Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση: Παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ενί­σχυ­ση της παρά­τα­ξης “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στις αυτο­διοι­κη­τι­κές εκλο­γές και του ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές ζήτη­σε ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης, Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος, στη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου που έγι­νε στην Κεντρι­κή Δημο­τι­κή Βιβλιο­θή­κη για την παρου­σί­α­ση των υπο­ψη­φί­ων δημο­τι­κών συμβούλων.

«Το ΚΚΕ και η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση είναι αυτά που μπο­ρούν να δώσουν ανά­σες, να βάλουν ανα­χώ­μα­τα, να δώσει φτε­ρά και αυτο­πε­ποί­θη­ση στο λαό και να ανοί­ξουν δρό­μους για μια πολι­τι­κή και εξου­σία για τα συμ­φέ­ρο­ντά τους», υπο­γράμ­μι­σε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Ζαριανόπουλος είπε πως η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” θα αγω­νι­στεί για τα προ­βλή­μα­τα της πόλης και των ανθρώ­πων της, όπως την ανερ­γία, τους χαμη­λούς μισθούς και συντά­ξεις, τους πλειστηριασμούς.

Όπως είπε στην ομι­λία του, η ίδια η φυσιο­γνω­μία του ψηφο­δελ­τί­ου είναι η εγγύ­η­ση για την πολι­τι­κή αυτή. Ανα­φε­ρό­με­νος στους 64 υπο­ψή­φιους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους και τους 2 στην Τριαν­δρία έκα­νε λόγο για ανθρώ­πους αγω­νι­στές, της καθη­με­ρι­νής πάλης, με πεί­ρα και διεκδικήσεις.

«Τιμούν το ψηφο­δέλ­τιό μας και είμα­στε σίγου­ροι ότι θα απο­τε­λέ­σουν μια ισχυ­ρή φωνή στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, που θα ενη­με­ρώ­νει, που θα πηγαί­νει κόντρα, πολύ πιο χρή­σι­μη από τη φωνή των συνερ­γα­ζό­με­νων μετά τις δημο­τι­κές εκλο­γές, όλων των υπό­λοι­πων συν­δυα­σμών», ανέφερε.

Όπως είπε, κατά τη διάρ­κεια της ομι­λί­ας του, «δεν είμα­στε επαγ­γελ­μα­τί­ες δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι».  «Μας λένε είστε καλοί στις δια­μαρ­τυ­ρί­ες και στους αγώ­νες. Εμείς όμως απα­ντά­με, είμα­στε καλοί, αλλά θέλου­με αυτή δια­μαρ­τυ­ρία και οι αγώ­νες να ανοί­ξουν δρό­μο για μια άλλη πολι­τι­κή, υπέρ του λαού. Δεν είμα­στε επαγ­γελ­μα­τί­ες δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι, έχου­με σχέ­διο, έχου­με στρα­τη­γι­κή σαν κόμ­μα», τόνισε.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο θέμα των συμ­βα­σιού­χων στον δήμο, έστει­λε μήνυ­μα ότι δεν θα επι­τρέ­ψει παι­χνί­δια στην πλά­τη τους. Άσκη­σε κρι­τι­κή στη διοί­κη­ση του δήμου για το θέμα της Καθα­ριό­τη­τας, κάνο­ντας λόγο για απει­λές Μπου­τά­ρη για την ιδιω­τι­κο­ποί­η­σή της. «Αλλά και οι προ­τά­σεις των υπό­λοι­πων υπο­ψη­φί­ων είναι σαφείς. Ο κ. Ταχιά­ος μιλά­ει για ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση και η κ. Νοτο­πού­λου λέει το ίδιο με άλλα λόγια, ΚΟΙΝΣΕΠ», ανέ­φε­ρε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Θεσσαλονίκης.

Στην τοπο­θέ­τη­σή του σχο­λί­α­σε την επί­σκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού Αλέ­ξη Τσί­πρα στα Σκό­πια. Χαρα­κτή­ρι­σε τη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών ως απα­ρά­δε­κτη, επαί­σχυ­ντη και επι­κίν­δυ­νη για τους λαούς των δύο χωρών λέγο­ντας ότι υλο­ποιεί­ται με συγκε­κρι­μέ­να μέτρα οικο­νο­μι­κά και στρα­τιω­τι­κά προς όφε­λος των συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος ανα­φέρ­θη­κε ακό­μα στο θέμα του ΟΑΣΘ το οποίο χαρα­κτή­ρι­σε σκάν­δα­λο δεκα­ε­τιών, σημειώ­νο­ντας πως η κυβέρ­νη­ση προ­ω­θεί την πλή­ρη από­δο­ση των αστι­κών συγκοι­νω­νιών σε ιδιώτες.

Μίλη­σε ακό­μα για την ΕΥΑΘ και τον κίν­δυ­νο της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης της , ενώ για την ελεγ­χό­με­νη στάθ­μευ­ση είπε πως έχει μετα­τρα­πεί σε έναν μηχα­νι­σμό που έχει ανα­γκά­σει τους πολί­τες «να νοι­κιά­ζουν τον ίδιο του το χώρο, την ίδια του την πόλη».

Τέλος ο Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος κάλε­σε τους πολί­τες να υπερ­ψη­φί­σουν μαζι­κά σε δήμο και περι­φέ­ρεια την Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και το ΚΚΕ σε ευρω­ε­κλο­γές και βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, προ­κει­μέ­νου να πάει ο λαός αλλιώτικα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο