Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καισαριανή Παιδικοί Σταθμοί: Συνεχίζουμε στην ίδια ρότα, βάζουμε μπροστά τις λαϊκές ανάγκες!

Αγα­πη­τοί γονείς και εκπαι­δευ­τι­κοί, νέα και νέε!

Κάνε την εμπειρία σου κριτήριο μπροστά στην κάλπη!

  • Η προ­σχο­λι­κή αγω­γή είναι ανα­γκαιό­τη­τα και όχι πολυ­τέ­λεια ή προνόμιο. 
  • Βάζει τις βάσεις για τη σωστή ψυχο­σω­μα­τι­κή ανά­πτυ­ξη του παι­διού και την ομα­λή κοι­νω­νι­κο­ποί­η­σή του και ως τέτοια πρέ­πει να είναι υπό­θε­ση της κοι­νω­νί­ας, αφο­ρά το ίδιο της το μέλλον!
  • Στην επο­χή μας υπάρ­χουν όλες οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να μπο­ρεί κάθε παι­δί να πηγαί­νει σε σύγ­χρο­νους σταθ­μούς, στε­λε­χω­μέ­νους με όλο το απα­ραί­τη­το προ­σω­πι­κό, με κατάλ­λη­λο εκπαι­δευ­τι­κό πρό­γραμ­μα, σίτι­ση, υλι­κο­τε­χνι­κές υπο­δο­μές που θα εξα­σφα­λί­ζουν το περιε­χό­με­νο, τις αξί­ες και την ποιό­τη­τα της δια­παι­δα­γώ­γη­σής του σε αυτή την κρί­σι­μη ηλικία.

Κι όμως

  • Κάθε χρό­νο σε όλη τη χώρα τα νέα ζευ­γά­ρια, δίπλα στα μεγά­λα καθη­με­ρι­νά προ­βλή­μα­τα, ξεκι­νούν τη χρο­νιά αγω­νιώ­ντας αν το παι­δί τους θα κατα­φέ­ρει να μπει σε μια δημό­σια δομή.
  • Αν θα ανα­γκα­στούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέ­πη για αυτήν την ανάγκη.
  • Βρί­σκουν διαρ­κή εμπό­δια στο δικαί­ω­μα των παι­διών τους στην πρό­σβα­ση, λόγω της πολι­τι­κής της απα­γό­ρευ­σης προ­σλή­ψε­ων, της ελλι­πούς χρη­μα­το­δό­τη­σης, της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης, της αντι­με­τώ­πι­σης της Προ­σχο­λι­κής Αγω­γής ως “παι­δο­φυ­λα­κτή­ριο”…
  • Φέτος σε όλη τη χώρα πάνω από 67.000 βρέ­φη και νήπια, σε σύνο­λο 160.000 αιτή­σε­ων, απο­κλεί­στη­καν από το πρό­γραμ­μα ΕΣΠΑ, χωρίς να υπο­λο­γί­ζο­νται όσοι γονείς δεν είχαν δικαί­ω­μα αίτη­σης. Σε πολ­λούς δήμους, ακό­μα και αυτοί που έλα­βαν το περι­βό­η­το “voucher”, δεν βρή­καν τις υπο­δο­μές και το προ­σω­πι­κό για να υπο­δε­χτούν τα παι­διά τους.
  • Στην Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση που έχει 32.000.000 παι­διά προ­σχο­λι­κής ηλι­κί­ας, κάτω από το όριο της φτώ­χειας, μόλις 5 από τις 28 χώρες έχουν θεσμο­θε­τη­μέ­νο το δικαί­ω­μα της προ­σχο­λι­κής αγωγής!

Στο Δήμο Και­σα­ρια­νής το δικαί­ω­μα αυτό της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας, βρή­κε στή­ριγ­μα τα χρό­νια που πέρα­σαν στις προ­τε­ραιό­τη­τες της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης»

Οι δομές του Δήμου, υπο­δέ­χτη­καν κάθε χρό­νο το σύνο­λο των αιτή­σε­ων βρε­φών και νηπί­ων σε ποιο­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις, με σωστές ανα­λο­γί­ες παι­διών-παι­δα­γω­γών-βοη­θη­τι­κού προ­σω­πι­κού και ανα­βαθ­μι­σμέ­νο-σύγ­χρο­νο πρό­γραμ­μα προ­σχο­λι­κής αγω­γής. Οι οικο­γέ­νειες με ετή­σιο εισό­δη­μα έως 25.000(το 80% του συνό­λου), απαλ­λά­χθη­καν από τροφεία. 

Όταν εκα­το­ντά­δες παι­διά στους γει­το­νι­κούς δ ήμους απο­κλεί­ο­νται, ο Δήμος Και­σα­ρια­νής είναι ο μονα­δι­κός που εξα­σφα­λί­ζει το δικαί­ω­μα στην προ­σχο­λι­κή αγω­γή σε όλα, αντα­πο­κρι­νό­με­νος στην αύξη­ση των αιτήσεων.

2019 04 Λ.Σ Ατέχνως

Τα πέντε αυτά χρόνια:

  • Χρη­μα­το­δο­τή­θη­κε απο­φα­σι­στι­κά η λει­τουρ­γία των δομών Προ­σχο­λι­κής Αγω­γής από τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του Δήμου, φτά­νο­ντας τα 920.000€ ετη­σί­ως ή το 14% των ετή­σιων εσό­δων του. Η ενί­σχυ­ση αυτή αντι­στάθ­μι­σε τις συνε­χείς μειώ­σεις του προ­γράμ­μα­τος ΕΣΠΑ, που φέτος δεν ξεπέ­ρα­σε τις 350.000€.
  • Έβγα­λε από το οικο­νο­μι­κό αδιέ­ξο­δο τις δομές που στις αρχές του 2015 ήταν στα όρια της χρε­ο­κο­πί­ας με τερά­στιες οφει­λές σε μισθο­δο­σί­ες, ασφα­λι­στι­κές υπο­χρε­ώ­σεις και προ­μη­θευ­τές, που έφτα­ναν τις 600.000€. Σήμε­ρα οι Σταθ­μοί του Δήμου προ­χω­ρά­νε με πρα­κτι­κά μηδε­νι­κά χρέη, με ουσια­στι­κές δυνα­τό­τη­τες για την στή­ρι­ξη του παι­δα­γω­γι­κού έργου.
  • Κατα­σκευά­στη­κε η νέα πτέ­ρυ­γα στον Β’ Βρε­φο­νη­πια­κό Σταθ­μό και ολο­κλη­ρώ­θη­κε ο Βιο­κλι­μα­τι­κός Παι­δι­κός Σταθ­μός, ανοί­γο­ντας επι­πλέ­ον 100 θέσεις νηπί­ων και βρε­φών και καλύ­πτο­ντας σε αυτή τη φάση όλες τις ανά­γκες του Δήμου σε κτη­ρια­κές υπο­δο­μές, καταρ­γώ­ντας τα υπε­ρά­ριθ­μα τμή­μα­τα και τις ακα­τάλ­λη­λες αίθουσες. 
  • Προ­σλή­φθη­κε από το 2015 το ανα­γκαίο εκπαι­δευ­τι­κό και βοη­θη­τι­κό προ­σω­πι­κό, με συμ­βά­σεις που έκτο­τε ανα­νε­ώ­νο­νται κάθε χρό­νο, βάζο­ντας τέλος στην απα­ρά­δε­κτη παι­δα­γω­γι­κά αλλα­γή των παι­δα­γω­γών μέσα στο ίδιο σχο­λι­κό έτος και στο βαθειά αντερ­γα­τι­κό καθε­στώς των ΚΟΙΝΣΕΠ.
  • Έγι­ναν σημα­ντι­κές προ­σπά­θειες να εμπλου­τι­στεί το παι­δα­γω­γι­κό πρό­γραμ­μα των σταθ­μών και να στη­ρι­χτεί η καθη­με­ρι­νή προ­σφο­ρά και το έργο των εργα­ζό­με­νων. Ανα­πτύ­χθη­καν προ­γράμ­μα­τα θεα­τρι­κής και μου­σι­κο­κι­νη­τι­κής αγω­γής σε συνερ­γα­σία με το προ­σω­πι­κό του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου, έγι­ναν επι­σκέ­ψεις σε μου­σεία και επαγ­γελ­μα­τι­κούς χώρους. Εφαρ­μό­στη­κε πιλο­τι­κό πρό­γραμ­μα για την φυσι­κή αγω­γή των νηπί­ων, επι­μορ­φώ­θη­κε το προ­σω­πι­κό σε θέμα­τα πρό­λη­ψης των εξαρ­τή­σε­ων από το ΚΕΘΕΑ. Εξα­σφα­λί­στη­κε η παρου­σία ιατρού και δια­τρο­φο­λό­γου που καταρ­τί­ζει το καθη­με­ρι­νό διαι­το­λό­γιο των παι­διών κ.α.
  • Εξα­σφα­λί­στη­κε χρη­μα­το­δό­τη­ση από το πρό­γραμ­μα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, για συνο­λι­κές παρεμ­βά­σεις συντή­ρη­σης και επι­σκευών στις κτη­ρια­κές υπο­δο­μές που προ­χω­ρά­νε το επό­με­νο διάστημα.

Η προ­τε­ραιό­τη­τα στη λει­τουρ­γία των παι­δι­κών και βρε­φι­κών σταθ­μών του Δήμου, στην εξα­σφά­λι­ση της καθο­λι­κής πρό­σβα­σης και στη βελ­τί­ω­ση των συν­θη­κών του εκπαι­δευ­τι­κού έργου δικαιώ­νε­ται από την πραγματικότητα. 

Συνεχίζουμε στην ίδια ρότα, χωρίς εφησυχασμό. Βάζουμε μπροστά τις λαϊκές ανάγκες! 

Στη­ρί­ζο­ντας τον αγώ­να και τις διεκ­δι­κή­σεις για δημό­σιο, ενιαίο σύστη­μα προ­σχο­λι­κής αγω­γής, με απο­κλει­στι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Τις διεκ­δι­κή­σεις των εργα­ζό­με­νων στις δομές για μόνι­μη και στα­θε­ρή εργασία.

Μπρο­στά στις εκλο­γές του Μάη θα ακού­σεις πολ­λά εύκο­λα λόγια και υπο­σχέ­σεις.  Όλοι όσοι διεκ­δι­κούν την ψήφο σου στις ευρω­ε­κλο­γές, στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές, θα πουν ότι νοιά­ζο­νται για τα παι­διά και τα νέα ζευ­γά­ρια, ότι έχουν όρα­μα και λύσεις για όλα τα προ­βλή­μα­τα τους.

  • Κάνε την εμπει­ρία σου κρι­τή­ριο ψήφου
  • Υπε­ρα­σπί­σου αυτά που μαζί καταφέραμε!

ΨΗΦΙΣΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»,

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 

ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΤΑΜΕΛΟ

2019 04 Λ.Σ 2a

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο