Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι φον Δημητράκηδες του ΓΕΣ

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Ο Έριχ φον Μάν­σταϊν ήταν στρα­τάρ­χης των ΝΑΖΙ. Οπα­δός της «καμέ­νης γης» απο­δε­δειγ­μέ­να. Μαζί με τους ομοί­ους του ισο­πέ­δω­σε τη Σοβιε­τι­κή γη από τον πλού­το της κι αφά­νι­σε εκα­τομ­μύ­ρια ανθρώ­πους. Εγκλη­μα­τί­ας πολέ­μου. Κατα­δι­κά­στη­κε σε δώδε­κα χρό­νια φυλά­κι­ση από βρε­τα­νι­κό δικα­στή­ριο. Από όμοιούς του η χώρα μας θρή­νη­σε 600.000 νεκρούς στα τέσ­σε­ρα χρό­νια της αιμα­το­βαμ­μέ­νης φασι­στι­κής σκλαβιάς.

Κάποιος ελε­ει­νός φον διοι­κη­τά­κος – στρα­το­πε­δάρ­χης στη Λέσβο, απο­φά­σι­σε να προ­βάλ­λει ρητό του σε τοί­χο του στρα­το­πέ­δου (του;). Εκεί που εμείς στέλ­νου­με τα παι­διά μας για να φυλά­ξουν την… πατρί­δα. Σε στρα­τό­πε­δα που ο εχθρός, τελι­κά, καρα­δο­κεί στα γρα­φεία της διοί­κη­σής τους, όπου συνα­γε­λά­ζο­νται τέτοια φιλο­να­ζί καθί­κια και κατα­κά­θια. Τα ένστο­λα φασι­στα­ριά που προ­βά­λουν τους ναζι­στές εγκλη­μα­τί­ες πολέμου.

Κι όταν ο φαντά­ρος τούς κατάγ­γει­λε ως όφει­λε, οι όμοιοι προϊ­στά­με­νοί τους, οι φον Δημη­τρά­κη­δες του ΓΕΣ, απέ­σπα­σαν τον φαντάρο.

Σ’ έναν άλλο στρα­τό, αυτόν που πραγ­μα­τι­κά έχει ανά­γκη ο λαός μας, που ουσια­στι­κά θα στέ­κε­ται στο πλευ­ρό των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων και δεν θα είναι δού­λος του ΝΑΤΟ και των δολο­φό­νων ιμπε­ρια­λι­στών, τέτοιοι φον διοι­κη­τά­κοι και στρα­τιω­τι­κά εγχει­ρί­δια που ξεπλέ­νουν το φασι­σμό δεν θα έχουν θέση. Και στις πύλες των στρα­το­πέ­δων θα δεσπό­ζει το: «Ποτέ πια φασισμός»!

Μέχρι τότε, αίσχος φον Δημη­τρά­κη­δες του ΓΕΣ, πλύ­στρες του φασισμού!

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο