Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ για το θάνατο του προσφυγόπουλου

«Ο θάνα­τος ενός βρέ­φους από το Κον­γκό, ηλι­κί­ας μόλις λίγων μηνών από αφυ­δά­τω­ση, που διέ­με­νε μαζί με τους αιτού­ντες άσυ­λο γονείς του στο ΚΥΤ της Μόριας και επι­βε­βαιώ­θη­κε και από τη διοί­κη­ση της Μόριας και από το Βοστά­νειο Νοσο­κο­μείο, συνι­στά ένα φρι­κια­στι­κό έγκλη­μα», επι­ση­μαί­νει σε ανα­κοί­νω­σή της η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λέσβου του ΚΚΕ, καλώ­ντας «τους συν­δι­κα­λι­στι­κούς φορείς όλων των κλά­δων, τους φοι­τη­τι­κούς και επι­στη­μο­νι­κούς συλ­λό­γους, τα επι­με­λη­τή­ρια και όλους τους μαζι­κούς φορείς στο νησί να κατα­δι­κά­σουν απε­ρί­φρα­στα το νέο αυτό στυ­γε­ρό έγκλη­μα και την πολι­τι­κή που το προκάλεσε».

kke gia profupoulo moria

Στην ανα­κοί­νω­σή της η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Ένο­χη για αυτό το έγκλη­μα είναι η πολι­τι­κή του διπλού εγκλω­βι­σμού των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στα νησιά του Αιγαί­ου, πολι­τι­κή που εφαρ­μό­ζουν με εγκλη­μα­τι­κή συνέ­πεια οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις και η προη­γού­με­νη του ΣΥΡΙΖΑ και η σημε­ρι­νή της ΝΔ. Πολι­τι­κή που απο­τε­λεί υλο­ποί­η­ση της απα­ρά­δε­κτης και απάν­θρω­πης συμ­φω­νί­ας της ΕΕ και της Τουρ­κί­ας. Συμ­βο­λή σε αυτό το έγκλη­μα έχουν και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα, βου­λευ­τές και αυτο­διοι­κη­τι­κοί παρά­γο­ντες, που στη­ρί­ζουν τη συμ­φω­νία αυτή, επι­μέ­νουν στην πολι­τι­κή της “απο­συμ­φό­ρη­σης”, που έχει απο­δει­χθεί ατε­λέ­σφο­ρη και αρνού­νται να απο­δε­χθούν την πολι­τι­κή του απε­γκλω­βι­σμού όλων των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών από τη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί τους συν­δι­κα­λι­στι­κούς φορείς όλων των κλά­δων, τους φοι­τη­τι­κούς και επι­στη­μο­νι­κούς συλ­λό­γους, τα επι­με­λη­τή­ρια και όλους τους μαζι­κούς φορείς στο νησί να κατα­δι­κά­σουν απε­ρί­φρα­στα το νέο αυτό στυ­γε­ρό έγκλη­μα και την πολι­τι­κή που το προ­κά­λε­σε. Τους καλεί να ενώ­σουν την πάλη τους και τις προ­σπά­θειές τους για:

Να κλεί­σουν όλα τα hot spots στη Λέσβο και σε όλη την Ελλάδα.

Να μετα­φερ­θούν όλες οι υπη­ρε­σί­ες ασύ­λου στην ηπει­ρω­τι­κή Ελλά­δα. Στη Λέσβο να μεί­νει μόνον ένας μικρός χώρος υπο­δο­χής, κατα­γρα­φής και πρω­το­βάθ­μιας περί­θαλ­ψης, στην ευθύ­νη των θεσμών του κρά­τους και όχι των ΜΚΟ.

Να απο­ζη­μιω­θούν στο 100% όσοι κάτοι­κοι της Λέσβου έχουν υπο­στεί ζημιές από την εξέ­λι­ξη αυτού του κοι­νω­νι­κού φαινομένου.

Να απορ­ρο­φη­θούν σε κρα­τι­κές και αυτο­διοι­κη­τι­κές δομές, κοντά στον τόπο κατοι­κί­ας τους, όσοι σήμε­ρα εργά­ζο­νται σε δομές προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στο νησί».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο