Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ: Καταγγέλλει την προσπάθεια δράσης ακροδεξιών ομάδων και στη Σάμο

Την προ­σπά­θεια μετα­φο­ράς και στη Σάμο, δρά­σε­ων ακρο­δε­ξιών ομά­δων που δρουν σε Λέσβο και Χίο, καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­σή της η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Σάμου του ΚΚΕ τονί­ζο­ντας πως «τα διά­φο­ρα περι­στα­τι­κά εμπρη­σμών οχη­μά­των αλλά και εκφο­βι­σμού που έγι­ναν στο νησί μας τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες δεν μπο­ρούν να θεω­ρη­θούν τυχαία».

«Η τρο­μο­κρά­τη­ση και ο εκφο­βι­σμός εργα­ζο­μέ­νων δεν χτυ­πά τις ΜΚΟ. Η εμπλο­κή τους στο προ­σφυ­γι­κό είναι συστα­τι­κό στοι­χείο της πολι­τι­κής κυβέρ­νη­σης και ΕΕ» υπο­γραμ­μί­ζει και συμπλη­ρώ­νει ότι «με τη δημιουρ­γία κλί­μα­τος τρο­μο­κρα­τί­ας του λαού και την υπο­δαύ­λι­ση εκρη­κτι­κών κατα­στά­σε­ων, διευ­κο­λύ­νε­ται ο αντι­δρα­στι­κός σχε­δια­σμός κυβέρ­νη­σης και ΕΕ ενά­ντια σε πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες και τους κατοί­κους των νησιών που έχει στον πυρή­να του το μαζι­κό εγκλω­βι­σμό ανθρώ­πων στα νησιά με όλες τις σοβα­ρές συνέ­πειες που έχει σε όλους».

Παράλ­λη­λα επι­ση­μαί­νει τις μεγά­λες ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης «που στα νησιά και στον Έβρο ανέ­χε­ται την προ­βο­κα­τό­ρι­κη και ύπο­πτη δρά­ση ακρο­δε­ξιών — ρατσι­στι­κών ομά­δων που ο λαός είχε βάλει στο περι­θώ­ριο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα. Η πολι­τι­κή της τις ξετρυ­πώ­νει και πάλι για να παί­ξουν το ρόλο του “λαγού” για την υλο­ποί­η­ση του απάν­θρω­που κι αντι­λαϊ­κού σχε­δια­σμού της».

«Να μην επι­τευ­χθεί ο στό­χος να γίνει το νησί μας φυλα­κή της ΕΕ» λέει κατα­λή­γο­ντας, ανα­φέ­ρο­ντας επί­σης πως «ο Σαμιώ­τι­κος λαός πρέ­πει να πιστέ­ψει στη δύνα­μή του και να τον ακυ­ρώ­σει. Καλού­με τους φορείς και το λαό του νησιού να κατα­δι­κά­σουν τέτοιες ενέρ­γειες που βοη­θούν την κυβέρ­νη­ση και την ΕΕ και να απο­μο­νώ­σουν τις ρατσι­στι­κές — ακρο­δε­ξιές φωνές».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο