­κλή Γκό­τση, με τις υπο­ψη­φιό­τη­τες των παρα­κά­τω μελών του ως υποψήφιους/ες δημο­τι­κούς συμβούλους».

Εκτός ψηφο­δελ­τί­ου έμει­νε αυτή τη φορά ο Πέτρος Μπουρ­δού­κος, ο οποί­ος από και­ρό έχει ανα­κοι­νώ­νει ότι δεν σκό­πευε να συμ­με­τά­σχει στην εκλο­γι­κή μάχη.

Τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών ήταν τα εξής: 

Α’ ΓΥΡΟΣ

Β’ ΓΥΡΟΣ

Ψήφοι

Ποσο­στό (%)

Ψήφοι

Ποσο­στό (%)

Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία
Ηρ. Γκότσης

9.540

33,57

15.726

56,49

Δημιουρ­γία Αλληλεγγύη 
Π. Μανούρης

7.208

25,36

12.111

43,51

Δύνα­μη Προοπτικής
Δ. Θωμαϊδου

4.522

15,91

Λαϊ­κή Συσπείρωση
Π. Τσουκαλάς

3.512

12,36

Ελπί­δα για τη Ν. Ιωνία

Γ. Τσο­πα­νί­δης

2.814

9,90

Εκτός Σχε­δί­ου
Αγγ. Βάσιλα

822

2,89

(Ο Π. Μανού­ρης στη­ρί­χτη­κε απ’ το ΠΑΣΟΚ, η Δ. Θωμαϊ­δου και ο Γιώρ­γος Τσο­πα­νί­δης –που συμ­μά­χη­σε με τον Ά. Χατζη­σαβ­βί­δη- προ­έρ­χο­νται απ’ την παλιά παρά­τα­ξη του Χαραλάμπους).

Πρώ­τος, απ’ τους 25 συμ­βού­λους της Ενό­τη­τας, εκλέ­χτη­κε ο ΠΑΣΟ­Κο­γε­νής Φώτης Τσο­μπά­νο­γλου με 859 ψήφους.Ο Ν. Μπρά­τι­μος και ο Κ. Εξα­δά­κτυ­λος εκλέ­χτη­καν στην 5η (659 ψήφοι) και 6η (601 σταυ­ροί) θέση αντί­στοι­χα. Ο Γ. Κολ­μα­νιώ­της εκλέ­χτη­κε στη 12η θέση (470 σταυροί). 

Ο Φ. Τσο­μπά­νο­γλου με νόη­μα δήλω­σε για την επα­νε­κλο­γή του: «Θέλω να ευχα­ρι­στή­σω με όλη μου την καρ­διά τους συμπο­λί­τες μου, για­τί με εξέ­λε­ξαν πρώ­το μετα­ξύ ίσων και αξιό­λο­γων στε­λε­χών που συγκρο­τούν τη νέα Δημο­τι­κή Αρχή. Η τιμή είναι μεγά­λη, ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη είναι η ευθύ­νη. Προ­χω­ρά­με όλοι μαζί με ενό­τη­τα, πάμε τη Νέα Ιωνία μπροστά!».

Αρχι­κά ο Φ. Τσο­πά­νο­γλου τοπο­θε­τή­θη­κε αντι­δή­μαρ­χος Καθα­ριό­τη­τας και στη συνέ­χεια αντι­δή­μαρ­χος Οικονομικών.

7. Ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Ν.Δ. Ν. Ιωνίας Συμεών Χατζηαγγελήςκόβει κομμάτι της πίτας της Ενότητας

Ο Πρό­ε­δρος της Τ.Ο. Ν.Δ. Ν. Ιωνί­ας Συμε­ών Χατζηαγ­γε­λή­ςκό­βει κομ­μά­τι της πίτας της Ενότητας

Το ξήλωμα του πουλόβερ

Στις 30.5.2014 ο Γιάν­νης Κολ­μα­νιώ­της υπέ­βα­λε την παραί­τη­σή του από Αντι­δή­μαρ­χος δηλώ­νο­ντας ότι παρα­μέ­νει σύμ­βου­λος της Ενό­τη­τας. Με επι­στο­λή του στον τοπι­κό Τύπο εξή­γη­σε ότι οι λόγοι της παραί­τη­σής του «είναι κυρί­ως προ­σω­πι­κοί» αλλά «υπάρ­χουν και κάποιοι πολι­τι­κοί λόγοι» που «έχουν σχέ­ση με την γενι­κό­τε­ρη λει­τουρ­γία της “Ενό­τη­τας”».

Στις 29.7.2016 ο Πρό­δρο­μος Αβα­κου­μί­δης, 19ος σύμ­βου­λος (369 ψήφοι), έστει­λε δήλω­ση ανα­ξερ­το­ποί­η­σης για τρείς βασι­κά πολι­τι­κούς λόγους: «Η πρώ­τη αφο­ρά στη συνο­λι­κή στά­ση που έχει επι­δεί­ξει αυτά τα δύο χρό­νια η δημο­τι­κή αρχή απέ­να­ντι στη γενι­κό­τε­ρη και κεντρι­κή κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, με την εξα­έ­ρω­ση πλή­ρως των όποιων αντι­στά­σε­ων και κινή­σε­ων πολι­τι­κής ανυ­πα­κο­ής… Η δεύ­τε­ρη δέσμη λόγων αφο­ρά στην ίδια τη λει­τουρ­γία της δημο­τι­κής παρά­τα­ξης.… Και η τρί­τη δέσμη λόγων ανα­φέ­ρε­ται στην απο­κή­ρυ­ξη βασι­κών προ­γραμ­μα­τι­κών στοι­χεί­ων του 2010 και του 2014».

Ο Γ. Κολ­μα­νιώ­της και ο Π. Αβα­κου­μί­δης ήταν ανά­με­σα στα 22 μέλη της Ενό­τη­τας που στις 11.10.2016 ανα­κοί­νω­σαν την απο­χώ­ρη­σή τους απ’ την παρά­τα­ξη τονί­ζο­νας ως κο­ρυ­φαίο λόγο τη «μνη­μο­νια­κή με­τάλ­λα­ξη της δη­μο­τι­κής Αρχής και του δη­μο­τι­κού σχή­μα­τος της “Ενό­τη­τας για τη Ν. Ιω­νί­α” που την υποστηρίζει». 

Διαγραφή για καταγγελίες ευνοιοκρατίας!

Στις 11.10.2016 είχε συνε­δρί­α­ση και το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο της Νέας Ιωνί­ας. Το 24ο θέμα της ημε­ρή­σιας διά­τα­ξης αφο­ρού­σε την «Έγκρι­ση και εξου­σιο­δό­τη­ση του Δημάρ­χου για υπο­γρα­φή πρω­το­κόλ­λου συνερ­γα­σί­ας με το μη κερ­δο­σκο­πι­κό σωμα­τείο με την επω­νυ­μία “PRAXIS”- Προ­γράμ­μα­τα Ανά­πτυ­ξης Κοι­νω­νι­κής Στή­ρι­ξης και Ιατρι­κής Συνερ­γα­σί­ας, για τη φιλο­ξε­νία προ­σφύ­γων στον Δήμο Ν. Ιωνίας».

Και τότε ο σύμ­βου­λος της «Ενό­τη­τα για τη Ν. Ιωνία» Αντώ­νης Καρ­βου­νιά­ρης (9ος σύμ­βου­λος με 546 ψήφους) έκα­νε απί­στευ­τες καταγ­γε­λί­ες κρου­σμά­των ευνοιο­κρα­τί­ας στην προ­βλε­πό­με­νη στε­λέ­χω­ση της μονά­δας φιλο­ξε­νί­ας των προ­σφύ­γων, προς όφε­λος συγ­γε­νι­κών προ­σώ­πων συνα­δέλ­φων του δημο­τι­κών συμ­βού­λων, καθώς και στε­λε­χών της παρά­τα­ξης της δημο­τι­κής αρχής. 

Αρχι­κά ο δήμαρ­χος Ηρ. Γκό­τσης χαρα­κτή­ρι­σε σαν «συκο­φά­ντη» τον Αντ. Καρ­βου­νιά­ρη, παρό­τι παρα­δέ­χτη­κε πως ο γιος στε­λέ­χους της δημο­τι­κή αρχής είχε ήδη προ­σλη­φθεί! Στη συνέ­χεια, και ύστε­ρα από έντο­νες αντι­πα­ρα­θέ­σεις μετα­ξύ αρκε­τών δημο­τι­κών συμ­βού­λων της δημο­τι­κής αρχής και του Αντ. Καρ­βου­νιά­ρη, ο Ηρ. Γκό­τσης προ­χώ­ρη­σε στην ανα­κοί­νω­ση της δια­γρα­φής του καταγ­γέλ­λο­ντος από τις τάξεις της δημο­τι­κής παρά­τα­ξης «Ενό­τη­τα για τη Ν. Ιωνία».

Η υπεξαίρεση στη Σχολική Επιτροπή

Στις αρχές του Δεκέμ­βρη 2016 και μια αιφ­νι­δια­στι­κή, για πολ­λούς, κίνη­ση ο Νίκος Μπρά­τι­μος κατέ­θε­σε με μια λιτή δήλω­ση επί­ση­μα την ανε­ξαρ­τη­το­ποί­η­σή του απ’ την Ενό­τη­τα. Ο Ν. Μπρά­τι­μος είχε συμ­βο­λή στην απο­κά­λυ­ψη του σκαν­δά­λου της κατά­χρη­σης, κάπου 27.000 ευρώ, στη Δευ­τε­ρο­βάθ­μια Σχο­λι­κή Επι­τρο­πή (ΔΣΕ).

Πρό­ε­δρος της ΔΣΕ είχε ορι­στεί –με εισή­γη­ση της αντι­δη­μάρ­χου Παι­δεί­ας Όλγας Κατη­μερ­τζή (2η σύμ­βου­λος με 830 ψήφους)- ο Δημή­τρης Σπρά­ος, απο­τυ­χών σύμ­βου­λος της Ενό­τη­τας. Στις 7.7.2016 και μετά από λογι­στι­κό έλεγ­χο απο­κα­λύ­φθη­κε υπε­ξαί­ρε­ση 27.000 ευρώ.

Η Όλγα Κατη­μερ­τζή υπέ­βα­λε την παραί­τη­σή της στην οποία σημεί­ω­νε: «Κάλε­σα αμέ­σως τον Πρό­ε­δρο της σχο­λι­κής επι­τρο­πής κ. Σπράο Δημή­τρη και του ζήτη­σα εξη­γή­σεις. Δια­πί­στω­σα σχε­δόν αμέ­σως ότι τα χρή­μα­τα τα κατα­χρά­στη­κε ο ίδιος για προ­σω­πι­κούς του λόγους».

Ο Ηρ. Γκό­τσης έκα­νε δεκτές τις παραι­τή­σεις της Όλγας Κατη­μερ­τζή και του Δημή­τρη Σπρά­ου. Αντι­δή­μαρ­χος Παι­δεί­ας ορί­στη­κε ο Τάκης Κωστά­κης (17ος σύμ­βου­λος με 381 ψήφους) και πρό­ε­δρος της ΔΣΕ τοπο­θε­τή­θη­κε ο Μιχα­ήλ Κουβαράς. 

Η υπό­θε­ση πάντως βρί­σκε­ται ακό­μα σε εκκρεμότητα.

Νέοι τριγμοί απ’ την υποψηφιότητα Γκότση

Στις 28.1.2018 η Ενό­τη­τα έκο­ψε την πρω­το­χρο­νιά­τι­κη πίτα με την παρου­σία κου­στω­δί­ας υπουρ­γών της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην ομι­λία του ο Ηρα­κλής Γκό­τσης ανα­κοί­νω­σε: «Προ­τί­θε­μαι να είμαι και επι­κε­φα­λής μελ­λο­ντι­κά στις επό­με­νες εκλο­γές.».

Την επό­με­νη μέρα (29.1.2018) υπέ­βα­λε την παραί­τη­σή του από αντι­δή­μαρ­χος Παι­δεί­ας και δημο­τι­κός σύμ­βου­λος ο Τάκης Κωστά­κης και στις 30.1.2018 τον ακο­λού­θη­σε ο Μ. Κου­βα­ράς, που παραι­τή­θη­κε απ’ τη ΔΣΕ. Στην επι­στο­λή παραί­τη­σης από όλα τα αξιώ­μα­τα ο Τ. Κωστά­κης ανα­φέ­ρει ότι, χωρίς να γίνει οποια­δή­πο­τε συζή­τη­ση εντός της παρά­τα­ξης ο Ηρ. Γκό­τσης «παρα­σύρ­θη­κε απ’ την ανα­γό­ρευ­σή του σε αυτό­φω­το ηγέ­τη» και «ίσως θαμπώ­θη­κε από το πλή­θος των υπουρ­γών και στε­λε­χών του ΣΥΡΙΖΑ, που παραυ­ρέ­θη­καν στην κοπή της πίτας». Και συνε­χί­ζει: «Ίσως απλά θεώ­ρη­σε ότι ήταν μια καλή ευκαι­ρία γι’ αυτόν και τη στε­νή του ομά­δα να κάνει ένα ακό­μα ξεκα­θά­ρι­σμα. Σε ό,τι με αφο­ρά θεω­ρώ απα­ρά­δε­κτη την ενέρ­γεια αυτή και ξένη προς την Αρι­στε­ρά». Ενώ σε άλλο σημείο τονί­ζει: «Είναι προ­φα­νές ότι εγώ δεν χωρώ στις φιλο­δο­ξί­ες του δημάρ­χου και της ομά­δας του. Και ούτε θέλω να χωρέσω».

6. Ο Ηρ. Γκότσης κόβει κομμάτι της πίτας της ΝΔ στη Ν. Ιωνία

Ο Ηρ. Γκό­τσης κόβει κομ­μά­τι της πίτας της ΝΔ στη Ν. Ιωνία

Στη θέση του Τάκη Κωστά­κη κλή­θη­κε η Όλγα Λίνα­ρη, πρώ­τη επι­λα­χού­σα υπο­ψή­φια της Ενό­τη­τας. Αρνή­θη­κε για πολι­τι­κούς λόγους και τη θέση της κατέ­λα­βε ο επό­με­νος επι­λα­χών υπο­ψή­φιος Σωτή­ρης Κριωνάς.

Άλλο αξιο­ση­μεί­ω­το γεγο­νός είναι ότι στη φετει­νή εκδή­λω­ση για την κοπή της πίτας δεν προ­σήλ­θε ο Πέτρος Μπουρ­δού­κος, ο οποί­ος, σημειω­τέ­ον, πήγε και ψήφι­σε στις δια­δι­κα­σί­ες της Δημο­κρα­τι­κής Συμπα­ρά­τα­ξης για την ανα­συ­γκρό­τη­ση της Κεντροαριστεράς.

Εν τω μετα­ξύ στις 8.2.2018 υπέ­βα­λε την παραί­τη­σή του από δημο­τι­κός σύμ­βου­λος και υπεύ­θυ­νος της Δημο­τι­κής Αστυ­νο­μί­ας και ο Κώστας Εξα­δά­κτυ­λος, ο οποί­ος και αντι­κα­τα­στά­θη­κε απ’ τον επι­λα­χό­ντα Κων­στα­ντί­νο Φιλιππίδη.

Η διαγραφή του αντιδημάρχου Οικονομικών

Στις 28.2.2018 συνε­δρί­α­σε η Δημο­τι­κή Ομά­δα της «Ενό­τη­τας για τη Νέα Ιωνία» με την θέμα την αντι­κα­τά­στα­ση και τον ορι­σμό Αντι­δη­μάρ­χων για το επό­με­νο διά­στη­μα. Παρό­ντες ήταν 17 δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι.

Κατά τη διάρ­κεια της συζή­τη­σης ο Φώτης Τσο­μπά­νο­γλου δήλω­σε ότι δεν παραι­τεί­ται από αντι­δή­μαρ­χος Οικο­νο­μι­κών, ανα­κά­λε­σε την ήδη υπο­βλη­θεία παραί­τη­σή του στο Δήμαρ­χο και απο­χώ­ρη­σε από τη συνε­δρί­α­ση της Δημο­τι­κής Ομά­δας της Ενό­τη­τας. Η δημο­τι­κή ομά­δα με 15 ψήφους ένα­ντι μιας του Χρή­στου Ανα­μουρ­νό­γλου, απο­φά­σι­σε τη δια­γρα­φή του Φ. Τσο­πά­νο­γλου από την παρά­τα­ξη «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία». 

Ο δήμαρ­χος Νέας Ιωνί­ας προ­χώ­ρη­σε στον ορι­σμό του Χρή­στου Χατζη­ιω­άν­νου, (20ος σύμ­βου­λος με 366 σταυ­ρούς) ως αντι­δη­μάρ­χου Παι­δεί­ας (στη θέση του Τάκη Κωστά­κη) και στον ορι­σμό του Ξενο­φώ­ντα Κυρια­κό­που­λου (11ου συμ­βού­λου με 492 σταυ­ρούς) στην αντι­δη­μαρ­χία Οικονομικών.

Στις 7.3.2018 ο Φώτης Τσο­μπά­νο­γλου έστει­λε επι­στο­λή προς το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο Ν. Ιωνί­ας σχε­τι­κά με την δια­γρα­φή του δηλώ­νο­ντας: «Συνε­χί­ζω την Αυτο­διοι­κη­τι­κή μου πορεία σαν Ανε­ξάρ­τη­τος Δημο­τι­κός Σύμ­βου­λος αντλώ­ντας δύνα­μη από την πραγ­μα­τι­κά συγκι­νη­τι­κή συμπα­ρά­στα­ση, παρό­τρυν­ση και στή­ρι­ξη των Συμπο­λι­τών μας αλλά και πλή­θους υπαλ­λή­λων του Δήμου μας. Σύντο­μα κάτω από λιγό­τε­ρο φορ­τι­σμέ­νες συναι­σθη­μα­τι­κά συν­θή­κες θα τοπο­θε­τη­θώ ανα­λυ­τι­κά για όλα τα ζητή­μα­τα της πόλης».

Όλες αυτές οι εξε­λί­ζεις δεν ήταν κεραυ­νός αιθρία. Ο καπνός είχε φανεί απ’ τον περα­σμέ­νο χρό­νο. Στις 30 Οκτω­βρί­ου 2017 ο Φ. Τσο­πά­νο­γλου έστει­λε γρα­πτή δήλω­ση στα τοπι­κά μέσα στην οποία ανέ­φε­ρε: «Το τελευ­ταίο διά­στη­μα κυκλο­φο­ρούν διά­φο­ρες φήμες περί παραι­τή­σε­ων ή “παραι­τή­σε­ων” στε­λε­χών της “Ενό­τη­τας για την Νέα Ιωνία”. Με αφορ­μή το γεγο­νός ότι μετα­ξύ των ονο­μά­των που ακού­γο­νται είναι και το δικό μου, θέλω να κάνω σαφές προς όλες τις κατευ­θύν­σεις ότι ούτε παραι­τού­μαι ούτε “παραι­τού­μαι” από καμιά θέση ευθύ­νης που έχω ανα­λά­βει και μου έχει ανα­τε­θεί από τα αρμό­δια συλ­λο­γι­κά ή μονο­πρό­σω­πα όργα­να του Δήμου μας,ούτε από την “Ενό­τη­τα για την Νέα Ιωνία”. Επί­σης, θέλω να προει­δο­ποι­ή­σω όσους προ­σπα­θούν να με εμπλέ­ξουν σε διά­φο­ρα σενά­ρια με σκο­πό να πλή­ξουν την πολι­τι­κή και κοι­νω­νι­κή μου δρά­ση, να ανα­κό­ψουν την αυτο­διοι­κη­τι­κή μου πορεία και να βλά­ψουν την προ­σω­πι­κό­τη­τα μου με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο, ότι ανε­ξάρ­τη­τα με την ιδιό­τη­τα που κατέ­χουν θα υπο­στούν τις πειθαρχικές,ποινικές και αστι­κές ευθύ­νες που οι Νόμοι προβλέπουν».

Και στις 24.1.2018 ο Φ. Τσο­πά­νο­γλου δήλω­σε σε τοπι­κό σταθ­μό ότι θα είναι «παρών» στην εκλο­γι­κή μάχη σε περί­πτω­ση που ο δήμαρ­χος της πόλης Ηρα­κλής Γκό­τσης εμμεί­νει να «κρε­μά­σει τα παπού­τσια» της αυτο­διοι­κη­τι­κής του καριέρας…

Όμως οι εξε­λί­ξεις, φαί­νε­ται, ότι είχαν δρομολογηθεί…

Προσφιλές σπορ οι …υπεξαιρέσεις

Της υπε­ξαί­ρε­σης στη ΣΔΕ, όπου τελευ­ταία πρό­ε­δρος αυτο­διο­ρί­στη­κε ο Ηρ. Γκό­τσης, είχαν προη­γη­θεί υπε­ξαι­ρέ­σεις σε δύο δια­φο­ρε­τι­κούς φορείς, όπου, όμως, έχουν πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο άνθρω­ποι της Ενότητας.

  1. Το καλο­καί­ρι του 2013 δια­πι­στώ­θη­κε υπε­ξαί­ρε­ση 6.000 ευρώ απ’ την Ρεγ­γί­να Ουστα­μπα­σί­δου, ταμία, τότε, του Κέντρου πρό­λη­ψης «Ίρι­δα», που επο­πτεύ­ε­ται απ’ τον ΟΚΑΝΑ. Ο δήμος ορί­ζει τον πρό­ε­δρο του Κέντρου «Ίρι­δα» και μέλη του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου είναι μετα­ξύ των άλλων εκπρό­σω­ποι τοπι­κών συλ­λό­γων. Πρό­ε­δρος, τότε, είχε ορι­στεί ο Γ. Κολ­μα­νιώ­της και η Ρ. Ουστα­μπα­σί­δου εκπρο­σω­πού­σε στο ΔΣ τους παλαί­μα­χους ποδο­σφαι­ρι­στές της Ν. Ιωνίας. 

Στις 30/7/2013 η Ρ. Ουστα­μπα­σί­δου με δήθεν εξου­σιο­δό­τη­ση του Γ. Κολ­μα­νιώ­τη έκα­νε ανά­λη­ψη από τον τρα­πε­ζι­κό λογα­ρια­σμό του Κέντρου του ποσού των 6.000€ για ιδία χρή­ση. Η απο­κά­λυ­ψη της παρά­νο­μης πρά­ξης της Ρ. Ουστα­μπα­σί­δου είχε αλυ­σι­δω­τές αντι­δρά­σεις αφού οδη­γή­θη­κε από την παρά­τα­ξή της σε παραί­τη­ση από το αξί­ω­μα του δημο­τι­κού συμ­βού­λου, ενώ παραι­τή­θη­κε και από όλες τις θέσεις που κατεί­χε σε Νομι­κά Πρό­σω­πα του Δήμου. Με ενέρ­γειες του Γ. Κολ­μα­νιώ­τη έγι­νε κατορ­θω­τό να επι­στρα­φεί από αυτήν το σύνο­λο των χρη­μά­των. Αυτό όμως δεν απέ­τρε­ψε τη μήνυ­ση του Γ. Κολ­μα­νιώ­τη ενα­ντί­ον της Ρ. Ουστα­μπα­σί­δου για υπε­ξαί­ρε­ση και πλα­στο­γρα­φία της υπο­γρα­φής του. 

  1. Ο Ιωνι­κός Σύν­δε­σμος είναι ένας μεγά­λος πολι­τι­στι­κός οργα­νι­σμός στη Νέα Ιωνία, με σχε­δόν καθη­με­ρι­νή δραστηριότητα.

Το φθι­νό­πω­ρο του 2015 απο­δεί­χτη­κε μια κατά­χρη­ση χρη­μά­των του­λά­χι­στον 50.000 ευρώ από πρό­σω­πο που είχε σημα­ντι­κό ρόλο στον Ιωνι­κό Σύν­δε­σμο, όπου πρω­τα­γω­νι­στι­κό και δια­χει­ρι­στι­κό ρόλο έχουν άτο­μα με άμε­ση σχέ­ση με την Ενότητα.

Ευχετήρια αλληλοαλισβερίσια

Στη Νέα Ιωνία έχει δημιουρ­γη­θεί ένα κλί­μα «πολι­τι­κής ομο­θυ­μί­ας» με τη συμ­με­το­χή των βασι­κών πολι­τι­κών δυνάμεων. 

Αυτό το κλί­μα –απ’ το οποίο απέ­χει στα­θε­ρά το ΚΚΕ- εκδη­λώ­νε­ται κυρί­ως στις αρχές κάθε χρο­νιάς στο έθι­μο της κοπής της πίτας των τοπι­κών φορέ­ων, των δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων και των τοπι­κών κομ­μα­τι­κών οργα­νώ­σε­ων. Αυτές οι εκδη­λώ­σεις έχουν ως μόνι­μους πρω­τα­γω­νι­στές τους εκπρο­σώ­πους των δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων, με πρώ­το το δήμαρ­χο Ηρα­κλή Γκό­τση, και κατά περί­πτω­ση το μητρο­πο­λί­τη Νέας Ιωνί­ας κ. Γαβρι­ήλ. Ειδι­κό­τε­ρα η κοπή της πίτας της Ενό­τη­τας μοιά­ζει με ετή­σια σύγκλι­ση «μίνι υπουρ­γι­κού συμ­βου­λί­ου» στη Νέα Ιωνία, λόγω της αθρό­ας προ­σέ­λευ­σης κυβερ­νη­τι­κών στελεχών.

5. Π. Μανούρης (μείζων αντιπολίτευση), Ηρ. Γκότσης και ο κ. Γαβριήλ σε εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Π. Μανού­ρης (μεί­ζων αντι­πο­λί­τευ­ση), Ηρ. Γκό­τσης και ο κ. Γαβρι­ήλ σε εκδή­λω­ση της Μητρό­πο­λης Νέας Ιωνί­ας για τον Αλέ­ξαν­δρο Παπαδιαμάντη

Αυτό το ευχε­τή­ριο αλλη­λο­α­λι­σβε­ρί­σι απο­τέ­λε­σε το ερέ­θει­σμα για το δημο­τι­κό σύμ­βου­λο Άρη Χατζη­σαβ­βί­δη, για να ασκή­σει εύστο­χη και ιδιαί­τε­ρα ειρω­νι­κή κρι­τι­κή. Σε επι­στο­λή του στα τοπι­κά sosial media με τίτλο «Ποιός κοροϊ­δεύ­ει ποιόν» ο Άρης Χατζη­σαβ­βί­δης ανα­φέ­ρε­ται στην πρό­σφα­τη ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού Αλέ­ξη Τσί­πρα στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του κόμ­μα­τός του και στις ανα­φο­ρές του για τη Novartis, όπου μετα­ξύ των άλλων ο πρω­θυ­πουρ­γός κατα­κε­ραύ­νω­σε τις πρα­κτι­κές δια­σπά­θι­σης δημό­σιου χρήματος.

Ο Α. Χατζη­σαβ­βί­δης ανα­φέ­ρε­ται στις υπε­ξαι­ρέ­σεις στο δήμο και στον Ιωνι­κό Σύν­δε­σμο και θέτει το ερώ­τη­μα: «Τα γνω­ρί­ζουν αυτά στο ΣΥΡΙΖΑ; Αν τα γνω­ρί­ζουν τί κάνουν; Μάθα­με ότι ο Τοπι­κός ΣΥΡΙΖΑ ζήτη­σε να παραι­τη­θεί και από δημο­τι­κή σύμ­βου­λος η αντι­δή­μαρ­χος που ανέ­λα­βε την πολι­τι­κή ευθύ­νη για το σκάν­δα­λο. Ο επό­με­νος αντι­δή­μαρ­χος που ανέ­λα­βε να δια­χει­ρι­στεί αυτό το κρί­σι­μο ζήτη­μα, “δια­κε­κρι­μέ­νο” στέ­λε­χος του τοπι­κού ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ζητού­σε την παραί­τη­ση της προ­κα­τό­χου του, παραι­τή­θη­κε ο ίδιος χωρίς να δια­φω­τί­σει στο ελά­χι­στο το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο και τους δημό­τες. Ο επό­με­νος που τον αντι­κα­θι­στά στέ­λε­χος της Νομαρ­χια­κής του ΣΥΡΙΖΑ, με δημό­σια επι­στο­λή του κάνει μνη­μό­συ­νο με τα καλ­λί­τε­ρα λόγια, για να συνε­χί­σει αυτός την προ­σφο­ρά του στη πόλη μας!!! Οι παραι­τή­σεις αυτών των στε­λε­χών βοη­θούν στην απο­κά­λυ­ψη της αλή­θειας, ή εξυ­πη­ρε­τούν την συγκά­λυ­ψη; Αφού δια­φω­νούν με τη συγκε­κρι­μέ­νη πολι­τι­κή για­τί δεν ασκούν τα νόμι­μα καθή­κο­ντά τους, που είναι η απο­κά­λυ­ψη της αλή­θειας, όπως δια­τρα­νώ­νει ο Πρωθυπουργός;».

«Ενώ οι Υπουρ­γοί και Βου­λευ­τές χει­ρο­κρο­τούν τον Πρω­θυ­πουρ­γό και συμ­φω­νούν από­λυ­τα μαζί του, πως ερμη­νεύ­ε­ται σε όλες τις εκδη­λώ­σεις της δημο­τι­κής αρχής να συνω­στί­ζο­νται τα κεντρι­κά στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ;» θέτει το ερώ­τη­μα και κατα­λή­γει: «Δεν γνω­ρί­ζουν τίπο­τε αυτά τα επί­λε­κτα στε­λέ­χη για τα παρα­πά­νω σκάν­δα­λα που ανα­φέ­ρω; Αν γνω­ρί­ζουν προς τί η παρου­σία τους; Να στη­ρί­ξουν τη δημο­τι­κή αρχή; Να πάρουν ψηφα­λά­κια; Ή να ερμη­νεύ­σου­με την ρήση του Πρω­θυ­πουρ­γού ότι υπάρ­χει ανο­χή και εκτε­τα­μέ­νη πολι­τι­κή κουλ­τού­ρα στη δια­φθο­ρά όχι μόνο από το παλαιό, αλλά και από το νέο πολι­τι­κό σύστη­μα που ευαγ­γε­λί­ζε­ται ότι εκπρο­σω­πεί ο κ. Τσί­πρας και ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Μια αναδρομή

Στις 26.1.2012 ο Αλέ­ξης Τσί­πρας μίλη­σε σε ανοι­χτή συγκέ­ντρω­ση στα Πευ­κά­κια στη Νέα Ιωνία.

2. Ο Αλ. Τσίπρας μιλά στη Νέα Ιωνία (26.1.2012)

Ο Αλ. Τσί­πρας μιλά στη Νέα Ιωνία (26.1.2012)

Ο Δήμαρ­χος Ν. Ιωνί­ας Ηρ. Γκό­τσης έλει­πε στην Κομο­τη­νή, λόγω ΚΕΔΕ, όπου συμ­με­τεί­χε τότε. Έστει­λε όμως την παρα­κά­τω επι­στο­λή: «Φίλε Αλέ­ξη, φίλε Αντώ­νη (σσ: Αντώ­νη Ντα­βα­νέ­λο, μέλος, τότε,της γραμ­μα­τεί­ας του ΣΥΡΙΖΑ), αγα­πη­τή Σοφία (σσ: Σοφία Σακο­ρά­φα) χαι­ρε­τί­ζω ιδιαί­τε­ρα τις προ­σπά­θειες που κατα­βά­λε­τε για τη συσπεί­ρω­ση, την κοι­νή δρά­ση και την ενό­τη­τα όλων των αρι­στε­ρών, ριζο­σπα­στι­κών και προ­ο­δευ­τι­κών δυνά­με­ων του τόπου σε ένα κοι­νό πρό­γραμ­μα για έξο­δο από αυτή την άθλια πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Ο λαός της Νέας Ιωνί­ας περι­μέ­νει και στη­ρί­ζει αυτή την προ­σπά­θεια σας και το έχει απο­δεί­ξει. Η μεγά­λη πλα­τιά συσπεί­ρω­ση γύρω από ένα κοι­νό πρό­γραμ­μα όχι μόνο είχε νικη­φό­ρο απο­τέ­λε­σμα στις πρό­σφα­τες δημο­τι­κές εκλο­γές αλλά βαθαί­νει και πλα­ταί­νει καθη­με­ρι­νά. Σε πεί­σμα ορι­σμέ­νων όχι μόνο δε δια­λυ­θή­κα­με, αλλά γινό­μα­στε περισ­σό­τε­ροι. Ένα μέτω­πο αντί­στα­σης, αλλη­λεγ­γύ­ης, διεκ­δί­κη­σης και αγώ­να ζητά τη δικαί­ω­ση του από τις πολι­τι­κές δυνά­μεις του τόπου».

Και ο Αλέ­ξης Τσί­πρας στην ομι­λία του μετα­ξύ των άλλων τόνι­σε: «Αυτή μας η πρό­τα­ση, η συγκρό­τη­ση ενός νέου συνα­σπι­σμού εξου­σί­ας έχει προ­κα­λέ­σει συζη­τή­σεις. Προς στιγ­μή την αρνού­νται ο Φώτης Κου­βέ­λης και Αλέ­κα Παπαρ­ρή­γα. Ο ένας μας κατη­γο­ρεί για αντιευ­ρω­παϊ­σμό και η άλλη για ευρω­λι­γου­ρι­σμό. Τίπο­τα από τα δύο δεν ισχύ­ει. Αυτά είναι προ­σχή­μα­τα. Απευ­θύ­νο­μαι και στους δύο. Και τους λέω. Ας κάνου­με όλοι ένα βήμα πίσω στο στό­χο της σωτη­ρί­ας των κομ­μά­των μας και πολ­λά βήμα­τα μπρο­στά στη σωτη­ρία του λαού. Η αρι­στε­ρά τώρα πρέ­πει να πρω­τα­γω­νι­στή­σει. Όχι να δηλώ­νει ότι δεν έχει σημα­σία αν θα κυβερ­νή­σει όπως είπε η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, ούτε να γίνε­ται μαλα­κό μαξι­λα­ρά­κι και Κολυμ­βή­θρα του Σιλω­άμ για το εκσυγ­χρο­νι­στι­κό μνη­μο­νια­κό πολι­τι­κό κατεστημένο».

Αντί επιλόγου

Η στά­ση των πολι­τι­κών δυνά­με­ων –είτε από θέσεις κυβερ­νη­τι­κές είτε της αντι­πο­λί­τευ­σης- στη μνη­μο­νια­κή περί­ο­δο κατα­δει­κνύ­ει ποιος δεν κορόι­δε­ψε ποιον;

Σε κάθε, πάντως, περί­πτω­ση ισχύ­ει η λαϊ­κή σοφία: «Ανε­μο­μα­ζώ­μα­τα, δια­βο­λο­σκορ­πί­σμα­τα». Ή σε παρά­φρα­ση: «Αρι­στε­ρο­σκορ­πί­σμα­τα» τα ανε­μο­μα­ζώ­μα­τα της …ριζο­σπα­στι­κής διοί­κη­σης της Νέας Ιωνίας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο