ERC:

Petros PanteliΤο Rally Islas Canarias θα φιλοξενήσει τελικά τον τελευταίο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι Ράλι του 2020 στις 3-5 Δεκεμβρίου. Και αυτό λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού και που καθιστά αδύνατη την διεξαγωγή του αγώνα όπως προγραμματίστηκε στις 7- 9 Μαΐου. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, τα θέματα υγείας και ασφάλειας παραμένουν η απόλυτη προτεραιότητα και οι σκέψεις ολόκληρης της οικογένειας του ERC είναι με όλους εκείνους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, αναγνωρίζεται επίσης η σημασία της διατήρησης του προγράμματος των οκτώ αγώνων, όχι μόνο για όλους όσους εξαρτώνται από αυτούς, αλλά και για όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε χώρες που τους φιλοξενούν.

Ως εκ τούτου, η Eurosport Events, υπεύθυνοι του ERC, συνεργάστηκαν στενά με την τοπική διοργανώτρια ομάδα, την Club Deportivo Todo Sport, τις κυβερνητικές αρχές και τους δήμους των Κανάριων Νήσων, την ισπανική ASN, την RFEDA και την FIA, η οποία έπρεπε να λάβει υπόψη τις απαιτήσεις των τοπικών και εθνικών πρωταθλημάτων που περιλαμβάνουν το Rally Islas Canarias στα αντίστοιχα ημερολόγιά τους. Tο Ράλι Ουγγαρίας, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί ως το φινάλε της σεζόν αλλά τώρα γίνεται ο προτελευταίος γύρος από τις 6-8 Νοεμβρίου.

LLARENA EfrenΟ Jean-Baptiste Ley, συντονιστής του ERC, δήλωσε: «Είναι προφανές ότι η αναβολή και αναδιάταξη γεγονότων επιφέρει αλλαγές. Παρακολουθώντας την κατάσταση συνεχώς με όλους τους οργανισμούς που κάνουν το Rally Islas Canarias δυνατό, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε μια εναλλακτική ημερομηνία και να διατηρήσουμε το προγραμματισμένο ημερολόγιο οκτώ γεγονότων. Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους που βοηθούν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένων των υπεύθυνων προώθησης των εκδηλώσεων του ERC που επηρεάζονται από την αλλαγή ημερομηνιών. Συνειδητοποιούμε ότι η καθυστερημένη έναρξη της σεζόν έχει ως αποτέλεσμα σημαντικούς συμβιβασμούς και δυσκολίες, αλλά συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε την υποστήριξη και τη συνεργασία που λαμβάνουμε από τους οδηγούς, τις ομάδες και τους συνεργάτες μας. Οι προετοιμασίες για τους επερχόμενους αγώνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και προσβλέπουμε μια νέα, γεμάτη δράση και άκρως ανταγωνιστική σεζόν του ERC που θα ξεκινήσει».

Η σεζόν του ERC αναμένεται να ξεκινήσει στο Rally Liepāja από τις 29 έως τις 31 Μαΐου.

Το πρόγραμμα του ERC 2020 έχει ως εξής (ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά ερωτηματικά γύρο από την διεξαγωγή αρκετών αγώνων):

Γύρος 1: Rally Liepāja (Λετονία, χώμα), 29-31 Μαΐου
Γύρος 2: 77ο Ράλι Πολωνίας (χώμα), 26-28 Ιουνίου
Γύρος 3: Ράλι της Ρώμης (άσφαλτος), 24-26 Ιουλίου
Γύρος 4: Barum Czech Rally Zlín (άσφαλτος), 28-30 Αυγούστου
Γύρος 5: Azores Rallye (χώμα), 17-19 Σεπτεμβρίου **
Γύρος 6: Ράλι Κύπρου (χώμα), 16-18 Οκτωβρίου **
Γύρος 7: Ράλι Ουγγαρία (άσφαλτος), 6-8 Νοεμβρίου
Γύρος 8: Rally Islas Canarias (άσφαλτος), 3-5 Δεκεμβρίου **

** Ημερομηνία που υπόκειται στην επικύρωση της FIA

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.