Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία: Όλα τα ‘χει η Νέα Ιωνία ο αρχοντοχωριατισμός της έλειπε κ. Θωμαΐδου

Σχο­λιά­ζει ο Δημό­της Νέας Ιωνί­ας //

Όλα τα έχει η Μαρι­γώ (Νέα Ιωνία; Δέσποι­να Θωμα­ΐ­δου; δια­λέξ­τε) το νέο δημαρ­χείο της μάρα­νε… Το όρα­μα της νέας δημάρ­χου — σε συνερ­γα­σία με την Περι­φέ­ρεια — είναι ένα νέο δημαρ­χείο στο οικό­πε­δο 150, πάνω από το τερά­στιο υπό­γειο γκα­ράζ που κατα­σκευά­ζε­ται εκεί.

Έργο που απο­φά­σι­σε η διοί­κη­ση  Γκό­τση με τις ψήφους και της νυν δημάρ­χου κ. Δέσποι­νας Θωμα­ΐ­δου. Προ­κει­μέ­νου να αμβλύ­νουν τις αντι­δρά­σεις μιλού­σαν για έναν όμορ­φο ελεύ­θε­ρο-πάνω από το γκα­ράζ — χώρο, που θα ενο­ποιού­νταν με την πλα­τεία Αγί­ου Γεωρ­γί­ου για να απο­κτή­σει η πόλη στο κέντρο ένα μεγά­λο χώρο πρα­σί­νου. Φεύ…

Και να ήταν μόνο αυτό. Είναι οι ίδιοι (μαζί με τον Μανού­ρη) που έδω­σαν στην Εκκλη­σία για μπίζ­νες το οικό­πε­δο στον Περισ­σό. Έναν χώρο που θα μπο­ρού­σε να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί για τις ανά­γκες των κατοί­κων, για σχο­λι­κές αίθου­σες που λεί­πουν στην περιο­χή μας, χώρους πολι­τι­σμού που δεν υπάρ­χουν, χώρους άθλη­σης που δεν υπάρ­χουν και άλλες ανάγκες.

Ο κ. Γκό­τση και οι προη­γού­με­νες δημο­τι­κές αρχές στις οποί­ες μετεί­χαν με θέση ευθύ­νης και ο κ. Μανού­ρης και η κα. Θωμα­ΐ­δου, οι οποί­ες έχο­ντας τις ίδιες πολι­τι­κές επι­λο­γές στην ουσία παρέ­δω­σαν δεκά­δες χώρους, ειδι­κά παλιά εργο­στά­σια από την Καλο­γρέ­ζα μέχρι τον Περισ­σό, σε μεγά­λες τρα­πε­ζι­κές και εμπο­ρι­κές αλυσίδες.

Από την άλλη, τα τελευ­ταία 16 χρό­νια, δηλα­δή 4 δημο­τι­κές θητεί­ες, έχουν γίνει μόνο ένας παι­δι­κός σταθ­μός και ένα μόνο Νηπια­γω­γείο. Κάθε χρό­νο τερά­στια τα προ­βλή­μα­τα σε νηπαι­γω­γεία και σχο­λεία. Εκα­το­ντά­δες παι­διά κάθε χρό­νο μένουν έξω από τις δομές, με τους γονείς να μην ξέρουν τι να κάνουν.

Και όμως παρά την επα­νει­λημ­μέ­νη δια­πί­στω­ση της δρα­μα­τι­κής έλλει­ψης ελεύ­θε­ρων χώρων, οι δημο­τι­κές αρχές περί άλλα τυρ­βά­ζουν και μερι­μνούν… (εκκλη­σια­στι­κές μπίζ­νες κλπ)

Κυρία Θωμα­ΐ­δου, δε μας ενδια­φέ­ρει αν εσείς, οι πρώ­ην και οι επό­με­νοι δήμαρ­χοι ασφυ­κτιά­τε στο υπάρ­χον δημαρ­χείο, μας νοιά­ζει να ανα­σά­νουν οι δημό­τες και η πόλη. Για τα όποια λει­τουρ­γι­κά προ­βλή­μα­τα πιθα­νά υπάρ­χουν, μπο­ρούν να βρε­θούν λύσεις διακριτικές.

Η κατά­στα­ση για τους δημό­τες έχει φτά­σει στο απρο­χώ­ρη­το κ. Θωμαΐδου.

Επι­βάλ­λε­ται:

√ Κατα­σκευή του υπό­γειου γκα­ράζ στο ΟΤ 150 με εντε­λώς συμ­βο­λι­κό αντί­τι­μο για τους κατοί­κους της πόλης και τους επι­σκέ­πτες της.

√ Δέσμευ­ση ελεύ­θε­ρων χώρων, παλιών κτι­ρί­ων, εγκα­τα­λειμ­μέ­νων εργο­στα­σί­ων, οικο­πέ­δων για να κτι­στούν σχο­λεία και παι­δι­κοί σταθ­μοί, να γίνουν αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις, πάρ­κα και χώροι πρα­σί­νου για να καλυ­φθεί το σύνο­λο των ανα­γκών των δημο­τών, των νέων γονιών και της νεο­λαί­ας με βάση τις σύγ­χρο­νες ανάγκες.

√ Διεκ­δί­κη­ση χρω­στού­με­νων από το κρά­τος και διεκ­δί­κη­ση αύξη­σης της επι­χο­ρή­γη­σης από το κράτος.

Ιδού η Νέα Ιωνία, ιδού και το πήδη­μα κ. Θωμαΐδου…

________________________________________________________

Δημό­της Νέας Ιωνί­ας είναι ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης — Πηγή φωτό: ionianet

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο