Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δυτική Μακεδονία: Διήμερη περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα — Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ

Στη Φλώ­ρι­να βρέ­θη­κε σήμε­ρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας στο πλαί­σιο της διή­με­ρης περιο­δεί­ας του στην περιο­χή της Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας, όπου αύριο Κυρια­κή στις 11 το πρωί, θα παρα­βρε­θεί και θα μιλή­σει στα εγκαί­νια του νέου Μου­σεί­ου, που ίδρυ­σε η ΚΕ, στο χωριό Καλ­λι­θέα Πρε­σπών, αφιε­ρω­μέ­νο στη δρά­ση των ΕΑΜ — ΕΛΑΣ — ΔΣΕ στην περιο­χή Βίτσι — Πρεσπών.

Νωρίς το από­γευ­μα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέ­θε­σε στε­φά­νι στο Μνη­μείο — ομα­δι­κό τάφο των μαχη­τών και μαχη­τριών του ΔΣΕ που έπε­σαν στη Μάχη της Φλώρινας.

Στο χώρο βρί­σκο­νταν μέλη του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ της πόλης, καθώς και η ΤΟ ΕΒΕ Αθή­νας που υπο­δέ­χθη­καν τον Δ. Κου­τσού­μπα με πανό και συν­θή­μα­τα όπως: «Ένας αιώ­νας αγώ­να και θυσία, το ΚΚΕ στην πρω­το­πο­ρία» και «ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».

Την ώρα της κατά­θε­σης ακου­γό­ταν το σύν­θη­μα: «Ούτε σε ξερο­νή­σια, ούτε σε φυλα­κές, ποτέ τους δεν λυγί­σα­νε οι κομμουνιστές».

Αμέ­σως μετά την κατά­θε­ση στε­φά­νων, ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε με τον δήμαρ­χο Φλώ­ρι­νας, Γιαν­νά­κη Βασί­λη, στο Δημαρ­χείο της πόλης. Στη συζή­τη­ση τέθη­καν δύο βασι­κά θέμα­τα που απα­σχο­λούν την τοπι­κή κοι­νω­νία, εκεί­νο της θέρ­μαν­σης αλλά και της οδι­κής και σιδη­ρο­δρο­μι­κής σύν­δε­σης της πόλης με τα μεγά­λα αστι­κά κέντρα.

Εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ

Στα εγκαί­νια των νέων ιδιό­κτη­των γρα­φεί­ων της Τομε­α­κής Οργά­νω­σης Φλώ­ρι­νας του ΚΚΕ παρα­βρέ­θη­κε το από­γευ­μα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και αμέ­σως μετά προ­έ­βη σε δηλώ­σεις (δεί­τε πάνω βίντεο).

Τα γρα­φεία είναι προ­σφο­ρά της συντρό­φισ­σας Ισμή­νης Σπυ­ρι­δω­νί­δου, την οποία ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ευχα­ρί­στη­σε και της πρό­σφε­ρε μία ανα­μνη­στι­κή πλα­κέ­τα και το λεύ­κω­μα του ΚΚΕ για τα 100 χρό­νια ζωής και δρά­σης. Από την πλευ­ρά της, η Ισμή­νη Σπυ­ρι­δω­νί­δου του προ­σέ­φε­ρε ένα μπρε­λόκ του πατέ­ρα της κι ένα ζευ­γά­ρι χει­ρο­ποί­η­τες μάλ­λι­νες κάλ­τσες, απα­ραί­τη­το εφό­διο των αγω­νι­στών στις δύσκο­λες συν­θή­κες του πολέ­μου στα βου­νά, όπως απέ­δει­ξε η πεί­ρα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Αύριο, Κυρια­κή 3 Νοέμ­βρη, στις 10 π.μ., ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας θα συνα­ντη­θεί με τον δήμαρ­χο Πρε­σπών, Πασχα­λί­δη Πανα­γιώ­τη, στο Δημαρ­χείο Πρε­σπών (Λαι­μός) ενώ στις 11 π.μ. θα παρευ­ρε­θεί και θα μιλή­σει στα εγκαί­νια του νέου Μου­σεί­ου, που ίδρυ­σε η ΚΕ, στο χωριό Καλ­λι­θέα Πρε­σπών, αφιε­ρω­μέ­νο στη δρά­ση των ΕΑΜ — ΕΛΑΣ — ΔΣΕ στην περιο­χή Βίτσι — Πρεσπών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο