Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο της ΛΣ Καισαριανής στην αντικομμουνιστική «απάντηση» Βοσκόπουλου

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Και­σα­ρια­νής σε σύντο­μη ανα­κοί­νω­ση της αναφέρει:

Ο κύριος Βοσκό­που­λος στην προ­σπά­θειά του να μαζέ­ψει τα ασυμ­μά­ζευ­τα για όσα είπε σε άρθρο του για την εργα­τι­κή πρω­το­μα­γιά και το σχε­τι­κό σχό­λιο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, ξανα­χτυ­πά με ένα κεί­με­νο 1700 λέξε­ων μνη­μείο αντικομμουνισμού!
Αφού δεν απα­ντά σε κανέ­να από τα ερω­τή­μα­τα που δημό­σια του θέσα­με :
1. Σε ποιους αγώ­νες εργα­ζο­μέ­νων συμπαραστάθηκε
2. Τι θα κάνει με τη δημό­σια περιουσία
3. Ποια ήταν η θέση του για τη 2η στά­ση του ΜΕΤΡΟ
4. Τη θέση του για την απο­ζη­μί­ω­ση της Σκο­πευ­τι­κής Εται­ρεί­ας προ­κει­μέ­νου για την κατο­χύ­ρω­ση του Σκο­πευ­τη­ρί­ου, θέση που έχει εξα­φα­νί­σει από τα επί­ση­μα κεί­με­νά του.
Φθά­νει στο σημείο να αντι­γρά­ψει τη μαύ­ρη προ­πα­γάν­δα των φασι­στών προ­σπα­θώ­ντας να σπι­λώ­σει ένα κόμ­μα που στα 100 χρό­νια απέ­δει­ξε με αίμα, συνέ­πεια και αγώ­νες τις θέσεις του με μόνο κρι­τή­ριο τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργαζόμενων.
Ορί­στε από πού παίρ­νει ο κύριος Βοσκό­που­λος την πολι­τι­κή του επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία ενά­ντια στη δημο­τι­κή αρχή της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης και στο ΚΚΕ!

Βοσκόπουλος

από το site ethnikismos.net

Ο κύριος Βοσκό­που­λος δεν έχει τη δια­δρο­μή και το ηθι­κό ανά­στη­μα να προ­σά­ψει το οτι­δή­πο­τε στο ΚΚΕ και τα μέλη του. Έχει όμως, απ’ ότι φαί­νε­ται τα εχέγ­γυα να πάρει και άλλα χρί­σμα­τα.

ΥΓ. Ζητά­με συγ­γνώ­μη από τους ανα­γνώ­στες που ανα­γκά­ζο­νται να δουν αυτήν τη βρω­μιά κάτω από το κόκ­κι­νο γαρύφαλλο.


Κατε­βά­στε την ανα­κοί­νω­ση εδώ


Με αυτό το λιτό σχό­λιο απά­ντη­σε η Λ.Σ. Και­σα­ρια­νής ‑και πολύ σωστά έπρα­ξε για­τί, σαν παρά­τα­ξη του ΚΚΕ, έχει μάθει να ξεχω­ρί­ζει και να ανα­δεί­χνει το κύριο αντί για το δευ­τε­ρεύ­ον. Ζήσα­με ήδη το θέα­τρο σκιών ‑που δε λέει να τελειώ­σει τον άθλιο καβγά που έστη­σαν στη Βου­λή ΣΥΡΙΖΑ — ΝΔ κι από κοντά και τα υπό­λοι­πα αστι­κά κόμ­μα­τα που επι­στρα­τεύ­ουν προ­ε­κλο­γι­κά δηλ. τις κοκο­ρο­μα­χί­ες, που στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα αδειά­ζουν τα ψευ­το­δι­λήμ­μα­τα που στή­νουν για να εγκλω­βί­σουν το λαό, αφού δεί­χνουν ότι το μόνο που τους απο­μέ­νει να τσα­κω­θούν είναι το «ύφος» με το οποίο θα τσα­κί­ζουν το λαό, το ποιος είναι πιο βρώ­μι­κος και πιο «σκα­φά­τος» από τον άλλο. Ξεκα­τι­νιά­ζο­νται για το ποιος αντι­γρά­φει ποιον, για να κρύ­ψουν ότι μαζί «αντι­γρά­φουν» από τα γρα­πτά — ντι­ρε­κτί­βες της ΕΕ και του κεφα­λαί­ου και αυτά υπη­ρε­τούν, τσα­κί­ζο­ντας τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα για τη θωρά­κι­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας του κεφα­λαί­ου.

Δεν μπο­ρού­με όμως και για πλη­ρέ­στε­ρη ενη­μέ­ρω­ση, όσων δεν είναι Και­σα­ρια­νιώ­τες, να μη στα­θού­με σε μερι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά «διαν­θί­σμα­τα» του «ανε­ξάρ­τη­του» (αν και δια­τεί­νε­ται στη­ρι­ζό­με­νος από ένα ευρύ ουρά­νιο τόξο ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-Ποτα­μιού κά) Χρή­στου Βοσκό­που­λου που έχει και “πια­σά­ρι­κο” τίτλο «De profundis – Εκ Βαθέων»

  • Η Και­σα­ρια­νή έχει προ­βλή­μα­τα. Ο κόσμος όλος τρέ­χει — δεν περ­πα­τά­ει απλώς — προς το μέλ­λον και εσύ απερ­χό­με­νε «κ.Δήμαρχε», παρα­μέ­νεις κολ­λη­μέ­νος σε φαντά­σμα­τα του παρελθόντος.
  • Το ύφος της ανα­κοί­νω­σης σου απερ­χό­με­νε «κ. Δήμαρ­χε» δεν πεί­θει πια ούτε το ισχνό κομ­μα­τι­κό σου ακρο­α­τή­ριο που μάλ­λον απευθύνεται.
  • Σου ανα­γνω­ρί­ζω ότι όλη αυτή την πεντα­ε­τία που είχες την ευθύ­νη του Δήμου μας, παρέ­μει­νες πιστός εκφρα­στής κάθε κομ­μα­τι­κής ντι­ρε­κτί­βας. Γνή­σιος ανα­με­τα­δό­της κάθε ανα­κοί­νω­σης, επι­θυ­μί­ας και στρα­τη­γι­κής του Περισσού.
  • Και συ απερ­χό­με­νε «κ. Δήμαρ­χε» θα μεί­νεις με το ανα­χρο­νι­σμό που πρε­σβεύ­εις εκεί που πραγ­μα­τι­κά ανή­κεις: Στο παρελθόν.!
  • απερ­χό­με­νε … «κ. Δήμαρ­χε», Ο απο­τε­λών τον ορι­σμό του λαϊ­κι­στή, ο επαγ­γελ­μα­τί­ας εργα­το­πα­τέ­ρας, ο αγω­νι­στής του Δημο­σί­ου, ποιον δικαιού­ται να μέμφεται;
  • Τι να πει η παρέα σας, από αυτό­κλη­τους προ­στά­τες των εργα­ζο­μέ­νων, μα στην ουσία προ­στά­τες του συστή­μα­τος που σας συντη­ρεί! Για ποιους εργα­ζό­με­νους απερ­χό­με­νε «κ. Δήμαρ­χε» κόπτε­σαι; Του δήμου, της χώρας ή του πλα­νή­τη γενικώς;
  • «Με ενο­χλού­σαν, λες τα ψηφί­σμα­τα κατα­δί­κης της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων, που προ­κα­λούν τα μαζι­κά κύμα­τα της προ­σφυ­γιάς και πνιγ­μέ­να παι­διά» (sic)!!! …Η πραγ­μα­τι­κή μου όμως ενό­χλη­ση απερ­χό­με­νε «κ. Δήμαρ­χε» ήταν όταν κατά­φε­ρες με το δια­βό­η­το ψήφι­σμα με το οποίο κατήγ­γει­λες ως ανε­πι­θύ­μη­το έναν πρώ­ην πρό­ε­δρο των Η.Π.Α, να φέρεις στο στό­μα όλων των Ελλή­νων το όνο­μα της Και­σα­ρια­νής ως ανέκ­δο­το, την πόλη μας χλεύη στο πανελλήνιο.
  • Ο Δήμος Και­σα­ρια­νής θα λύσει το προ­σφυ­γι­κό πρό­βλη­μα «απερ­χό­με­νε άτλα­ντα»; Έπρε­πε να είχες αντι­λη­φθεί ότι είσαι Δήμαρ­χος ΟΛΩΝ των συμπο­λι­τών μας. Η Βιο­μη­χα­νία των ψηφι­σμά­των και η Στα­λι­νι­κή τακτι­κή συκο­φά­ντη­σης των αντι­πά­λων μπο­ρεί να απο­τε­λούν «κομ­μα­τι­κά εύση­μα» για σένα απερ­χό­με­νε «κ. Δήμαρ­χε» αλλά –πίστε­ψέ με- ενο­χλούν στα όρια της ύβρης όλους του συμπο­λί­τες μας.
  • “Ήμουν λες, απών απ’ όλες τις κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων που ζητού­σαν ανθρώ­πι­νες εργα­σια­κές σχέ­σεις.” Και δια­μαρ­τύ­ρε­σαι εσύ απερ­χό­με­νε «κ. Δήμαρ­χε»; Εσύ που ανέ­λα­βες εργο­λα­βι­κά τη λύση των προ­βλη­μά­των όλου του πλα­νή­τη με τη βιο­μη­χα­νία ψηφι­σμά­των, έλυ­σες ένα από αυτά προ­βλή­μα­τα; Μην τρο­μά­ζεις «απερ­χό­με­νε»!
  • «Με κατη­γο­ρείς ότι απε­χθά­νο­μαι όσους καπη­λεύ­ο­νται την Ιστο­ρία της πόλης, ενώ ειρω­νι­κά μου χρε­ώ­νεις ότι εξαρ­γύ­ρω­σα τους νεα­νι­κούς μου αγώ­νες». Σε αυτό έχεις από­λυ­το δίκιο «απερ­χό­με­νε». Θυμώ­νω με όλους όσους καπη­λεύ­ο­νται και δημο­πρα­τούν την Ιστο­ρία της πόλης μου. Με όλους όσους στή­σα­νε προ­σω­πι­κές και πολι­τι­κές καριέ­ρες με πλει­στη­ρια­σμούς τίμιων αγώ­νων. Σου θυμί­ζουν κάτι όλα αυτά απερ­χό­με­νε «κ. Δήμαρ­χε»; Δίκιο έχεις. Σε φωτο­γρα­φί­ζουν. Εγώ όντως είχα στους νεα­νι­κούς μου αγώ­νες την τιμή να περ­πα­τή­σω στον ίδιο δρό­μο με τον Ρίτσο και τον Αραγκόν.
  • Γρά­φεις ή καλύ­τε­ρα σου γρά­φουν : Το 2014 όταν το «Θυσια­στή­ριο της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ» κιν­δύ­νε­ψε από το ΤΑΙΠΕΔ και ο λαός με τις κινη­το­ποι­ή­σεις του το απέ­τρε­ψε, ορα­μα­τι­ζό­μουν επεν­δυ­τές για να το αγο­ρά­σουν. Πόσο πιο χαμη­λά μπο­ρεί να πέσεις «απερ­χό­με­νε»; Εδώ συνει­δη­τά αφαι­ρώ την προ­σφώ­νη­ση «κύριε»! Έχει τέλος η πολι­τι­κή αθλιό­τη­τα; Έχει τέλος η λάσπη; Σε καλώ να απο­δεί­ξεις έστω και μια σου λέξη. Δεν θα το κάνεις. Απλώς δεν μπο­ρείς. Εγώ μεγά­λω­σα στο Σκο­πευ­τή­ριο. «Εγώ είμαι απ’ την Ιωνία. Εσύ από πού είσαι»; Είναι μιά ερώ­τη­ση από ται­νία του Αγγε­λό­που­λου! Μπο­ρείς να απα­ντή­σεις σ’ αυτήν την ερώ­τη­ση, απερχόμενε;

(και συνε­χί­ζο­ντας σ’ αυτό το αξιο­θρή­νη­το μοτί­βο…) κατα­λή­γει με το

  • «Έχεις κάτι να πεις γι’ αυτή τη φωτο­γρα­φία;» Ξέρεις σε ποιον ανή­κει η «Άκτωρ Κατα­σκευα­στι­κή»; Ξέρεις αν συμ­με­τέ­χει στην κοι­νο­πρα­ξία που έχει ανα­λά­βει την κατα­σκευή του Μετρό, τη «δική μας» γραμ­μή 4;
  • Ποιος γεν­νή­θη­κε, μεγά­λω­σε και γαλου­χή­θη­κε στις γει­το­νιές της και ποιος επι­στρα­τεύ­τη­κε απ΄ το κόμ­μα του να την αλώ­σει απερ­χό­με­νε «κ. Δήμαρχε»;
  • Τι μεσο­λά­βη­σε και άλλα­ξες στά­ση, στην τελε­τή παρά­δο­σης από την πολι­τεία στο Δήμο μας –επι­τέ­λους- του χώρου του Σκο­πευ­τη­ρί­ου; Τι να απέ­γι­νε άρα­γε το κου­στού­μι που έρα­βες για κεί­νη τη μέρα;
  • Τα Μνη­μό­νια, το ΝΑΤΟ , οι μετα­νά­στες, τα ψηφί­σμα­τα και όλα τα αλλό­τρια που επι­κα­λεί­σαι σαν έργο απερ­χό­με­νε «κ. Δήμαρ­χε» είναι ομο­λο­γία οτι είσαι στον Δήμο για… άλλη δου­λειά, από­δει­ξη ότι υπη­ρέ­τη­σες σ’ αυτήν τη θέση σαν εντε­ταλ­μέ­νος κομ­μα­τι­κός κομι­σά­ριος. Οι Και­σα­ρια­νιώ­τες όμως δεν θέλουν Δήμαρ­χο μαριο­νέ­τα, Θέλουν άνθρω­πο που να παρά­γει έργο. Να σκέ­φτε­ται πρωί βρά­δυ την πόλη μας. Κάθε δρό­μο της. Κάθε στε­νό της. Να βρί­σκει τρό­πο να την κάνει καλύτερη.
  • Καλη­νύ­χτα απερ­χό­με­νε «κ. Δήμαρ­χε» — Καλη­νύ­χτα κ. Σταμέλο.

Τα (πολι­τι­κά και γενι­κό­τε­ρα) συμπε­ρά­σμα­τα δικά σας


Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!
Επι­κοι­νω­νία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο